Starcraft2.si - Slovenska Starcraft 2 skupnost

StarCraft II => Strategije => Temo je začel(a): Andre na Oktober 26, 2011, 15:48:44

Naslov: Help me! Thread
Sporočilo od: Andre na Oktober 26, 2011, 15:48:44
Eto thread kjer nalimaš replay, poveš kaj je problem in se razpravlja!

Danes sem mel kr kul TvP( prva resna ladder igra v novi sezoni) in je trajal 47 min. Napak v mojmu playu najdm velik sam se ne znam odločt kera bi bla glavna. Šel sem pač standard bio ball pa kr z glavnimi engagi zmagat pa ni šlo neki. Sem tud neki dropal sam verjetno premal. Obistvu me o samem playu nočm neki debatirat me pa zanima vaše mnenje da bi switchal v mech ko se je vidl da gre speedlot+archon.

Mass flame + ghost + thor pa mogoč kak tank? Problem se mi zdi sam v upgradih, čeprav bi mech verjtno kr dominiral tak protoss composition si še zmer dost neefektivn zarad upgrejdov.

Še replay če koga zanima(47 min!): http://drop.sc/48333 (http://drop.sc/48333)
Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: purehope na Oktober 26, 2011, 18:07:29
Sem pogledu tvojo tekmo, mater si nadležen z dropi(positive). Govoril raj nič ne bom,...

Anyways homies.
Dodajam replay iz placement matcha.. Mislim, da sem odigral kar soliden PvP, prosu bi enga proja, da mi samo pove, če bi po obrambi moru takoj robo bay pa napast z 2 colosoma?

Ker je blo na konc 3 base vs 2, samo je stacku colose itak, js neizkušen pa krneki...

Replay: http://drop.sc/48349 (http://drop.sc/48349)
Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: purehope na December 03, 2011, 00:51:02
Igral sem PvT.

Zanima me, kateri combo je najboljš early proti mass marines?

To je tekma..

Šel sem 1G FE, Terran pa no gas expo.
Prvi napad nisem meu zealotov spredih, videl sem da prihaja, pa sem missclicku, no ni važn.
Zanima me combo unitov, če mi lahko en terran pove.

V unit tester online sem šel:
- 2sentrya + mass stalker pa je zlo teško prot 20+ marincem, micro + če za vsak strel pomakne marince naprej je fuuuuul tešk
- 4 sentry + mass zealot, - manj micra, ampak so važni dobri forcefieldi in GS.

replay: http://drop.sc/67498 (http://drop.sc/67498)

thx
Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: thOr na December 03, 2011, 00:54:11
stalkers pa micro čez celo mapo :E ?
Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: JJ na December 03, 2011, 01:15:10
Jaz bi rekel, da ti v takem primeru naj ne bo odveč zgradit nekaj canonnov in za njimi fast colossus tech.
Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: purehope na December 03, 2011, 01:35:25
Ta, ko sem igral mi je kasnej svetovau, da bi ga moru prej mal harashat al karkol... torej mass stalker čez celo mapo,.. sam to je kr risky... cannoni se mi pa zdijo kul ideja..
Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: Evuser na December 03, 2011, 01:53:39
Cannoni so fail ideja razen ce ves da te rine scv 1 base all ina ti samo lepo naredi 4 stalkerje ostalo pa mass sentry zealot ce vidis da gre mass marine in bos easy holdal do collosusov oz archonov kaksen tech pac igras first...
Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: purehope na December 03, 2011, 02:09:29
sentry, zealot se men zdi tut lažja ideja ko sem microal v onem unit testeru. Thanks bom incorporatu.
Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: purehope na Januar 27, 2012, 04:35:18
ZvT. Mi en pove ka za vraga..

http://drop.sc/98638 (http://drop.sc/98638)

ps: nisn homofob, sam raspizdjen sm bil do konca.
Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: firefly na Januar 27, 2012, 08:20:27
 :D Nisem pogledal replaya, bom zvečer če bo slučajno čas (pa mislim da ga danes ne bom imel).
Lahko pa ti dam par "pointersow" glede na igre ki sva jih odigrala...

