Starcraft2.si - Slovenska Starcraft 2 skupnost

StarCraft II => Splošno => Temo je začel(a): JJ na Junij 11, 2013, 13:40:18

Naslov: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: JJ na Junij 11, 2013, 13:40:18
Pogovori o vsem kar si ne zasluži lastne teme.  :)

Tukaj potekajo samo pogovori o multiplayerju. Za singleplayer pogovore obstaja druga tema (http://starcraft2.si/index.php?topic=1131). Pogovori, ki se ne tičejo Starcrafta pa sodijo v Brez zavor (http://starcraft2.si/index.php?topic=25).
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Junij 11, 2013, 13:48:04
Ok, jaz mislim, da je sledči protossov strategy OP:

Odpre z 6-7 voidrayi, s katerimi prisili zerga, da massa hidre nato pa switcha na collosuse in te povozi, ker collosus enostavno stopi hidre.

Nimam ideje, kako bi to sploh lahko countru, ker če ne boš massu hidre te bo fental, corruptorjiso pa itak fail proti voidom.

Ideje?
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Hren na Junij 11, 2013, 14:12:03
Double upgrade lings, da deniaš third; queeni in spori za obmambo; techaš na hive na 3 bazah, potem pa narediš kompozicijo, glede na njegovo vojsko... če je res pure airtoss hydre/infestor, če ima air samo za map control in gre potem robo pa ultre. Tak je moj okviren gameplan in imam (za svoj nivo) solidne rezultate z njim.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Junij 11, 2013, 14:31:01
6-7 voidov, pol pa 4-5 collosusov + stalkers + zealots.??? On sploh ne gre na tretjo ampak te allina ko nardi cca. 5 collosusov. Kar je pa zlo hitr. Pozabi tle na hive pa ultre, ker ne boš mel nikol dovolj gasa.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Hren na Junij 11, 2013, 15:09:36
Če ima on gas za toliko colossov/voidrayov iz 2 baz, bi moral ti imeti več kot dovolj za ultre iz 3 baz. Sicer pa, kot sem rekel, meni tak strat lepo deluje v praksi in ne samo v teoriji.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Junij 11, 2013, 15:17:35
No ja, jst dejansko nism mogu tretje vzet.  :)

Verjetno sm samo slabo igral, bom naslednjič, ko bo prišlo do tega probu tvoj tactics.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: indigo na Junij 11, 2013, 15:31:49
Za vzet tretjo upoštevi standardni ZvP build s 3 hatchi pred Lair (gas je pač preferenčen, al vzameš 2 pri 6:00 al kako je že, ali pa enega prej za speed in pol adjustaš). S tem buildom je tvoj cilj, da Ohraniš tretjo pred napadi, torej da braniš - pa ti je ne bo potrebno kasneje "vzemat". Sicer pa kar je Hren rekel - to je edini smiselni counter zaenkrat, oz. je najbolj optimalen.

Če si prepričan, da je Protoss šel pol direkt na robo in ni dodajal Stargateov je lahko mass muta ling iz 2 baz tudi rešitev. S to strategijo samo pazi, da gre skorajda ves gas v mute in da jih skos delaš, dokler ne braniš all-ina.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: indigo na Junij 12, 2013, 06:11:47
Nevem, al naj te stvari zdej sem postamo, al kam drugam, ampak here goes:

situation report by Blizzard balance team: http://us.battle.net/sc2/en/blog/10210613 (http://us.battle.net/sc2/en/blog/10210613)
še TeamLiquid tema: http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=416851 (http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=416851)

na tapeti sta predvsem 2 enoti: Voidray & Widow Mine. See for yourself. :)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Junij 12, 2013, 07:57:39
Brezveze sploh še kej pričakovat od blizzarda. Res je ful dobr, da so mine nadomestile tanke kot primary splash unit. In nej mi kdo pove, kakšen skill rabjo mine za uporabo. burrow and unburrow. Res heavy micro morm rečt. Najboljše so pa une, k zgubiš en kup enot, k je terran nastavu mino na RANDOM plac na mapi. Ampak čist z vsako grupico enot pa tud ne bom overseerja pelu, pa gledu usak pixel na minimapu, da ne bojo moje enote automatsko zalaufale v mino. To, da pa use balancajo na pro level se mi zdi neumno.

No uglavnem včeraj sem dejansko testiral voidraye na NA ladderju, kjer sem igral proti 6 platinumom in 8 diamondom. V vseh igral sem rushal na voidraye in napadu, ko sem jih mel 4, zadaj sem jih pa še naprej producal. Rezultat: 14 zmag 0 porazov.

Enostavno queeni in spori so premal za defendat to, hidre pa umrejo v manj kot sekundi.

Not to strong they sey  >:(

Res me zanima razmerje zmag na ladderju po rasah, glede na ligo.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: SedativeDev na Junij 12, 2013, 08:16:22
Haha :)

Kar sem se naučil je, da na tem forumu balance za nas, ki smo pod masterjem ne obstaja... Zatorej balance problemov ni  ;) verjetno moraš samo spremeniti svojo igro in biti boljši od svojega nasprotnika.
Glede min in TvZ. Sam sem začel v tem matchupu nazaj uporabljat tanke saj je trenutni meta zerga neumen in poln nekih cheesov, katere se pa da s tanki odlično ustavit.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Hellboy na Junij 12, 2013, 11:19:27
Bravo Sedative, upam da tud resno misliš in nisi samo sarkastičen.

Ne moreš balancat pro playa in hkrati met balance v nižjih ligah kjer se igra narobe in dela ogromno napak...največ kar lahko blizzard nardi je, da balanca top play in naredi igro zabavno za ostale. Več res ne vem kaj lahko pričakuješ...če napreduješ v skillu, boš dobil promotion, ne glede na vse ''imba'' zadeve, ki so te prej ovirale in si jih kriviu za vsak svoj poraz ;)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: JJ na Junij 12, 2013, 11:48:31
Situation Report 11.6 (http://eu.battle.net/sc2/en/blog/10210613/Situation_Report_June_11_2013-12_06_2013)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: thOr na Junij 12, 2013, 13:21:39
Haha :)

Kar sem se naučil je, da na tem forumu balance za nas, ki smo pod masterjem ne obstaja... Zatorej balance problemov ni
  ;) verjetno moraš samo spremeniti svojo igro in biti boljši od svojega nasprotnika.
Glede min in TvZ. Sam sem začel v tem matchupu nazaj uporabljat tanke saj je trenutni meta zerga neumen in poln nekih cheesov, katere se pa da s tanki odlično ustavit.

Tud jst upam da nisi sarkastičen, ker dejansko je to res. Ukvarjanje z balancom na nižjih levelih je pointless (v smislu blameanja lossa na balance) ker moreš svojo mehanko/build orderje/army composition/engagements zbolšat. Z balansom se ukvarjajo proji, pa še tkrt je vprašljivo :D

Lahko se pa seveda debatira o balancu, tuki ne vidm nobenga problema :)

Featon debatirati kaj je lahko kaj ne, ne vem. Ja mino postavt je lahko in za zerga dost težek postopek da se ukvarja z njimi. Ampak prav tako je problem za terrana ko se mu proti grupi marincov rollajo speedbanelingi pa infestorji. Ali pa ko se mu zerg razpase čez celo mapo. Vsak rasa ma neke "lahke" stvari k otežijo delo za drugo raso. Ne sam iz ene perspektive gledat ;)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: indigo na Junij 12, 2013, 13:35:01
Tud js se strinjam, da nima smisla whinat, katero enoto bi blizzard mogu spremenit, če na pro sceni ni preslaba ali premočna. To je obvious, če hoče e-sport obstat.

Nekaj povsem drugega pa je realen problem določenih strategij v nižjih ligah (tudi v masterju se pojavi ta problem, da ne bo kdo mislil, da smo pa mi tako pro, ko smo master - kilometre od tega..). In mass voidray je realen problem, ker strategija exploita slab anti-air zerga.

