Starcraft2.si - Slovenska Starcraft 2 skupnost

StarCraft II => Splošno => Temo je začel(a): JJ na April 01, 2015, 19:56:17

Naslov: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: JJ na April 01, 2015, 19:56:17
Danes se je pričela LotV beta, na twitch.tv (http://www.twitch.tv/directory/game/StarCraft%20II%3A%20Legacy%20of%20the%20Void) je že polno streamov. Po besedah Blizzarda bo to eno izmed daljših beta testiranj. Če še niste dobili svojega key-a ne obupat saj bodo sčasoma dodajali nove. Tisti, ki se niste prijavili pa imate še vedno možnost, da se prijavite in dobite key. Glavna faktorja pri izbiri sta SC2 aktivnost ter specifikacije vašega PC-ja, ostalo je sreča.

FAQ (http://eu.battle.net/sc2/en/blog/18486736/legacy-of-the-void-beta-now-live-01-04-2015)
Beta Patch 1.0 (http://eu.battle.net/sc2/en/blog/18483059/starcraft-ii-legacy-of-the-void-beta-patch-10-notes-31-03-2015)
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na April 02, 2015, 07:45:11
Pa ravno sm se HOTS navadu igrat :D
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: TheForte na April 02, 2015, 08:27:43
Citiraj
Pa ravno sm se HOTS navadu igrat :D

+1 haha
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: indigo na Maj 02, 2015, 09:04:46
Včeraj je prišel ogromen beta wave, in marsikdo ni dobil maila, vseeno pa je dobil beto. Sam nisem niti vedel, da jo imam, dokler mi niso povedali, kako pogledati.

Poženeš battle.net app, izbereš Starcraft 2 in nad gumbom PLAY je dropdown meni za izbiro regije. V tistem meniju bo na prvem mestu možno izbrati beto, če jo imate. Seveda pa nobenega obvestila ali namiga, da je potrebno pogledati tja :)

Good luck in če je še kdo dobil, se dobimo na Slovenija kanalu. Kakor je videti, smo dobili praktično vsi, ki smo v zadnjih sezonah bili od GM pa nekje do sredine platinuma. Zaenkrat nas je kakšnih 5 v grupi.
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: JJ na Maj 02, 2015, 12:32:59
Nice. Sporoči nam kakšna se ti zdi igra. :)
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: indigo na Maj 02, 2015, 14:34:52
Odlična je, vendar pripisujem to tudi začetnemu navdušenju. Nekaj ugotovitev po parih igrah:

1. Igra je veliko veliko zahtevnejša oz. je lahko, če izkoriščaš nove sposobnosti enot. Potrebno je hitreje in konstantno jemati nove baze, hitreje porabljati resurse in več sposobnosti imajo enote - go figure :)

2. Novi reaper je zelo zanimiv za uporabo v vseh fazah igre, zgodaj pa morda malo broken celo. Granata razprši enote za razdaljo ene stavbe v vse smeri - če jo vržeš v mineral line odletijo workerji v vse smeri ven iz mineralov :D ampak se sami vrnejo nazaj. Dost smešno.. lahko "rukneš" tudi večje in mech enote in si tako pomagaš, da jih poloviš med begom.

3. Agresivni terran openingi (razen mass reaper) niso več tako viable, ker se supply postavi na 14, rax pa na 15 po novi ekonomiji - medtem ko je za zerga praktično enako, saj je pool standardno po hatchu in ima torej prej zunaj enote glede na tvoj opening. Običen reaper expand ni več grožnja, zato je treba gledat bolj "naprej", kam bo build peljal, kot pa se zanašat na škodo v tem delu igre.

4. Adept v PvT je zelo dobra enota. V early game ustavi in ubije praktično vse terran enote na tleh - marinca 2-shotta in ima kar veliko lajfa. Več kot stalker. Odpiranje z MSC + adept + detection je super safe in zelo uporabno.

5. PvP je ogromno adept cheesa.. folk odpira 2 (nekateri 3) gate in šopa ven adapte in napade z 5-6 adepti in ti pobije VSE, kar imaš na groundu. Stalkerji jih praskajo, zealoti so morda malo boljši ampak so melee... adept pa ne. Rešitev je odpiranje z stargatom in če spraviš oracla v njihovo bazo si zmagal :D Mislim, da bo stargate nov standard, če že sedaj ni.