Ne igraj all inow  ;D So sicer super močni in težko ubranljivi, samo na ladderju se pripraviš na tako igro. No, mene baneling bust še zmer velikrat ubije...
Igraj macro reakcijsko igro! Drone up! Pusti super fast evo, fast roach, fast baneling (samo def banlinge)  itd... 14 pool, 15 hatch! 2 kraljice, 1 spine crawler! 6 zerglingi. Thats it! Map presence, scout terran wall, pazi na all ine, larva injects! Drone up! Macro hatch! Na hitro sem preletel 2 igre učer, in si imel stalno manj dronow kt jst SCVjev. Ne gre to tako. Jst mam obup SCV production... Če se terran wall ina v natural, in ne gre nikamor, vzami 4 baze, 85 dronow in techaj + larva stekaj (+30 spine cancel trick). Mutaliski so za harras ne za main army! V gold lahko delaš tono škode z mutaliski, ampak ne "over comitaj"! Pure raoach NI najboljša kompozicija proti MM tank vojski. Rabiš tudi zerglinge in par banow. Roachi delajo veliko škode, ampak ko terran vidi banelinge, splita vojsko (vojska ne strela ta čas) zerglingi uletijo čisto do tankow in jih prisilijo v frendly fire (ker terran splita vojsko ta čas, nima časa focus fire tankow) + zerglingi so super učinkoviti v kombinaciji z roachi. Micro in APM imaš visok. Uporabi to. Napadaj z večih strani hkrati, flankaj, split roaches da nimajo tanki učinkovitega splash damega...

Day9 ima par dobrih dailyev s Zvt razlago (early game vojske glih toliko da glih da še preživiš. Ostalo droni). Poglej jih. tegale recimo: http://blip.tv/day9tv/day-9-daily-367-p2-nestea-s-zvt-5692228 (http://blip.tv/day9tv/day-9-daily-367-p2-nestea-s-zvt-5692228)
Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: Hellboy na Januar 27, 2012, 11:07:31
Dobra razlaga, sam ti pa lahko povem par stvari glede baneling busta, medtem k scoutaš nasprotnika, bod pozoren kdaj se je expandu in kdaj je vzeu gas in ga tud nujno scoutaj, ko se spawning pool dokonča, če je že prej gas naredu in še zmer zbira gas po tem k se je pool končal, lahko pomen nek hiter tech, če je začeu gas šele po tem k se je pool končal, verjetno pomeni normalno macro igro s spine crawlerji proti začetnim hellionom in ja early game morš it hellione, za early roache ubrant je že dost to, da maš en bunker pa scvje k popravlajo pa hellione proti lingom k pridejo zadi (če se zerg ne expanda zihr pomen al roache al pa bbust, zato pa rabš hellione, da lahko ga scoutaš že ko gre iz svoje baze in jih varno vrneš lahko domov, za razliko od npr marincev, če pa se expanda pa je odvisno od gasa kokr sm reku).

Če uspem dobit kako igro kjer me bo zerg probu bbustat ti bom postu tuki al pa da gre early roache, kr ubranm tole z dvojnim factoryem za hellione easily :)

Vsa fora proti zergu je, da si kot terran do cca 10 minute pretty much the boss, razn če zerg allina, zato je pa treba scoutat a bo kak economy roach baneling allin, sam načeloma se to redko zgodi in js pač tko igram, da grem factory into expand, pa dodam še en factory medtem k delam drug reactor, če vidm early roache delam marince iz druzga reaktorja + dodam tech lab na drug factory in nardim 1 tank pa bunkre seveda, če pa so roachi mal bl pozni in je mal večji roach napad pa delaš med tem k delaš 4 hellione naenkrat še 1 marauderja in če vidš roache mal bl pozno in jih je več, pa hitr switch na factory, tank + siege mode, pa do takrt morš met že bunkr al pa 2 na naturalu pa supply depote tko da maš natural walled in, pa skoz bit aktiven s hellioni. Enkrat me je en baneling roach allinu pa sm meu zarad dobrga scoutanja že 2 tanka high ground (pokrivala sta mi natural choke), 2 bunkra polna marincev in kup hellionov k so že ful poškodoval banelinge in je pol sam še 1 focus fire tanka vse pobil :P
Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: indigo na Januar 27, 2012, 13:30:43
Hmm.. sem gledal replay, purehope.