Pravilen pristop bi bil tak, da se vpraša, kakšno strategijo NIŽJE LIGE uporabit za counter temu - in pomoje je najboljši strat dejansko mass ling roach oz. mass ling-baneling! Basically ko poscoutaš kopičenje voidrayev (če sta več kot 2 si lahko kar 100% kaj se dogaja v nižjih ligah), se fokusiraš na masovno produkcijo speedlingov in vzameš baneling nest - tvoj plan je protossa, ki je na 2 bazah, preprosto ubit, preden namassa dovolj voidov. Massanje voidov bo porablo veliko gasa, pa tudi mineralov in načeloma protoss ne bo imel skoraj nič za branit. Lingi in banei so tukaj fajni zato, ker jih maš veliko in ne umrejo tako hitro kot roachi proti voidom (relativno gledano).

Protoss bo sicer imel nekaj sentrijev oz. bo še kakega warpal not ampak če se pametno umakneš, ko vrže FF (in ne stojiš pod voidi), boš po par napadih prodrl v bazo. Če pa bo konstantno metal dol sentrije in še ostali ground, si pa preprečil mass void strategijo že samo s tem.

Pazit morš pa na to, da ne massaš lingov in baneov do absurdnih vrednosti - ko imaš neko smiselno vojsko in groziš, da ga boš ubil, je to to - ti groziš, zadaj pa dronaš in techaš v hydraliske + eventually spire. Hydraliske bi po nekaj grožnjah napada že moral met pripravljene na produkcijo tako da če pač ne gre, greš domov in si succesfully dobil ven dovolj hider ter ekonomsko prednost.

Zdej master igralec bo znal izkoristit tvoj fail-napad in bo naredu ravno dovolj, da brani, vmes pa harassal itd itd.. nekdo, ki ni master, bo pa otrpnil in ali massal ground na 2 bazah, ko boš ti na 3, ali pa vztrajal z voidi in umrl. Izkoristi agresiven ling-bane play v nižjih ligah, ker isti strati niso enako učinkovitih lige od lige gledano. Tudi 2 base roach-ling je viable v platinum recimo, v master pa se ti samo smejijo..
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Junij 12, 2013, 13:39:12
Hm lepo indigo tnx. Cilj teme je izpolnjen :D

Glede roachling timing pa že v plat ne deluje več. Stestirano :)

Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Hren na Junij 12, 2013, 14:05:17
No daj poročaj, kake rezultate boš imel s tem baneling bustom, če ga boš sprobaval. Meni osebno se nikakor ne zdi viable, samo so me presenetile tudi že druge manj verjetne stvari.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: KillerBee na Junij 12, 2013, 14:11:31
Da deluje ti lahko tud jst povem. Če greš na mass VoidRaye imaš zelo malo ground vojsko in boš težko ubranil pressure zerga. Če pa ga že obraniš, se pa lahko ta čas zerg razpase po celi mapi.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Junij 12, 2013, 14:47:11
Itak, zerg se kar razpase po celi mapi pa uzame 16 baz naenkrat pa 345 workerjev u šusu. In pol pride protoss in zavije čokolado v folijo. Cmon man...
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: firefly na Junij 12, 2013, 15:17:39
če se s zergom med agresijo (ki to niti ni) ne znaš vmes razpast po celi mapi, potem ne igraš zerge tako kot bi jih moral  :D
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: KillerBee na Junij 12, 2013, 15:45:54
Drgač pa lahk delaš tud mal več queenov. In mečeš transfuze na corruptorje.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Hellboy na Junij 12, 2013, 22:54:00
Men se zdi, da je tale lings into fast ultra s queeni zelo fajn zadeva in ni težko izvedljiva, sam pazit morš, da ne odmreš proti kakim res early early agresijam. Se splača postavit kake spine in roach warren just in case of mass zealots. Void rayi pa so težavni ja, morš kak lep fungal zadet na vse skp večkrat da maš šanse. Sam še zmer mislm da če se gre mass void ray, greš ti mass static defense + swarm hosts + vipers + corruptor pa se da shendlat lepo, sam traja.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: skoflek na Junij 13, 2013, 00:09:37
za mene najbolj problematični enoti so swarm host (pvz) pa hellbats (tvt) ostalo se mi zdi vse managable. če ne štejem da proti zergu (pvz) ne vem več kako standardno zmagat macro game
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Hellboy na Junij 13, 2013, 02:03:47
Proti Swarm hostom morš sam izkoristt nemobilnost... speed prism povsod treba probat ;)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: skoflek na Junij 13, 2013, 07:17:17
dober zerg ti bo snipu warp prisme z corruptorji, predvsem na majhnih mapah so problem kot recimo daybreak, tam te iz svoje baze napade kjer ma malo morje static defensa. pa ne samo da je imba strat, je tudi dolgočasna za gledat.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: indigo na Junij 13, 2013, 07:49:44
Hvala bogu je daybreak out! (: God, je bla ta mapa dolgočasna, holy shit..
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Hellboy na Junij 13, 2013, 10:33:50
dober zerg ti bo snipu warp prisme z corruptorji, predvsem na majhnih mapah so problem kot recimo daybreak, tam te iz svoje baze napade kjer ma malo morje static defensa. pa ne samo da je imba strat, je tudi dolgočasna za gledat.

speed prisma ti bo snipu sam z viperji, ampak če pošlješ dve na vsako stran, boš ziher nekje successful :) pa kot je indigo omenu, no more daybreak ;)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: sibica na Junij 13, 2013, 11:43:53
kaksen speed prism? v late gameu ti bo srednje dober zerg postavi 2-3 spore v vsako bazo + queene. warpaj ce mores
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Junij 13, 2013, 12:15:10
Sej ni treba warpat. Lahko dropaš.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Hellboy na Junij 13, 2013, 22:01:33
kaksen speed prism? v late gameu ti bo srednje dober zerg postavi 2-3 spore v vsako bazo + queene. warpaj ce mores

Se prav Stephano ni srednje dober zerg? Ker njemu bi namreč lahko babyknight dropal in warpal marsikje :)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: skoflek na Junij 13, 2013, 22:07:00
BI lahko če BI sam ni :D

dober res je warp prismi pomagajo če zerg ni pripravljen ampak večinoma samo dumpaš minerale
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Timogrozni na Junij 13, 2013, 23:41:11
a je res problem dumpat v late game pvzju minerale?
normalno itak tossi floatajo okol 5k mineralov pa zlo mal gasa...

pac ja, swarm host so dost mocni v late game zvpju, ampak se jih da fentat na mapah, kjer je velik attack routov...
ideja je da jih dobis vn iz pozicije, pol pa mu zjebes swarmhoste z dobrimi stormi...ampak ja, je tezji za tossa kot za zerga.

drgac je pomojem najvecji problem atm hellbat dropi pa speedivacki v late game zvtju...pac zerg gre hive vojsko ki je POCASNA ce se hoce tepst z MMM Hellbat/Mine/Tank ki ma 3-3, pol pa terran rece jebi se pa te forca v base race scenario tko da ti dropa POVSOD. Pac sej se da igrat, sam je full tezko igrat kt zerg (pac nazalost static def ne pomaga k dodajo marauderje v drope...

Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: indigo na Junij 14, 2013, 06:35:47
za mene najbolj problematični enoti so swarm host (pvz) pa hellbats (tvt) ostalo se mi zdi vse managable. če ne štejem da proti zergu (pvz) ne vem več kako standardno zmagat macro game

Glede swarmhostov; morda ti tole kej pomaga: Stream highlight #7 - PvZ on Akilon Wastes vs mass swarmhost - by JayPower (http://www.youtube.com/watch?v=GQXfDvOidTo#ws)

Morda tudi ne, pač worth a shot gledat. Je pa čist sveže, od danes.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: SedativeDev na Junij 14, 2013, 11:54:40
ZvT.