6. Protoss "nuke žoge" (disrupterji) so zelo dobre v kombinaciji z warp prism. Pobere jih na razdalji par stavb, ko jih odloži in prižge pa gre vedno vsaj 20% (če ne 50%) mineral lina po gobe. Bolj kot umikaš enote, bolj se mi zdi, da jih zdene, ker je hitrejši od vseh. Potem pa ga ne uloviš več ko gre v prism. :)

7. Lurkerji so OP! V dobrem smislu. Najboljši so po mojih izkušnjah v ZvZ - vse pokosijo, kar ni ultralisk.

8. Do viperjev in ulter še nisem prišel, igre so razmeroma hektične in explozivne. Velikokrat se končajo tako, da en ostane brez workerjev, drugim pa jih ostane samo še par :D Tudi protoss disrupterja še nisem "vozil", samo izkusil njegov rape.

9. Ravager je zelo zanimiv in fun za uporabljati. Sicer pa njegova velikost zavaja in umre ful hitreje, kot pričakuješ.

10. Zergu je na prvi pogled ekonomija pisana na kožo, tako da je zelo težko igrati proti njim.. zaenkrat.

To je zaenkrat to, nič sistematično, samo po prvih vtisih. Igra je super, težja, archon mode pa je baje zelo zabavn, samo ga še nisem preizkusil. Deluje samo unranked 1v1 in pa custom games (z opcijo archon mode).

As a side note: zdi se mi, da je igra bolj stabilna - manj se driverji obešajo (za tiste, ki imate s tem težave - nvidia, khm khm).
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: Killerfive na Maj 03, 2015, 10:43:28
Nekatere stvari so še zbuggane, recimo ko nastavljam kontrol grupe na začetku mi alt tabba (rofl) in grajenje addonov ni ravno optimizirano (včasih ne zgradi addona ali pa celo lifta rax če jih imaš več označenih).
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Maj 05, 2015, 08:00:30
What about Cyclone?
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: indigo na Maj 06, 2015, 13:22:55
Cylona bom danes najbrž testiral.

Še nekaj opazk:

1) Mech je "the new meta", tako v TvZ kot v TvP. V TvZ je praktično isto, kot je v HotS, minus swarmhosti - ampak je še en razlog za mech, in to so Lurkerji, ki so proti Bio ZELO vredu enote :) To say the least.

TvP kombinacija Cyclonov in marincev (+ turret brez ebaya) je dost dober opening da lahko greš safely v mech, ki ga je zelo zelo težko brejkat. Vendar tu še moram veliko več testirat.

PS: tudi novih SHjev nihče ne uporablja zaenkrat, tako da se lahko marsikaj spremeni..

2) Sieged tank drops v TvT zahtevajo, da po openingu narediš vikinga ali 2, ali pa izgubiš proti playerju, ki commita. Viking je celo bolj ključen sedaj, kot je bil v "banshee meti".

3) Burrow roach je insane :D burrow speed je isti kot ground speed z upgradom, kar pomeni, da je v praksi bolje, če so roachi kar skos burrowani in se unburrowajo samo ko napadejo. S stimom jih komaj uloviš pod zemljo, kaj šele, da bi jih pobil lep delež.

4) Ravager je taktična enota. Morphanje vseh roachov v ravagerje ob predpostavki, da imamo neskončno resursov, je slaba ideja, saj potrebujejo 1 supply več. Testiral sem 100 supply ravager vs 100 supply roach - oboje z +1 +1 upgradi in speedom; in navadni roachi zmagajo s cerka 30 supply izgub total.

So pa Ravagerji super v roach rush kompoziciji, ker lahko snipajo stavbe iz take razdalje, da kot branilec ne moreš reagirat, razen če greš ven iz baze.

5) Viperji shuttajo down clumped air tako hitro, kot da bi se stormi lahko stackali.
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: JJ na Maj 07, 2015, 17:43:31
Glede na to, da je "mech the new meta", se bio sploh še kaj uporablja?

Veseli me vrnitev Lurkerja, ki mi je bil najljubša Brood War enota. Verjetno bom sedaj veliko več igral zerge oz. mogoče celo switchal.  :)
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: indigo na Maj 07, 2015, 22:12:40
Se uporablja, ja, ampak meni je kar orenk težji. Drugačen pristop je potreben - ne toliko rally push 4MMM ampak either bio tank in Lurker linije siegaš ter stimaš not ko unburrowajo, ali pa braniš baze in masivno dropaš z medivaci.

Konkave so tudi ful bolj pomembne z biotom - če narediš zelo veliko in tanko konkavo lahko v lurkerje, ki so po možnosti ostali sami zaradi dropanja pushaš (+ scan).