1. sem se bal, da boš pri openingu all-inu ampak nisi - to je kul. Je pa potem prvi večji napad bil pomoje polomija - napadel si v planetary + siege tanks. Morda bi bla boljša izbira pri napadu se pomikat za minerale in snipnat planetary vsaj, tako pa nisi nič dejansko ubil. Ampak k sreči je turtlov in ni bilo gamebreaking.

2. Broodlordi so edini odgovor na tako hardcore massanje tankov (razen morda kaki mass dropi in podobno, samo tisto je težko izvedit). Vrjetno si tud sam opazu, kako si ga spucal takrat.. samo so pa bli broodi precej pozni. Lahko bi jih mel 8 minut prej recimo, kamot - si mel resource in vse, samo človek pozabi. Če bi jih mel tako hitro, mislim da bi zmagal...

3. Po tisti bitki bi jaz na tvojem mestu vzel še ene 3 hatche (tudi inbase, ker zerg mora lategame znat remaxat, to je vsa čarovnija) in šel pure air z infestorji. Torej samo corrupter, broodlord, infestor. Pa lingi in dodatni hatchi z minerali.. ker za remaxat si imel čisto dovolj, če ne preveč. Pomoje si mel igro v žepu, samo remaxat nisi mogu oz. si izbral napačno kompozicijo. Mass baneling proti tankim ne gre...
Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: Hren na Januar 27, 2012, 13:37:45
Sem pogedal replay, tu je ene par stvari, večjih in manjših (veliko jih verjetno že itak poznaš), ki ti bodo mogoče pomagale prefiniti igro. (Kot disclaimer: večinoma gre za generalno filozofijo, ki jo tu le interpretiram v oziru na uporabo s strani projev samih.)

1. Macro proti terranu se vedno igra 15 hatch (oziroma 14 na manjših mapah, da ti ne blokira naturala).
2. Prvi overlord vedno @ 9 drones.
3. Ko mu scoutaš main: - prvo kot prvo, napadeš scvja, ki gradi rax (targetaš, ne a-move) in si na njem tudi če pošlje novega nadte. Drona umakneš, šele ko te začneta oba hkrati napadati.
- kot drugo, je pomemben gas timing: A) če ga nabira preden je končan rax, bodo skoraj zagotovo reactored hellioni
                                                   B) če je rax narejen pred gasom, moraš pomisliti tudi na reaperje ali bio rush
                                                   C) če ni gasa je 2 rax ali 1 rax FE (slednji je še toliko bolj verjeten, če wallina z drugim supply depojem); v vsakem primeru scoutaš za drugi rax po obrobju njegove baze in za naturalom (iz tega razloga je dobro iti s scoutom tudi mimo xel naga towerja, če je na poti)
- če ti scouta zazida v bazo, mu ukradeš gas (ga cancelaš preden se dokonča in vzameš ponovno - če te bo 2 raxal, se ne bo ukvarjal z gasom, če je v planu karkoli drugega, bo nadenj poslal marince); če ima scout prosti izhod iz baze, ga pošlješ domov.
4. Ko nabereš 100 gasa za speed, pullaš drone na minerale. Tudi če misliš delati roache, pullaš drone z gasa, ko ga imaš toliko na voljo, kolikor roachov nameravaš narediti (1 roach = 25 gasa), če pa misliš da jih boš kmalu spet potreboval, pustiš le 1 drona.
5. Čimprej transfer dronov na natural, za čimbolj optimalno saturacijo. (Tip: transferaš jih skoraj vse, če greš all in, da izgleda kot da dronaš, v primeru da te scouta.)
6. Tretji queen čimprej je zaželeno (creep spread, anti air). Kar se prvih dveh tiče: če si hatch first, s queenom v mainu narediš tumor (nekateri preferiraju tudi v naturalu); če imaš pool first, so pomembnejši takojšnji injecti. V vsakem primeru moraš povezati main in natural (magari z overlordi, ko si na lairu).
7. Za obrambo proti hellionom, so trije roachi dovolj (čeprav je načeloma bolje investirati v queene/spine crawlerje). Če jih narediš več, moraš probati narediti neke vrste škode (dovolj je že, če ga prisiliš k gradnji bunkerjev recimo).
8. Drone daš nazaj v prvi gas ponavadi nekje po 30 dronov, okoli 40 vzameš 3 gase in proti 50 še zadnjega. Če se ti kopičijo minerali, vržeš takoj macro hatch v mainu.
9. Overlord spread okoli baze (oziroma po celi mapi) je pomemben proti dropom. Iz istega razloga je dobro imeti tudi splitano vojsko med naturalom in mainom. Pametno je tudi prestaviti kakega od spine crawlerjev iz naturala za minerale v mainu in zgraditi tudi dodatne, ko imaš presežek mineralov.
10. Infestorje delaš, ko je pathogen glands 40%+, tako da se spawnajo z mano. Infestorje moraš imeti nujno na posebni control grupi. Še en hint: ko te terran siega, pošlješ enega ali dva burrowana infestorja in mečeš infested terrane po enega k tankom, da se ti uničijo s friendly fireom.
11. Če terran turtla, je tvoj prvi cilj, da saturiraš expande in ko imaš tri, že lahko počasi techaš proti broodlordom. Pomembno je tudi, da porabljaš nakopičene minerale - najbolje je narediti morje spine crawlerjev pred vhodom do naturala in čimveč tudi okoli preostalih expandov.
12. Pri upgrejdih je prva prioriteta armor; še posebaj pomemben je prvi carapace, saj omogoči lingom, da preživijo direkten hit od sieganih tankov.
13. Ko imaš broodlord/infestor vojsko, je pomembno da sieganega terrana napadeš le z broodlordi, infestorji pa čakajo zadaj in fungalajo marince, ki stimajo naprej; v primeru vikingov, je potrebno prvo povleči broodlorde nazaj in nato čimprej fungalat (tu je še posebaj pomembno, da imaš infestorje na ločeni grupi). Ko vidiš, da te prehiteva s produkcijo vikingov, je pametno preklopiti na ultraliske.Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: purehope na Januar 27, 2012, 16:50:45
Hvala za odgovore.  :-* :zerg:
Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: firefly na Februar 11, 2012, 13:32:26
Evo imam tud jst vprašanje...