Najlažji matchup by far.
Za zerga seveda...
Al pa je NA tak v kurcu...
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: indigo na Junij 14, 2013, 12:12:03
ZvT.

Najlažji matchup by far.
Za zerga seveda...
Al pa je NA tak v kurcu...

More information needed.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Junij 14, 2013, 12:15:45
Oh comeon Sedativ.

Si že kdaj igral SC2 , da bi mogu preden kam stopiš gledat, da ni kakšna mina kje, pa met oči na pecljih fiksirane na minimap da te bo kakšen drop kje....?
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: firefly na Junij 14, 2013, 12:44:13
"Al pa je NA tak v kurcu..."

To bo to  :D
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Meddex na Junij 14, 2013, 12:45:41
Ah dejte no pri vseh treh rasah je treba gledat na minimap brez pardona...in če se prav spomnim ma zerg tudi svoje mine če se jih seveda spomne uporabit :)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: indigo na Junij 14, 2013, 13:03:08
Ah dejte no pri vseh treh rasah je treba gledat na minimap brez pardona...in če se prav spomnim ma zerg tudi svoje mine če se jih seveda spomne uporabit :)

Tole je zelo dober point, namreč ob vsemu skeniranju creepa in preprostem arhitekturnem problemu, zaradi katerega ni optimalno delat Ravenov dokler ni ultra-late game, so baneling mines res grozljiva stvar za terrana. Js srčno upam, da Zergi ne začnejo redno uporabljat tega..
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: SedativeDev na Junij 14, 2013, 13:33:04
More information needed.

Na NA igram zerga.

Po parih igrah (vse skupaj s prejšnjo sezono mislim da okoli 30) sem prišel v gold.
Ne znam niti enega builda. Vse kar delam je 15 hatch 15 pool (samo to dvoje) naprej pa po občutku. Ne vem hotkeyev za upgrad-e. včasih pozabim creep spreadat, ali pa celo evo chamberje. V glavnem noob.
Seveda zato nimam pojma kak se špila ZvZ. ZvP mi je v osnovi recimo jasno.
Vendar pa vedno ko igram ZvT sem prepričan da bom zmagal, ker mi je pa res v izi. Tak pregled nad mapo kot ga imaš z zergi ga nima noben. ko maš enkrat creep dovolj daleč pa par overlordov po mapi ti ne more uidit nič.

Zaj pa glej to... Terrane igram že od leta 2010 pa sem samo gold (oz. low plat). Z zergi se malo zajebavam pa sem tudi gold. Nevem no men to vseeno neki pomeni.

Al pa kot sem rekel, je NA v kurcu. Jebi ga.

EDIT: pa pazi to, nisem samo gold ampak high gold...
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Junij 14, 2013, 13:36:50
NA gold je silver EU.  :D
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: KillerBee na Junij 14, 2013, 14:11:23
Ponavadi je tako, da ko zamenjaš raso ti je nek cajta tista nova rasa velik bolša. Ampak to še ne pomeni, da je res. Gledal sm PokeBunnyja, ko je switchal iz Terranov na Protosse in je cel cajt na streamu govoru, kako je s protossi velik lažje igrat, da ne more verjet itd. To je samo zato, ker ti mehanika same rase omogoča drugačen način igranja v katerem misliš, da ni ovir. Ko boš pa enkrat naletel na tisto blokado in tistih par primerov, ko se ti bo zdelo, da ne morš nič nardit, boš začel pa drugače govort.

Full je pritoževanja na balancom ... in skos bo ... in verjamem, da igra nikol ne bo popolnoma uravnotežena. Ampak, da je blizardu ratalo naredit 3 rase, ki so tako različne in ki imajo tako različen način igranja in so bolj ali manj uravnotežene, je samo po sebi neverjetno. Oni bi lahko za vsako enoto naredili popolnoma enake karakteristike in samo zamenjali skine (kar dela večina razvijalcev), ampak so vedeli, da če hočejo naredit zanimivo igro, da more bit način igranja rase drugačen.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: INnoVation na Junij 14, 2013, 14:16:00
NA gold je silver EU.  :D

Kokr sem jaz igral se mi zdi NA ter EU isti smorn, vsaj okoli gold/plat. Kar se pa tice KR se mi pa zdi da je dosti tezje :) 
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Junij 14, 2013, 14:48:32
Ponavadi je tako, da ko zamenjaš raso ti je nek cajta tista nova rasa velik bolša. Ampak to še ne pomeni, da je res. Gledal sm PokeBunnyja, ko je switchal iz Terranov na Protosse in je cel cajt na streamu govoru, kako je s protossi velik lažje igrat, da ne more verjet itd. To je samo zato, ker ti mehanika same rase omogoča drugačen način igranja v katerem misliš, da ni ovir. Ko boš pa enkrat naletel na tisto blokado in tistih par primerov, ko se ti bo zdelo, da ne morš nič nardit, boš začel pa drugače govort.

Full je pritoževanja na balancom ... in skos bo ... in verjamem, da igra nikol ne bo popolnoma uravnotežena. Ampak, da je blizardu ratalo naredit 3 rase, ki so tako različne in ki imajo tako različen način igranja in so bolj ali manj uravnotežene, je samo po sebi neverjetno. Oni bi lahko za vsako enoto naredili popolnoma enake karakteristike in samo zamenjali skine (kar dela večina razvijalcev), ampak so vedeli, da če hočejo naredit zanimivo igro, da more bit način igranja rase drugačen.

+1 lepo napisano
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Timogrozni na Junij 14, 2013, 15:27:35
Nr. 1 comment of the year:
''When you ask a player of ANY race what unit they hate the most, they will probably answer hellbats.'' -Mouz Illusion 2013
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Hren na Junij 14, 2013, 15:41:36
Mogoče je pa to znak, da bi moral dokončno zamenjati raso Sedative :)? Povsem možno je, da ti tak reaktiven stil zergov bolj odgovarja in imaš zato več uspehov. Tudi jaz sem igral terrane prvo leto in se mi je igra po switchu relativno hitro drastično izboljšala, saj mi je bilo macroanje z zergi neprimerno lažje.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: firefly na Junij 14, 2013, 15:56:25
Je pa tudi možna druga zadeva... Vsaj v mojem pogledu so terrani v low ligi najtežji. Heavy macro in micro intens. Ko pa jih "pogruntaš" in se navadiš greš zelo hitro zelo visoko. Zerg in protos imata lažji macro, in imaš potem več "časa" za micro in strategijo. In če znaš "zlorabljat" zerg macro si v do platinuma GOD LIKE  :D Potem... Potem pa začneš imeti probleme in zadaneš zid. Vsaj po moje  ;D Men zergi niso všeč. Sploh. Niti v SC1 niti v Hots. Muka igrat sz njimi :) Tako da če bom že kdaj switchal, bom na protose. Ampak not very likely  8)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Junij 14, 2013, 17:37:37
Zerg ma lahek macro? :D

Dont laugh me...
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: firefly na Junij 14, 2013, 19:22:15
nima? injekt je vsakih koliko? 30 sekund? in to je to? In larva nima suplaya. te počaka da pokuriš vojsko oz da dobiš overloda. Potem je samo na tebi kaj gradiš...

Sej pravim. Sem biased glede tega. Jasno :)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: thOr na Junij 14, 2013, 19:27:36
Men so zergi ful lažji zarad tega ker je treba "sam" injectat in ni treba dodajat dodatnih barracksov, factorijev, robotov, gatewayov etc ;D Grem igrt terrane, kr na enkat 1.5k mineralov, oh shi- need more barracks, well derp, too late->gg :D
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Hellboy na Junij 14, 2013, 20:30:47
ZvT.

Najlažji matchup by far.
Za zerga seveda...
Al pa je NA tak v kurcu...