Mam pa feeling da bo novi SH tudi prinesel nove karte na mizo... samo se še niso pokazale.
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: indigo na Maj 28, 2015, 08:36:14
Včeraj je prišel nov LotV patch z novo terran enoto: LIBERATOR.  ;D

PATCH NOTES (http://www.teamliquid.net/forum/legacy-of-the-void/486356-legacy-of-the-void-beta-patch-252)

OFFICIAL FOOTAGE (https://www.youtube.com/watch?v=kJaQILPIvt0)

Nekaj trivia podatkov o Liberatorju:
- lahko se gradi 2 naenkrat z reaktorjem
- air attack je 2x7 dmg in splash, ki je vsaj tako velik kot storm (mute se ne da magic boxat proti temu, je prevelik AOE)
- za ground attack je potreben siege in upgrade za siege mode (techlab)
- ground damage je 85 in strelja malo počasneje kot vsako sekundo. Je single target in potrebno je markirati ground s tarčo, tako da strelja le tja - če je enota izven tarče, je ne strelja, tudi če je v rangeu. Tarča se lahko nanovo pozicionira le tako, da se od-siega in nanovo siega enoto
- ground attack ne more zadet stavb
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: JJ na Maj 28, 2015, 15:21:56
Heh, zanimiva enota, sploh tale ground attack. Malo me skrbi edino Viking. Tale enota se zdi 100x boljša vs air in lahko da bo Viking postal neuporaben.
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: indigo na Maj 28, 2015, 16:53:41
Ravnokar odigral 2 dolga archon gama z VonCometom vs mass muta + swarmhost.

Liberator je officialy TRASH vs mutas. Mute se samo zarijejo v liberatorje in dobesedno izginejo liberatorji iz mape. Na koncu sva igrala mass thor mass liberator pa komaj counterala mute, si lahko to zamisliš? THOR + LIBERATOR. Ampak SHjev se pa ni dalo ujet in so wave za wavom pobirali Thore in vse ostalo, dokler ni zmanjkalo resursov in so SHji zmagali igro basically.
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: purehope na Junij 02, 2015, 21:52:37
Ka zaj kdo je najboljsi v Sloveniji?
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: Timogrozni na Junij 02, 2015, 22:27:05
K5 i guess? glede na to da starbuck ne spila vec :/
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: purehope na Junij 04, 2015, 00:51:07
Zakaj je starbuck koncal?
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Junij 04, 2015, 08:06:45
CS:GO Too good ;)
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: indigo na Junij 04, 2015, 09:09:13
Eni pravijo, da za to, k ga je nek indigo premagal v Bo3, sam najbrž je teorija CS:GO bolj validna..
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: skoflek na Junij 04, 2015, 10:51:09
En sam pravi to, napačna uporaba množine.
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: indigo na Junij 04, 2015, 13:35:03
Kaj pa ti veš!  :P
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: JJ na Junij 06, 2015, 15:57:26
Evo, končno sem tudi jaz dobil beto. Mi zna kdo napisat par osnovnih openerjev za vse tri rase rase. Sem se odločil igrat kar random.  :)
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: indigo na Junij 06, 2015, 17:35:12
Ni še veliko domišljeno in ni še guidov na sitih, ampak zaenkrat je takole nekako optimalno:

Zerg: odpiraš ponavadi 18 hatch, gas, pool, naprej pa po smislu. Fast speed je dobr tako VS adept kot povsod drugje. Za zerga ne vem dosti, vem samo da je popularno v ZvZ it ling bane ali pa roach openinga (da preživiš) transitionat v lurkerje, ki so imba proti vsem enotam na tleh. Pol pa narediš ali lurker hydra push in contain (lurkerje zakoplješ med natural in tretjo njegovo recimo) ali pa z lurkerji braniš ground in greš v mute.

Protoss: proti vsem rasam lahko odpiraš 13 pylon, 14 gate, 15 gas, potem pa par sekund pred končanim gatom še 1x gate + cyber core takoj ko lahko. Ko se cyber konča, boostaš ven 2 adepta in za njim lahko še 2, nato expandaš, dodaš gas in tech, MSC itd..

Terran: 13tega scvja rallyjaš za supply na rampo potem pa se ponavadi odpira 1/1/1 kot prej. V TvZ je popularno čimprej na factory in na tank drope (siegane) med tem pa tech postavlaš in raxe dodatne, ko ga zamotuješ. (seveda expand še preden začneš factory as usual). V TvP se rado odpira gas first (15 gas, 15 rax) in se gre v fast factory in techlab na rax - swap - in narediš 2-3 cylone in pušaš že s taprvim. To najbolje brani tudi adepte, ker marine ali reaper opening lahko flat zgubi proti adept rushu. Adept 2-shota marince in ima več lajfa kot stalker.