http://drop.sc/108501 (http://drop.sc/108501)

2 gate presure v contain. Ki ga nisem mogel razbit. Ekonomijo sem imel dovolj dobro, produkcijo vojske tudi... Zamujal sem z medivaci, kar me je kar nekaj stalo, ma vseeno... ko je protos postavil nexus je bilo itak konc... 1x pa sem pozabil spraznit bunkerje (takrat bi prebil če bi jih... verjetno...)

Predvsem me zanima, kako za vraga mi ni uspelo z 3(4) raxi razbit 2 gate vojske!

Ne pozabit da je to v low gold :)
Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: firefly na Februar 14, 2012, 10:21:31
Anyone?

Do sedaj sem mislil da se teran lahko ubrani brez bunkerjev tudi če je 3 gate. Brez robo. Očitno sem se motil  :-\

Bi moral forsirat ene 5-7 marincev najprej, pa bunker ali 2 na expand preden bi začel tech labe delat? Tolk da odženejo stalkerja in zelota? Ga sploh lahko odženejo?  ;D Z 1 rax expo je potem v bistvu nemogoče ubranit...
Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: eff na Februar 14, 2012, 19:45:00
Hi firefly.

Pogledal replay. Ključno se mi zdi naslednje:

Največji napredek sigurno dosežeš z boljšim build orderjem. V tem primeru priporočam daily #399, kjer day9 obravnava Kas-ov 3CC build: linky link (http://blip.tv/day9tv/day-9-daily-399-p1-very-easy-tvp-by-empire-kas-5880012)