:D tole je najbolj neumen balance rant ki ga lahko človek v trenutnem metagamu premore. Js igram zerge na diamond nivoju in mi je ZvP tak ez napram ZvT in tud kot terran, mi je TvP za bruhat napram TvZ, kjer dejansko lahko zajebem fight pa ne zgubim igre. TvZ je fakin EZ dokler nisi na pro nivoju in se lahko zajebavaš z vsemi dropi + main vojsko k je loterija za engagat.

In ja zerg ma lahek macro
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: SedativeDev na Junij 14, 2013, 20:50:34
jao hellboy, ti pa skos neki mutiš.

Nikjer nisem omenil balance ranta. Pač sem napisal svoje ugotovitve kar v to temo, ki je še najbližja temu kar sem hotel povedat.
Napisal sem tisto kar sem SAM ugotovil in jebi ga to je pač moje mišljenje na podlagi MOJEGA igranja. In tukaj me ne briga pro nivo.

Hmm še nekaj lahko sklepam iz tvojega posta. Torej praviš da so terrani boljši igralci?  ;) Se grem stavit da imajo zergi ter protossi večje probleme ko switchajo na terrane kot pa obratno.  :)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Hellboy na Junij 14, 2013, 20:59:25
Lol pol rajš reč da je tvoje igranje podn, ne pa da kriviš ceu server in zerge.

In ne, terran igralci niso boljši, sam drugačne skille potrebuješ kot zerg, zame je ZvT zelo težak, ker sem totalno nesposoben z ling muta bane in zelo slabo branim vse drope. Ene stvari so težje za zerge, druge za terrane, tretje za protosse in enako s tem kaj je lažje za koga. Moj Terran je dosti boljši, pa mi gre ZvP boljše od TvPja, pa to še ne pomen, da je ker matchup lažji, vendar pač nekaj bolj ustreza temu v čem sm dober, kot drugo.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: skoflek na Junij 14, 2013, 21:09:19
men se zdi trenutno z<t, t<p, p<z in bi se tu strinjal z hellboy-om

ps: hvala indigo za youtube link bom pogledu
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: SedativeDev na Junij 14, 2013, 21:25:58
Mogoče je pa to znak, da bi moral dokončno zamenjati raso Sedative :)? Povsem možno je, da ti tak reaktiven stil zergov bolj odgovarja in imaš zato več uspehov. Tudi jaz sem igral terrane prvo leto in se mi je igra po switchu relativno hitro drastično izboljšala, saj mi je bilo macroanje z zergi neprimerno lažje.

Mogoče :)

Ma kar jst ugotavljam je da zerg omogoča veliko več odpuščanja, če si npr. supply blockan al pa pozabiš nardit armijo pa jo rabiš za kakšne 30 sekund. na enkrat lahka narediš 4 oviesov pa maš prostora takoj za megalomansko vojsko. maš dobro creep spreadan pa vidiš da terran prodira in šele tedaj narediš vojsko. Če pri terranu pozabiš eno od dveh stvari pa vidiš da nasprotnik prodira si v pizdi. Pravtako so zerglingi ekstremno mobilni. Če si v vsako svojo bazo postaviš 2 spina pa en spore si varen skoraj proti vsakemu dropu. Sploh nevem kaj se zergi toliko pritožujejo na hellibat dropi. Razkiraš malo denarja za static defense pa si rešen za celo igro. malo manj greedy pa gre vse.

Ma sej ni pene, sam ne mi srat pol kak je terran op pa mine op, pa nevem kaj še. Če že vi men govorite da naj izboljšam igro jo dajte še vi pa mine ne bodo problem ;)
pa glede micra.
recimo banesi proti bio. banse zarolaš in je to to, medtem ko mora terran met godly micro da vsaj kaj odnese od fajta.

V glavnem smešno mi je ko malo za zabavo igraš zerge in po kratkem času prideš na skoraj isti nivo kot pa z terrani v treh letih.

Verjetno pa ne bom menjal rase, so mi terrani preveč pro srcu. Bom paverjetno za sprositev še naprej igral zerge na NA. Ker ni ga lepšga ko vidiš ko te toss cheesa pa ubraniš ter mu dropaš mine v bazo in zgubi skoraj vse probe ter se pizdi kak je terran imba rasa. Al pa ko dropaš zerga iz dveh strani in za počistit drop odpelje celo vojsko na eno stran ti pa lepo na drugi strani pucaš. Al pa ko helioni roastajo 10 dronov naenkrat. Fjuuu ni lepšega, ko se pol pizdijo zarad tega :)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: indigo na Junij 14, 2013, 22:07:44
Ste vidl balance test map nov? http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=417235 (http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=417235)

Warp Prism bo dobil večji speed, ampak ne takšen kot z upgrejdom po novem. Upgrade ostaja.
Hellbat bo mel manjši damage in dobil ostalo razliko z upgrejdom (bye bye reactored hellbats in s tem tudi dropi v early gameu)
BANSHEE CLOAK 100/100! WAT. WAW ;D
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Buzzkill na Junij 14, 2013, 22:10:39
Cometu že prhaja. Mine drop v cloaked banshee v 3cc mech play.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Hellboy na Junij 14, 2013, 22:16:22
Mogoče :)

Ma kar jst ugotavljam je da zerg omogoča veliko več odpuščanja, če si npr. supply blockan al pa pozabiš nardit armijo pa jo rabiš za kakšne 30 sekund. na enkrat lahka narediš 4 oviesov pa maš prostora takoj za megalomansko vojsko. maš dobro creep spreadan pa vidiš da terran prodira in šele tedaj narediš vojsko. Če pri terranu pozabiš eno od dveh stvari pa vidiš da nasprotnik prodira si v pizdi. Pravtako so zerglingi ekstremno mobilni. Če si v vsako svojo bazo postaviš 2 spina pa en spore si varen skoraj proti vsakemu dropu. Sploh nevem kaj se zergi toliko pritožujejo na hellibat dropi. Razkiraš malo denarja za static defense pa si rešen za celo igro. malo manj greedy pa gre vse.

Ma sej ni pene, sam ne mi srat pol kak je terran op pa mine op, pa nevem kaj še. Če že vi men govorite da naj izboljšam igro jo dajte še vi pa mine ne bodo problem ;)
pa glede micra.
recimo banesi proti bio. banse zarolaš in je to to, medtem ko mora terran met godly micro da vsaj kaj odnese od fajta.

V glavnem smešno mi je ko malo za zabavo igraš zerge in po kratkem času prideš na skoraj isti nivo kot pa z terrani v treh letih.

Verjetno pa ne bom menjal rase, so mi terrani preveč pro srcu. Bom paverjetno za sprositev še naprej igral zerge na NA. Ker ni ga lepšga ko vidiš ko te toss cheesa pa ubraniš ter mu dropaš mine v bazo in zgubi skoraj vse probe ter se pizdi kak je terran imba rasa. Al pa ko dropaš zerga iz dveh strani in za počistit drop odpelje celo vojsko na eno stran ti pa lepo na drugi strani pucaš. Al pa ko helioni roastajo 10 dronov naenkrat. Fjuuu ni lepšega, ko se pol pizdijo zarad tega :)

So this is the metagame in the depths of wood league  ;D Vse kar si vpisal se ne sklada s tem kar se dogaja v mojih igrah
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Junij 15, 2013, 00:31:09
Ma koji kurac bluziš hellboy. Ne mi srat o tem macro da ma zerg lahek macro. Cela tvoja vojska temelji na creepu. Izvoli met dober creep spread pa pol še kdaj reč da ma zerg lahek macro.Fucking bullshit.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: KillerBee na Junij 15, 2013, 00:37:19
Lol ... dejte se mal pomirit.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: LeeTaeEun na Junij 15, 2013, 01:15:38
Zanimivo, kako se stvar obrne, ko ljudje narobe preberejo stvari :D

thor +1

Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Hellboy na Junij 15, 2013, 01:25:59
Ma koji kurac bluziš hellboy. Ne mi srat o tem macro da ma zerg lahek macro. Cela tvoja vojska temelji na creepu. Izvoli met dober creep spread pa pol še kdaj reč da ma zerg lahek macro.Fucking bullshit.