TvT je popularn tank drop ampak tu je takoj po medivacu nujen viking za counter tank drop. Viking je edini safe counter zato ne smeš odpirat brez 1/1/1 in brez starporta. Tudi banshee opening je ok ampak pol viking za njem.
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: indigo na Junij 17, 2015, 10:14:19
Včeraj je na E3 gaming sejmu Blizzard releasal mini novico glede LotV storylina - in sicer, da bodo zastonj objavli 3 prologue misije, ki povezujejo HotS in LotV. Menda bodo dostopne pred releasom, za tiste, ki bodo igro prednaročili, pa še prej.  ;D

http://us.battle.net/sc2/en/blog/19804019/

Tu je tudi trailer o prologue misijah.
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: SedativeDev na Junij 18, 2015, 22:49:45
Lepo.
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: SedativeDev na Junij 21, 2015, 15:04:23
Fuuuck dans casually pogledam vs Klienta in vidim tole:

(http://i.imgur.com/5hP8YCV.png)

Me zanima kak dolgo je že notri to :D
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: indigo na Junij 21, 2015, 16:52:33
Zna bit že več tednov :D Blizzard zelo slabo sporoča, kdo dobi beto, zato naj vsak preveri pri zagonu v B.net appu regijo, če jo ima na izbiro.
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: sibica na Junij 23, 2015, 22:24:58
kdaj bo lotv zunaj?
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: indigo na Junij 24, 2015, 10:17:25
Beta bi naj bla minimum 5-6 mescov, začela se je pa ... mesec nazaj? Ali 2? Najbrž bo še kak mesec dlje na koncu.
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: Andre na Junij 25, 2015, 13:43:17
Jao, jst sm tud beto dobu. Ponavad si vsaj mail dobu al neki, zdej se ti pa sam pojav v klientu. Zzz.

Če je kej dost ljudi bi lah kkšn koth usekal, ladder igrt smrdi :D
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: indigo na Julij 19, 2015, 15:39:04
Če še kdo ni na tekočem, je sedaj v LotV beti RANKED LADDER in je super. Prej je bilo cerka 130 iger played, ko si se logiral, sedaj jih je konstantno več kot 1000 igralcev online v beti.

Sporočam pa za to, ker nikoli ne vidim nobenega v Slovenija chatu - morda igrate, pa niste v chatu? Ali ste vsi obupali nad LotV?  :o

Tudi rase so dosti balanced po mojem mnenju (igram random); v LotV GM ligi je tudi kr lepo uravnoteženo. Če se ne motim, so prvi trije kar vse tri različne rase - naprej pa tudi porazdeljeno. Anyway, morda bo koga spodbudilo, da poskusi znova!
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: Zoxx na Avgust 12, 2015, 10:52:23
Yo, na gamescomu sem dobil LotV beta keye. Če kdo rabi, naj mi napiše :)
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: Lurtzh na Avgust 12, 2015, 12:20:11
Jou. Jaz bi rabil en key  :). Bi bil zelo hvaležen.
Lp
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: Zoxx na Avgust 12, 2015, 21:26:17
Update: keye sm že razdeliu :)
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: TheForte na September 09, 2015, 19:45:50
Jou, dejte mau povedat svoj "name & code" za LotV, ker iz nekega razloga grupe ne delajo več.

TheForte #712
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: JJ na September 10, 2015, 20:56:12
Je kdo kaj testiral tale integriran tournament sistem?
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: JJ na Oktober 24, 2015, 23:11:19
(http://shrani.si/f/2E/O8/3ztbn2Co/odlozisce01.jpg)

Tile turnirji so mi kar všeč.  :D
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: TheForte na November 02, 2015, 10:41:24
Kaj zdej stari mački  :D, kdo se bo kej z LotV vrnu nazaj na sceno po mesecih/letih neaktivnosti?

PS: JJ mormo en turnirček nardit po izidu LotV hmal, da primerno pozdravimo prihod zadnjega SC2 dodatka!
Naslov: Odg: Legacy of the Void BETA pogovori
Sporočilo od: JJ na November 02, 2015, 20:07:55
Jap, vsekakor bo turnir kmalu po izidu.  :)

Edit: LOCK ker je bete konec.