Gl hf,
eff
Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: firefly na Februar 15, 2012, 08:02:08
Ja 3CC je super močan macro BO. Če preživiš začetek :) Super daily je bil tudi tazadnji, kjer je ravno 2 rax presure exp TvP bil predstavljen. Jst sem do sedaj igral na stim first "taktiko". Da sem dobil stim čim hitreje in prvi napad naredil brez medivacov. 5 marincev + marauder se mi napad ni nikoli "odplačal". BO macro problemi ponavadi. Suply blockan ko res ne bi bilo treba scene :) Ja, medivaci so bili super late v tej igri. Kar se mi kar velikokrat zgodi... Moram bolj pazit na to. 2rax opening je super ravno zato, ker delaš nekaj škode (lahko (incontrol je ubranil z 1 gate enotami lol)) medivaci pa padejo ven ravno ko se stim konča...
Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: Hellboy na Februar 15, 2012, 17:21:07
Js igram 1 rax expand into reaper into 3 rax into medivacs :) pa prvo grem stim delat in napad je nek pred 10:00, ko mam že vse 3 rax upgrade, pa vem kaj dela toss zarad reaperja, med napadom pa nardim tretjo in dodam še 2 raxa.
Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: FaetonBear na Februar 16, 2012, 15:03:31
Pozdravljeni,

lepo bi vas prosil, če pogledate tale replay in malo komentirate, kaj bi lahko boljše naredil, napake v moji igri. Nekako je tole moj maximum zaenkrat. APM imam zelo slab, taktika in shortcuti me še vedno hecajo.

[attachment deleted by admin]
Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: indigo na Februar 16, 2012, 15:54:15
Pozdravljeni,

lepo bi vas prosil, če pogledate tale replay in malo komentirate, kaj bi lahko boljše naredil, napake v moji igri. Nekako je tole moj maximum zaenkrat. APM imam zelo slab, taktika in shortcuti me še vedno hecajo.

Grem po vrsti:

- Preden se lotim dejanske igre, se mi zdi FUL pomembno, da začneš uporabljat hotkeye (v nekem trenutku si imel pod cifro 1 ground army, pod 2 in 3 pa istega enega voidraya. That was all). Izberi si eno cifro za glavno bazo in jo konstantno uporabljaj - glede na to, da imaš enote rad na 1,2 in 3, ti priporočam standardno cifro 4. Tako boš lažje spremljal, ali se delajo probe-i ali ne. V tem kontextu je tud pomembno, da ko imaš enkrat hotkeye, da jih vsake tolko pritiskaš, četudi nimaš ravno namena počesti stvari s tistim, kar je hotkeyano - to pa za to, ker te bo spomnilo, da ne počneš nečesa, kar bi moral. Recimo ko pritisneš 4 vsake tolko, vidiš "no probes making" - kar pomeni, "make some damn probes" :)

- navadi se scoutat po prvem Pylonu - če bi to storil, bi videl, da je 6 pool oz. da že skoraj prihajajo zerglingi - in v tem trenutku bi moral tvoj drugi gate, ki bi ga takrat šele spravljal se postavljati, postavil tako, da bi popolnoma blokiral vhod oz. naredil wall-in. Zealota, ki se je gradil, bi dal zgolj na rally ven iz baze, da bi lahko spucal zerglinge (ker notri ti melee enota nima kaj početi :D). Glede na to, da tega nisi poscoutal, si zapomni, da vedno narediš takšen wall-in, da ga blokira en zealot - ker tvoj drugi gate je bil tako pozicioniran (pa tudi pylon), da je bilo več placa kot za 1 zealota in bi tudi v primeru, da ga imaš zunaj prej, nebi ubranil zerlingov. To počni Vedno, ni razloga, da ne bi proti zergu. Preprosto Vedno naredi 1unit-wallin, in scoutaj na 9 in bojo taki scenariji, kot tale, EASY za branit.

- še ena pomembna stvar kmalu po holdu. Nasprotnik je šel 6 pool in ti si obranil 2,5 wave-a zerlingov. Ok, vse cool so far. Če pomisliš, kaj mora Zerg sedaj početi, da sploh ima drobec šans, da zmaga - mora dronati in to na veliko. Glede na to, da si imel 2 gate-a, bi blo ZELO uporabno, če ne celo gamewinning (ker ni imel towerjev in niti nebi pričakoval), da lepo boostaš ven kakšne 5 zealotov (3 si že imel) in lepo napadeš. Čimprej, tem bolje. Če ti spuca vse zealote, lahko medtem kamot narediš nove in wall, on pa ostane na 8 ali 9 dronih. Pretty bad huh? Če pa ne spuca, pa .. well.. +13 points.