Ja ok te je edina težka stvar, da maš creep spread kot scarlett in macro ne slippa...ampak tega ne rabiš da zmagaš. Pač za nek decent creep spread + vredu macro res ne rabiš preveč... :rolleyes: igram zerge dovolj, da lahko nardim ta statement in če primerjam s terrani....sploh ne veš kakšna je razlika. Da maš build perfect in še skačeš s hellioni pa reaperji pa whatever po mapi itd itd. Ti še overlorde ne rabiš postavljat, medtem ko je pri terranu skor vsak depo važen kam gre in morš attention vzet stran od vsega ostalga da daš delat depote.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: LeeTaeEun na Junij 15, 2013, 01:45:05
Sepravi kaj predlagata, da bi izboljšali balance v igri? :) Dejstvo pa ostaja: Zerg ima LAŽJI macro.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Hellboy na Junij 15, 2013, 01:53:01
Js predlagam hellbat nerf in kak extra damage spine crawlerjem bio enotam mogoče.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: LeeTaeEun na Junij 15, 2013, 02:28:15
Zanimiva ideja. Kako potemtakem izgleda ZvZ ?  :-[
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: SedativeDev na Junij 15, 2013, 09:42:49
Ste vidl balance test map nov? http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=417235 (http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=417235)

Warp Prism bo dobil večji speed, ampak ne takšen kot z upgrejdom po novem. Upgrade ostaja.
Hellbat bo mel manjši damage in dobil ostalo razliko z upgrejdom (bye bye reactored hellbats in s tem tudi dropi v early gameu)
BANSHEE CLOAK 100/100! WAT. WAW ;D

Mislim da bi bil kr za tole spremembo pri hellbatih. Ker je res idiotski tisti drop na začetku.
Uf banšetke. Mogoče se vrnem nazaj k buildu banchee first v tvt. Ah to so bili dnevi :)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: INnoVation na Junij 15, 2013, 09:47:15
Js predlagam hellbat nerf in kak extra damage spine crawlerjem bio enotam mogoče.

Hellbat nerf sigurno. healing bi mogl remove-at iz Hellbat-ov. glede spine crawlerjev pa mogoce malo daljsi range ali pa jim dati celo mehaniko od lurkerjev :rolleyes:
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: yohan na Junij 15, 2013, 10:23:19
zerg ima najlazji macro, ok bi se strinjal. sicer ce igras zerge, izkoristi najmocnejse orozje->tech switchi.

terran tut nima nek zajeban macro. recimo si sred fajta, micras sem tja, stisnes 3-4-5 al kje pac mac production buildinge, in nastemplas not A-je in T-je (al kaj je hotkey za marauder sploh). pol sekunde

probi to naredit pri tosu ko moras poiskat najblizji pylon in tam warpat, potem oznacit te unite, jih rallypointat... ce je kdo igral tossa potem ve da moras rally nastavit sele potem ko so uniti warpani, drugace stojijo tam kot lipovi bogovi. warpin pa traja 5 sekund. razlika je tudi ce "zamudis" warpin (recimo da imas proste warpgate-e, pa jih nisi takoj warpal) so ti sli ti uniti v nic, medtem ko recimo terran lahk naqueuea unite dokler ima mineralov.

ni to balance whine, samo vidim da nekateri jamrajo katera rasa ima kaksen macro, kot da je to edini relevanten faktor v igri. sc2 je, kar se tice casual igralcev, povsem balansiran.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Hellboy na Junij 15, 2013, 10:49:08
Noben ni reku da je to edin relevanten faktor, tud noben ni primerju s tossom :D pa ta tvoja primerjava tud ni glih na mestu, maš pa zato hitrejši reinforce, ker porabiš več cajta zanj, poleg tega rabiš en probe za gradit vse zgradbe, namesto kot terran, ki rab scvja za vsako stavbo posebaj. Probi ti označit vedno pravilno scvjev za tolk stavb kolkr rabiš, da se ne vrne še 6 drugih na rally point vseh teh ki gradijo. Poleg tega pa ma zerg najlažji reinforce, niti ne rabiš tab-at met production structuresi. Drgač pa js sam predpostavljam, da je macro pri zergu ez, napram marsičem drugem, ki pri zergu vsekakor ni ez in vsekakor ne trdim da je zerg ez race.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Timogrozni na Junij 15, 2013, 13:38:51
Če pogledas kako se odigrajo stili ras so pomojem vse glih težke.
-Toss more zadet timinge do sekunde natančno, medtem ko skrbi za svoj pylon spread na mapi, ki mu določa counter attacke etc., hkrati pa mora svoje builde skriti na način da presentijo nasprotnika, ali pa ga spravijo do overcomitanja na defense/offense.
-Zerg more reagirat na vse (torej zelo dobro scoutat in sestavit temu primerno kompozicijo, medtem ko balance drone in enote), hkrati pa spreada creep in ovieje in denajat baze z speedlingi in mutami (v zvt/zvz se posebej) medtem ko denaja harras.
-Terran je pa najbolj mehanično zahtevna rasa, kar se tiče točnega macrota, microta in se posebej DELANJA SUPPLY DEPOTOV, kar pa se balansira tako, da lahko večno časa preživi z MMM (pac dodajaš hellbate, mine etc. v določenih primerih) in skrbi za multitasking.

Pač vsaka rasa ma svoje pluse in minuse, vsak pa bi moral igrati tisto raso katere stil mu paše.
Tko da ez rase pomoejm ni, so pa pomojem terrani in tossi bl n00b friendly kt zergi, za katere je 1 base zelo malo, enote pa niso zelo cost efficient, hkrati pa rabiš kompozicijo ustvarit na podatkih svojega scoutanja, medtem ko lahko tossi nrdijo collosai stalker do ene dia, terran pa MMM do GM...and beyond!

Tko da se prosim nehite pizdit kera rasa je lažja od druge in če vam ni všeč still pol pač svičejte (gledam nate Faeton :P)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: skoflek na Junij 15, 2013, 14:02:45
bom samo za tosse napisu kar se mi zdi najtežje: izbira build orderja odvisna od playerja in mape, scoutanje in pravilno reagiranje, micro ko morš naenkrat vržt dol ff, shield, overcharge, storm, fitback, timewarp, void ray beam, pa zravn blinkat pa arcone iz htjev in warpanje enot nekje na drugi strani mape. pol pa ti rata zmagat kašnega zerga ki te baneling busta al pa neki pa ti začne "toss a move", je pa blo za mene najlažje pridit v diamond z zergi tolk o tem kera je najbolj noob friendly rasa iz moje strani.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Hellboy na Junij 15, 2013, 15:33:12
Js bi samo omenu, da nikakor nism mislu da je zerg ez, samo zerg macro mi je lahek v primerjavi s terran macrom. :)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: JJ na Junij 16, 2013, 18:32:25
Call to Action: June 14 Balance Testing  (http://eu.battle.net/sc2/en/blog/10223258/call-to-action-june-14-balance-testing-14-06-2013)

Mnenja? Banshee buff se lepo sliši.  :)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: skoflek na Junij 16, 2013, 18:35:30
pvt se bo začel odpirati 1 gate exp v forge in robo
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: indigo na Junij 16, 2013, 19:52:37
Banshee buff mi je zelo všeč, posebej za TvZ, ker dandanes banshee nima več skoraj nobene vloge (oracle, mine in hellbati, vsi so na nek način prispevali k temu, da je spore skoraj must, ki pa ne rabi več evota :)). Najbolj bo pomoje spremenil TvT seveda, za TvP pa skor dvomim. Mine so hitrej zunaj in rabijo detection, Protoss pa že zdej odpira al forge za expandom, al Stargate k ma detection, al pa Robo..

Poleg tega skoraj vse, kar ni heavy ground unit opening umre proti raznim all-inim protossa in jih folk ne dela, ker pač hoče kot terran preživet.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Starbuck na Junij 17, 2013, 11:08:56
zerg macro je najtezji od vseh treh ras v moji perspektivi. terrani buildajo scvje pa mal mulov poklicejo, zerg pa mora injectat, creep spread, nadomestit drone ki grejo za zgradbe, static defense, pozorn bit da ne overdronas medtem ko majo terrani mules protoss pa samo probe pa chrono boost rly hard,
glede hellbatov, nerf attack and remove healing
banshee buff je dobra ideja, naj se mal spet zacnejo uporablat
glede warp prisma pa bi bil mal op v PRO lvl ko majo res sick micro in bi to lahko easy abusirali
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: OverSiard na Junij 17, 2013, 11:17:05
well folks, you have heard it now! jst sm raj abstiniru pr sodelovanju balance pogovora hahah :P
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: indigo na Junij 17, 2013, 11:30:22
zerg macro je najtezji od vseh treh ras v moji perspektivi. terrani buildajo scvje pa mal mulov poklicejo, zerg pa mora injectat, creep spread, nadomestit drone ki grejo za zgradbe, static defense, pozorn bit da ne overdronas medtem ko majo terrani mules protoss pa samo probe pa chrono boost rly hard,

Biased.

Pri Terranih omenjaš: (1) build SCV, (2) mule
Pri Zergu pa: (1) drone build, (2) inject, (3) creep, (4) static defense, (5) overdrone

Bolj sorazmerno bi bilo:
droning = scv
inject = mules
creep = creep deny / scan (za kar moraš bit aktiven in agresiven, ne samo "spreadat". Rabiš enote, da clearaš creep)
static defense = bunker / turrets
overdrone = pravočasna gradnja produkcijskih stavb med harassom (v obeh primerih lahko umreš, ker nimaš dovolj enot)

Lahko rečeš, da mora Zerg bit early game bolj previden, ali bo Terran napadel ali ne - ampak je counter temu, da mora terran graditi walle + general sim-city, ki ga pri Zergu ni, ter pravočasno postavit bunkerje.

Inject je vsake 40 sekund, kar za mule ni potrebno, je pa zato potrebno konstantno enega za drugim gradit Supply, za kar moraš it s kamero v bazi in ga postavit z SCVjem, ki ga ali pustiš da konča ali pa daš nazaj na rally (zerg to naredi lahko iz fajta preko hotkeya hatcha, ker so vse enote iz istih jajc). Smo spet na istem.

Kvečjemu bi rekel, da je mehansko bolj zateglo med fajtom kot Terran gradit enote, za kar se pri Zergu odtehta, da mora bit bolj reaktiven do neke mere.
Zakaj težje gradit enote med fajtom? Ker preprosto Bio zahteva splitanje in kitanje, enote pa so poceni in produkcijskih stavb veliko. Za primer, če hočeš v mid-late gameu gradit vojsko skos (kar jo moraš), je treba pritisnit hotkeye za Marine, Marauder, Medivac, Mine vsaj 19x (5 barak marincev = 10, 3 barake marauderjev = 3, 1 starport = 2, 2 factoryja = 4), medtem pa moraš vojsko splittat in pushat naprej, ko se zerg umika. Pač preprosto je treba dosti spammat in roka velikokrat ni dovolj hitra, potem pa se zgodi lahko dvoje: Ali na-queuaš po 5 enot v vsako stavbo in nimaš mineralov, s katerimi bi lahko expandal in dodajal upgrejde, stavbe, karkoli - ALI pa zgubiš vojsko zaradi banelingov oz. funglov. Seveda je prva opcija boljša, ampak preprečit oboje praktično nemogoče.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: LeeTaeEun na Junij 17, 2013, 11:38:42
Je res težje dodajat drone in overlorde in creepspreadat, kakor dodajat raxe, gatewaye, pozicionirat suppy-depote, pylone... da o unit productionu sploh ne govorimo ko je zerg edina rasa k ji ni treba označit več kot 1 stvar, da naredi vse kar rabi za celo igro?
Position hiš od terranov, protossov > zergov     And this shit takes a lot of time and focus.

Imho.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: OverSiard na Junij 17, 2013, 11:48:33
Je res težje dodajat drone in overlorde in creepspreadat, kakor dodajat raxe, gatewaye, pozicionirat suppy-depote, pylone... da o unit productionu sploh ne govorimo ko je zerg edina rasa k ji ni treba označit več kot 1 stvar, da naredi vse kar rabi za celo igro?
Position hiš od terranov, protossov > zergov     And this shit takes a lot of time and focus.

Imho.

Ni fora a je tezje delat ovie al pa drone, fora je da ja okej zerg ma samo 1 production building, ampak je tvoj production cist odvisn od tvojga macrota (beri inject) + rabs macro hatche, rabs dodatne queene, dodatne injecte, rabs 1 base advantage, mors met bolan map control da neumres proti nepripravljenim stvarem, ker usaka enota k je narjena je en drone manj oz tolk slabsa ekonomija, in ce nardis miljon enot in z njimi nc nedelas si powasteu 50larv k bi mogoce lahko ble 1/2 dronov, za zreglinge k so neuporabni npr.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: indigo na Junij 17, 2013, 11:53:32
To je vse preveč abstraktno :D IMO, če hočete nekaj primerjat, dajte analizirat obe strani in poiskat primerjavo, kot je recimo Creep Spread skill VS Creep Deny Skill. Vsaka rasa mora počet nekaj primerljivega z drugi raso - torej nekaj, kar je morda mehanično drugačno, ima pa isti ali podoben efekt.

Če se samo govori, koliko stvari mora Zerg pazit in imet v glavi, to ni isto, kot rečit, kako mehanično zahtevne so operacije Zerga. Po mojih izkušnjah je Terran mehanično zahtevnejši pri Macru in direktnem fajtu, Zerg pa pri kontroli enot, ko niso v fajtu (razporejanje in scoutanje z lingi, burrow in creep drop na expandih...). Dejstvo je, da se kot terran moraš naspammat, če hočeš bit kej za kej. Kar pa niti malo ne pomeni, da je težja rasa, ker če kot Zerg nimaš game sensa, lahko najlažje izgubiš od vseh ras IMO. (drugače povedano, Zerga se da najbolj exploitat z drugimi rasami)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: firefly na Junij 17, 2013, 12:00:43
govorimo o (oz. smo govorili) o težavnosti MACRA. Ne rase kot celote... Zerg NI suply blockan. Če dela injekt ob pravilnem času. In inject je EDINA macro zadeva ki jo mora počet ob pravilnem času. če zamuja s inject, potem "izgublja" enote. Jasno. Ampak to je 1 click na 40s. Terran mora za enako "uspešnost" narediti 10+ clikov. Ob pravem času, da ne zamudi produkcijskega časa.

Ne mešat macra produkcije in "game sense" macra. Jasno, če zerg dela drone non stop bo umrl. Če dela enote nonstop bo (verjetno) umrl. Kaj in kdaj gradi... Razlika med top master in pro zergi ;)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: SedativeDev na Junij 17, 2013, 12:54:20
Ni fora a je tezje delat ovie al pa drone, fora je da ja okej zerg ma samo 1 production building, ampak je tvoj production cist odvisn od tvojga macrota (beri inject) + rabs macro hatche, rabs dodatne queene, dodatne injecte, rabs 1 base advantage, mors met bolan map control da neumres proti nepripravljenim stvarem, ker usaka enota k je narjena je en drone manj oz tolk slabsa ekonomija, in ce nardis miljon enot in z njimi nc nedelas si powasteu 50larv k bi mogoce lahko ble 1/2 dronov, za zreglinge k so neuporabni npr.

injecti niso težki. macro hatch ni težko naredit ker ma zerg itak preveč mineralov. Bolanga map controla ni treba met ker ma zerg itak najboljšega poleg tossa (zerglingi, creep, ovies). Sam imam okoli 130 APM (oba mam pri zergu približno isto), mi ti taski ne predstavljajo težav.
Jst ko zaj primerjam igro terrana in zerga se mi zdi da pri zergu ni treba pazit na toliko stvari. Če imaš prepočasn multitasking pač nardiš kak static defense več in si varen pred vsemi. Itak maš proti koncu igre po 3-4k mineralov. Kr poglejte si igre JDja kolko cravlerjev je našopu v svojih igrah.