- ko si delal voidraye, moram prizati, da me je kr srce zabolelo. PA ne za to, ker je slaba odločitev! Ampak za to, ker si practicaly zmagal v tistem trenutku. Imel si enega voida, on pa 1 kraljico v mainu in eno v naturalu, katere se niti dotaknil ni, da bi jo pripeljal na pomoč. Tisto kraljico v mainu bi lepo ubil in takrat je prišel že drugi voidray (če bi pripeljal ono iz naturala, se umakneš do drugega voida in ponovno napadeš). Ni delal novih kraljic SPLOH. Naredil je pa Evo in pa Hydra den. In s tistima dvema voidoma bi igro končal, ubil obe kraljici - over. FIN. Ampak si čakal na tretjega in ... si spet imel šanse zmagat. Še vedno 2 kraljici in približno 7 spore crawlerjev v izdelavi.

Veš kaj narediš v tej situaciji? Kraljici pobiješ, kar eno sicer si, nato pa tisti spore, ki lahko (ki se gradi) ubiješ ter greš sesuvat ali natural ali pa stavbe, ki jih spore ne doseže. FUL FUL napaka je bila, da si se lotil 3 sporov, ki so bili narejeni, in seveda izgubil practicaly vse za 0. Mislim da bi lahko celo Lair ubil, če bi ga streljal iz takega kota, da bi moram on stalno premeščati spore. Še hydre ne bi bile zunaj, ko bi sesul Lair, res škoda.. Ker si imel pravo odločitev, samo vmes ti je nekaj kliknilo in nisi pomislil, da so kraljice edini anti-air in da nimaš veliko časa, da moraš narediti nekaj Zdaj. Potem pa je seveda bilo prepozno..

* ps: tu bi že 3jič zmagal :D

- na koncu moram tudi reči, da me je zabolelo srce. Namreč nisem vedel, al boš zgubil ali zmagal in sem že pripravljal odgovor, zakaj si zgubil (čeprav nisi :D si imel malo sreče, da je vse tiste hydre poslal sprva sredi mape brez backupa). Poglej, razumem da si začetnik in med recimo voidray microm ne moreš graditi stavb. Ni problema! Zato si dodatne gate-e postavil po tistem voidray napadu. Imel si okoli jurja/jurja resourcev, cool. Ne razumem pa, zakaj nisi, med tem ko so se gradili gatei, warpal z onih starih 2 iz začetka igre, ker si imel basically isto vojsko, ki si jo imel pri tisti minuti, ko si začel stargate delat. Ona 2 gatea sta mirovala vse do konca igre, ko si parkrat powarpal vse skupaj.

Če bi probal warpat in onih 2, bi naredil dvoje: prvič, opazil bi, da si hugely supply blocked in bi pylone zgradil takoj, tako pa si po odprtih gateih čakal še en kup cajta, da si lahko karkoli sploh powarpal. Drugič pa bi imel vojsko večjo. In tudi ko imaš vse gate odprte, warpaj konstantno, ko niso na cooldownu, RAZEN če imaš plan postavit kak tech ali expo. ampak ti si imel denarja dovolj za vse troje skupaj, zato preprosto NI razloga, da nebi delal enot skos in vedno, ko jih lahko.

Še nekaj. Ko si začel uporabljati gateway armado, bi lahko kamot delal še nove voidraye z 2 stargateov. Resource si imel.

V tem kontextu si kot bottom line zapomni tole, kar je pomoje tvoja največja šibkost ta trenutek: računaj, da ko ima sovražnik postavljene stavbe za delanje enot, da jih dela stalno. Skos. To preprosto predpostavi. Ker workerjev imata oba iz minute v minuto več in ni razloga, da ne bi imela vojske iz minute v minuto več. Zato si NE SMEŠ privoščit, da tvoji gate-i ne delajo ničesar oz. niso na cooldownu. Protoss je tricky za začetnike, ker ne moreš queuat enot oz. jih postavit v vrsto, da se bojo gradile za temi, ki se gradijo (razen Robo in Stargate seveda). In igralci pozabljajo, da čeprav enot ne moraš dat na queue, še to ne pomeni, da jih ni treba gradit. Ne moreš postaviti vojske v trenutku, ko jo rabiš, ker moraš računati, da je preteklo recimo 5 ali 10 "praznih" warpinov, kadar bi lahko vojsko zgradil. In tega časa ne moreš dobiti nazaj, to je čas, ki je wasted in to so enote, ki jih Ni. Takšne stvari si lahko privošči samo Zerg, ki ima dovolj larv in dober inject timing, pa še zerg ne more cele vojske narenkrat zgradit, če ni to uber-lategame, ko je vse en kup supplyja vredno...