Za mene je indigo edini najbolj verodostojen vir tukaj. Mislim da je tudi edini, ki aktivno igra vse tri rase.

Citiraj
ker če kot Zerg nimaš game sensa, lahko najlažje izgubiš od vseh ras IMO

Tole se pa kr morm strinjat. Samo če ga pa maš pa je nagrada pri zergu mnogo večja kot pa pri recimo terranu ;)
Lahko povem en primer iz moje igre zadnjič proti terranu. Sem videl da terran prodira proti moji bazi. Takoj sem pospamu novo vojsko (v tem primeru zerglinge) okoli 20 zerglingov pa sem poslal na tretjo od terrana še preden je prišel do moje baze. Medtem ko sma se borila pri moji bazi sem mu poslal tistih 20 lingov direkt na njegov expo. Itak ni imel tam nič in sem mu pospravil okoli 30 scvjev ter njegov expo, ker itak ni imel časa se z njim ubadat ker me je napadal. meni pa tudi ni bilo potrebno veliko dela in sem se lahko v celoti posvetil obrambi. Na isti način lahko izkoristiš ko se terran reinforca in mu vmes pobiješ okrepitve. Men je to da se da creep spreadat pa da imaš povsod ovije veliiik plus no.

Seveda to vse s perspektive gold zerga. Jebi ga tudi mi igramo igro ne sam masterji. Zatorej rečem da je za mene zerg enostavnejši kot pa terran...
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: LeeTaeEun na Junij 17, 2013, 13:10:45
+1 indigo. Too many opinions, not enough facts. :P
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Hellboy na Junij 17, 2013, 23:12:26
Indigo je čist lepo povedu in se strinjam z njim. Sicer ne morem trdit kako je na pro levelu, ampak na diamond/low master levelu, ki ga z indigom premoreva, lahko oba kot Zerg in terran igralca podava primerjavo, da je Terran MACRO težji s stališča stvari, ki sva jih z Indigom naštela. Če pa zraven vpeljemo perfect inject in perfect creep spread pa tega noben diamond ali low master igralec nima, tko da je debata glede tega brezpredmetna. Edin problem injectov je mogoče late game, takrat pa tud jaz kot terran težko najdem čas, da vržem dol nove zgradbe, saj ko maš enkrat dober production in economy se 100x bolj osredotočiš na vojsko.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: SedativeDev na Junij 18, 2013, 08:24:45
Točno to hellboy. Ke se enkrat začnejo bitke se mora terran skoraj 100% fokusirati na vojsko da npr. ni ujet unsiegan s tanki al da bio obkrožijo zerglingi. Ker ponavadi če ujameš terran vojsko je insta GG ker je potem težko nadomestiti armijo s terran produkcijo.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Junij 18, 2013, 08:58:59
Ja zerg pa sam zapelje svojo vojsko v terrana in zmaga. Se strinjam :D
Ubistvu lahko zerg kar pozabi na drope, ki jih taki kot si ti (master level dropi :D), spuščajo konstantnomed igro. Fentaš njegovo vojsko, ki jo itak dobiš unsigano (čeprav siege skor noben več ne uporabla) in uletiš kar v njegov main ker production terrana itak sucka in ko prideš do njega je naredu max ene 2 nova marinca pa kakšnega medivaca. Fentaš to in zmagaš igro. Simpl  :-[
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Junij 18, 2013, 09:01:24
Indigo je čist lepo povedu in se strinjam z njim. Sicer ne morem trdit kako je na pro levelu, ampak na diamond/low master levelu, ki ga z indigom premoreva, lahko oba kot Zerg in terran igralca podava primerjavo, da je Terran MACRO težji s stališča stvari, ki sva jih z Indigom naštela. Če pa zraven vpeljemo perfect inject in perfect creep spread pa tega noben diamond ali low master igralec nima, tko da je debata glede tega brezpredmetna. Edin problem injectov je mogoče late game, takrat pa tud jaz kot terran težko najdem čas, da vržem dol nove zgradbe, saj ko maš enkrat dober production in economy se 100x bolj osredotočiš na vojsko.

Si se vprašal, zakaj nima folk do GMa oz. masterja perfect injectov in creep spreada? Probi ga ti med med herrasanjem, pa konstantnim scoutanjem. Tud če ga nimaš vseeno porabiš shitload of APM za tolk kolker ga pač imaš.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: jurch na Junij 20, 2013, 09:42:17
Warp prism buff goes live this week
Spoiler (click to show/hide)

Terrani se že pritožujejo, da je sedaj warp prism speed večji kot od vikinga in pa potem standardni medivac boost comebacki. Men osebno se zdi, da je change refreshing in omogoča
malo večji harras v early in mid-gameu. Zgleda kot nekak balance out za medivac boost, ker se morajo sedaj tudi terrani bati dropov. Na papirju mi zgleda super, bomo vidli v praksi.
Pa preden me kdo napade trenutno igram random. Tudi če bi imel favorite race bi bilo neumno biti biased.  :)

edit: da naredim še comment na vikinge, ker sem jih že lih izpostavil... Positioning is key
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Hellboy na Junij 20, 2013, 09:58:46
Sploh ni problem v tem, problem je v projih kot je npr parting, k je že prej meu skoraj neustavljiv immortal sentry, kjer je s svojim microm rešvou immortale, da niti en ne odmre in s speed buffom zadeva postane za zerge še težja, medtem ko menim, da bo pri slabših igralcih samo vspodbudil nove alline  :rolleyes:
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: KillerBee na Junij 20, 2013, 10:05:06
Yeah! Moar all ins for the protoss!
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Hellboy na Junij 20, 2013, 10:45:01
http://www.quickmeme.com/meme/3ux6xg/ (http://www.quickmeme.com/meme/3ux6xg/)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: KillerBee na Junij 20, 2013, 10:53:40
(http://cdn.meme.li/instances/250x250/38216817.jpg)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: indigo na Junij 20, 2013, 11:09:45
(http://shrani.si/f/1V/ix/4l0mxhgw/sim-copy.jpg)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: jurch na Junij 20, 2013, 11:45:18
eh... nvm. hf
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: LeeTaeEun na Junij 20, 2013, 12:13:43
Quad immortal double warp prism raztur verus zerg. Kej takega bi blo zanimivo :D
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: SedativeDev na Junij 20, 2013, 15:40:15
Kar bi se mogl tossi naučit je pravilno dropat. In zato ne potrebujejo hitrejšega WP, ki je že itak super hiter.
Men se zdi WP že sam po sebi močno orožje. Who da fak še lahka warpa celo armijo poleg tistega kar se že nahaja v WP.
Ravno zaradi te OP možnosti bi morali zmanjšati hitrost ne pa da jo še povečujejo.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: jurch na Junij 20, 2013, 16:17:07
celo armijo? se pravi so 12-15 +4 enote cela armija  ???
Ko se je pa govorilo, da je medivac boost + hellbat op so bile pa ostale rase nesposobne hendlat zadeve...
a se resnično ne da objektivno gledat na situacijo?
nisem igral test mapa in ne vem kakšna bo situacija ampak blizz neke drastične spremembe ne bi naredil...
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: KillerBee na Junij 20, 2013, 16:36:20
Tale s celo armijo je pa mal preveč se ti ne zdi?