Enote gradit SKOS, ko lahko, razen če nimaš super boljšega razloga, da jih ne bi. In če bi samo enote gradil kot je treba, bi ga povozil kot da si platinum vs copper (liga iz bete). Resno. Ni mel za burek, pa je celo na tesno bilo, ker nisi warpal. :) Predvsem na tem delaj. Enote, ki niso warpane, so enote, ki jih nikoli ne boš dobil nazaj, ker je čas pretekel, medtem pa jih je nasprotnik naredil. Ti pa ne. Premisli. ;)


Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: FaetonBear na Februar 16, 2012, 18:50:30
Wooow tnx za tole razlago. Izpostavil si ključne stvari, katere sem očitno narobe delal. Zelo zelo sem ti hvaležen za to.
Bom še parkrat prebral tvoj post, da si vtisnem v spomin vse kar si povedal in poskusil vse to vpeljat v igro. Pa bom čez kak teden naložil še kakšen replay, da vidmo če sem kej izboljšal :)

Samo eno vprašanje. Če vidim, da gre on 6 pool in če blockam celo rampo, to pomeni, da bom eventuelno moral tisti gate enkrat razbit, da bom lahko enote čez pošiljal? Se to splača. Je pa res, da tako hitro, kot lahko on naredi zerglinge jaz ne morem narest zealota. Tudi če naredim 1 unit prehod.

P.S.
Častim pivo, če se kdaj srečamo :)
Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: indigo na Februar 16, 2012, 22:15:45
Ej, rad pomagam, če mam cajt in voljo kej napisat.

Glede tvojega vprašanja: ja, eventually boš mogu sesut tisti gate.. lahko se celo zgodi, da bo videl popolni block in bo šel domov, pa prekineš gate preden se konča - ampak to je lahko tudi risky. V tem primeru, če popolnoma blockaš in se pol on pač mora umaknit, ker pride zealot ven, upoštevaj dvoje: Zealota imej čisto pri gateih, da ga ne morejo surroundat, in pa ne se supply blockat, ker morda boš mogu še kakega naredit, če ga ubijejo. Vsekakor si ti miljonkrat bolj cost effective, pa še probe delaš vmes.

KO pa braniš, pa boostaj ven 4 zealote recimo in napad, nato pa narediš transition into 4gate ali pa 5gate z ene baze. Sej expendat se je lepo in super, ampak ko obraniš 6pool, ga z 4gateom ubiješ kamot in ni nič sramotno. Njegov bad. :)

Srečno!
Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: FaetonBear na Februar 18, 2012, 21:21:49
Evo a je kej improvementa?  :)

[attachment deleted by admin]
Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: purehope na Marec 03, 2012, 20:12:27
Ma kdo replay, kako ZvP igrat, če ti containa natural z cannoni, da sploh ne moreš prebit z ground?

Proxy hatch mi je glup, ker skavtne pa postavi 10 cannonov zraven... Kako najbolje? Nydus? In kako?

thx
Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: firefly na Marec 04, 2012, 09:30:00
mass expend mass drone mass tech to BL -> win
Če naredi tono canonow potem nima resourcov da te hitro napade. Scoutaj in expandaj. Ne vem zakaj hočeš vedno zmagat v prvih 10 min... Zerg je super močan mid game ko ima že velik drownow in larve, protos pa še ni na 3h bazah in polnem techu...
Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: INnoVation na Marec 04, 2012, 11:58:57
Hey !

Jaz bi pa samo lepo prosil ce se slucajno tukaj najde kasen Zerg player da bi mi malo razlozil, kaj vse moram paziti , popraviti pri mojem igranju z Zergi.
Sem namrec bolj zacetnik gameplay caa. 1 mesec pa pol  seveda Bronze liga. prilagam se en replay ce se vam ga da pogledat ZvP.

ty

[attachment deleted by admin]
Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: Hren na Marec 04, 2012, 14:10:58
Živijo.

Sem pogledal tvoj replay in ugotovil, da je preprosto preveč stvari, da bi lahko vse napisal  :D. Glede na to, da igraš šele dober mesec, je moj prvi nasvet, da preprosto čim več igraš, se učiš iz svojih napak, spremljaš razne vodiče za začetnike in najpomembneje, ne se pozabiti zabavati. Preveč ljudi postane prekomerno zafrustriranih ob porazih, kar jih potem ključno ovira pri napredovanju.

Prilagam še par tutorialov, ki jih je nedavno izdal Apollo; kolikor sem prečekiral zgledajo zelo vredu.

Starcraft II - Zerg Tutorial Working up from Bronze League - Part1 (http://www.youtube.com/watch?v=ux_nslpWqaE&list=PL0B7058D9D46661D1&index=1&feature=plpp_video#ws)

Starcraft II - Zerg Tutorial Working up from Bronze League - Part2 (http://www.youtube.com/watch?v=xvVUBe9aA5Q&list=PL0B7058D9D46661D1&index=2&feature=plpp_video#ws)

Starcraft II - Zerg Tutorial Working up from Bronze League - Part3 (http://www.youtube.com/watch?v=6WTfhMQASwg&list=PL0B7058D9D46661D1&index=3&feature=plpp_video#ws)

Starcraft II - Zerg Tutorial Working up from Bronze League - Part4 (http://www.youtube.com/watch?v=MdAFtE-alQY&list=PL0B7058D9D46661D1&index=4&feature=plpp_video#ws)
Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: INnoVation na Marec 04, 2012, 15:18:02
hehe Hren ty za tole :) bom mal prečekiral tele tutoriale pa probal kasen del iz njih tudi izpeljati v ligi :)
Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: jurch na Maj 26, 2012, 13:37:59
Brez replaya bi samo postavil eno vprašanje. Kje bi si lahko na hitro
pogledal trenutne builde (all races) okvirno kakšen je meta in pa probleme vsake
rase na karseda objektiven način. Mal sem ven padu pa bi rad prišel na tekoče.
Level je tam cca. diamond lahko tud en level nižje (platinum?), ker po parih sezonah
res ne vem več kje sem.  :)
Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: thOr na Maj 26, 2012, 13:57:11
Fak se mi zdi da je bil lih zj enkat en thread na TL o tem... probam najdt
Naslov: Re: Help me! Thread
Sporočilo od: SedativeDev na November 10, 2012, 12:11:56
Pozdravljeni.

Imam eno prošnjo če lahko kašen terran (idealno kakšen master) malce pregleda moj replay in mi malo svetuje.

BO:
1 rax FE into 10 min push with MMM

- napake so (recimo pozabil sem stim na začetku :D ) vendar bi rad  da še odkrijem tiste, ki niso tako očitne (recimo pravilno engaganje , kako ubraniti tretjo itd.)

Tnx.
Naslov: Odg: Help me! Thread
Sporočilo od: purehope na Januar 18, 2015, 15:03:07
Lahko kdo nalinka standard PvZ, PvT, PvP strategije iz TL trenutno?
Naslov: Odg: Help me! Thread
Sporočilo od: TheForte na Januar 18, 2015, 15:39:31
purehope, tole je vse kar rabš  :D

(http://i.imgur.com/Y603idN.png)
Naslov: Odg: Help me! Thread
Sporočilo od: TheForte na Januar 18, 2015, 15:56:25
Na http://imbabuilds.com/ (http://imbabuilds.com/) boš našu kr dost uporabnih stvari, builde, pa tut followup strategije.

Za začetek ti priporočam, da treniraš tele tri builde: PvP (http://imbabuilds.com/hots-protoss/hots-pvp/pvp-naniwas-safe-expand/), PvT (http://imbabuilds.com/hots-protoss/hots-pvt/pvt-harstems-blinkcolossus-build/), PvZ (http://imbabuilds.com/hots-protoss/hots-pvz/pvz-dears-phoenix-colossus-play/)
Naslov: Odg: Help me! Thread
Sporočilo od: purehope na Januar 18, 2015, 17:10:17
Templaru hangugatore!