Warpaš lahko kvečjemu samo gate enote in to max kolikor imaš gejtov/resourcov. Glede na to, da ima terran možnost hitrega dropa hellbatov v mineral line, ki ti v trenutku lahko pobije celotno produkcijo, je po moje v redu, da ima to možnost tudi protoss. In če tako gledaš speed buff sploh ni taka velika razlika.

Blizzard buffe na random meče vn glede na to v katero smer hočejo, da se razvija metagame. Seveda bodo zdej vsi protossi uporabljali warp prism v svojih buildih. Dokler se jih vsi ne bodo navadli preprečit. Potem bodo naredili nek drug nerf/buff, da se bo metagame spet shiftal drugam. Na to temo obstajajo članki ... na žalost nimam nobenga linka, se mi pa zdi, da sm enkrat en video tukej postal o tem.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Junij 20, 2013, 16:53:31
Men se zdi, da blizzard sploh ne briga balance ampak delajo neke spremembe samno zato, da bi blo fun za gledat.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: jurch na Junij 20, 2013, 17:09:44
killerbee ta z armijo je mišljen late game ko imaš 12-15 gateov.
bomo vidli kaj bo...
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: SedativeDev na Junij 20, 2013, 19:54:34
Ko se je pa govorilo, da je medivac boost + hellbat op so bile pa ostale rase nesposobne hendlat zadeve...

DA. A ti je težko dat 2 cannona pri mineral line-u??? Terran more postavit turrete + bunker + nekaj marincev notri za ubranitev. Zatorej komu se je lažje ubranit pred hellibat dropi?
Don't play so fucking greedy...
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: KillerBee na Junij 20, 2013, 20:02:21
Ni tko na izi .... da ubiješ dva medivaca rabš mislim da 6 stalkerjev ... oziroma templarja in nekaj zealotov. Ni čist tko simpl. Problem je po moje bolj v tem, da če medivac preživi do mineral linea naredijo hellbati velik škode, tudi, če jih protoss focus firea.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: SedativeDev na Junij 20, 2013, 20:32:49
Helibati so počasni probe lahko zelo hitro odmakneš. In če imaš par kanonov se drop hitr popuče glede na to da več kot 2 bata ne morš stisnat v medivaca
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: jurch na Junij 20, 2013, 20:59:07
DA. A ti je težko dat 2 cannona pri mineral line-u??? Terran more postavit turrete + bunker + nekaj marincev notri za ubranitev. Zatorej komu se je lažje ubranit pred hellibat dropi?
Don't play so fucking greedy...

sicer ne mainam kot protoss ampak ok pa se pejmo to igrco. a je teb težko žrtvovat kakega marinca in/ali vikinga da ti ostane tam kjer bo drop? pa če smo že pri static defensu en fakin
drop marincev ti zradira oba cannona + cel mineral line... če ti pa ne rata odreagirat medtem ko warp prism menja mode in potem še ko se enote warpajo potem je to le in samo
tvoj problem. medtem lahko kot terran pridirkam z že narejenimi enotami in bognedaj da mi rata vse dropat, ker pol mora moj nasprotnik itak skurt še enkrat več resourceov, da mi
zradira ta mali drop... oprost, ampak zgleda boste moral hardcore terrani (predvidevam da si, ker se drugače ne bi tako razburjal) dat tud nekaj malega na preventivo. Zakaj misliš, da
se zergi ne pritožujejo? Zato, ker so že navajeni met static defense povsod oz. računajo na drope. Pls ne bit tok butthurt pa igraj igro tako kot je

edit: pa razumem, da bo zdej jako zajebano ko bo treba proti protossu v late gameu ne samo menjat razmerje viking/ghost ampak celo pazit še na kaj drugega
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: indigo na Junij 20, 2013, 21:06:12
Hehe, moja slikca je bla samo joke response na ono z Jokerjem. :) Ne da se primerjat medivacov pa prismov s tem, da en zdravi enote in en ne, ker obviously niso to edine razlike, kot je razvidno iz troll slike.

Men se zdi, da tale warp prism ne bo neke hude spremembe naredu pri igrah, ki jih js igram. Če bo naredu to, da bojo protossi raje uporabljali prism, je samo + za show.

Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: SedativeDev na Junij 20, 2013, 21:46:13
sicer ne mainam kot protoss ampak ok pa se pejmo to igrco. a je teb težko žrtvovat kakega marinca in/ali vikinga da ti ostane tam kjer bo drop? pa če smo že pri static defensu en fakin
drop marincev ti zradira oba cannona + cel mineral line... če ti pa ne rata odreagirat medtem ko warp prism menja mode in potem še ko se enote warpajo potem je to le in samo
tvoj problem. medtem lahko kot terran pridirkam z že narejenimi enotami in bognedaj da mi rata vse dropat, ker pol mora moj nasprotnik itak skurt še enkrat več resourceov, da mi
zradira ta mali drop... oprost, ampak zgleda boste moral hardcore terrani (predvidevam da si, ker se drugače ne bi tako razburjal) dat tud nekaj malega na preventivo. Zakaj misliš, da
se zergi ne pritožujejo? Zato, ker so že navajeni met static defense povsod oz. računajo na drope. Pls ne bit tok butthurt pa igraj igro tako kot je

edit: pa razumem, da bo zdej jako zajebano ko bo treba proti protossu v late gameu ne samo menjat razmerje viking/ghost ampak celo pazit še na kaj drugega

Heh si smešn. Primerjaš vikinge ter marince z cannoni :DDDDDD

Citiraj
en fakin
drop marincev ti zradira oba cannona + cel mineral line...
Dokaži, ker se ne strinjam s tem. Če maš dva cannona se lahko doka hitro posnipa medivaca še med tem ko se marinci dropajo.

Citiraj
Pls ne bit tok butthurt pa igraj igro tako kot je
In kje sem bil buthurt? Če navajam dejstva še ne pomeni da sem buthurt.

Citiraj
medtem lahko kot terran pridirkam z že narejenimi enotami in bognedaj
Toss pa ne more pridirkat z že narejenimi enotami? Smešen si :)

Citiraj
predvidevam da si, ker se drugače ne bi tako razburjal
Še enkrat kje se razburjam?

Citiraj
Zakaj misliš, da
se zergi ne pritožujejo? Zato, ker so že navajeni met static defense povsod oz. računajo na drope
S tem mislim da si vse povedal. Kaj to pomeni da se morajo tossi naučit postavlat static defense kar že skos pravim?

V glavnem sam se niti ne menim za ta buff ker itak že v osnovi postavljam turrete tudi v TvP mathupu ker tossu itak ne smeš nikoli zaupat ker so scum. Je pa bedno to da ta buff doda še sam en več čiz (brez posledic) na začetku, katere pa ima toss že tako malo morje.

Če se kdo razburja si to ti  ;)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: KillerBee na Junij 20, 2013, 22:02:33
ker tossu itak ne smeš nikoli zaupat ker so scum

You're making it personal :D
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Junij 20, 2013, 22:32:30
Tossi so scum :D

Malo olja na ogenj lol...
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: jurch na Junij 20, 2013, 23:50:02
Nisem se čisto nič razburjal sem pa šel na tvoj nivo oz. kako sem pač jest dojel tvoj post (lahko pa, da sem napačno interpretiral). Pa grem še jest po paragrafih:

Viking/marine/cannon = money that could be spent elsewhere = ista stvar

Če ti rata marince dropat pa če si brihten jih valda ne spustiš med mineral line pa nexus in ti jih povrhu še uspe stimat potem je: beri kar sem prej napisal

buthurt izpadeš, ker zadevo naslavljaš direkt name, ker se očitno ne strinjam s tabo in sem potemtakem protoss scum al kako?

Toss pridirka v najboljšem primeru s celimi in max štirimi enotami (8 če dropa probe). Še nisem videl igre kjer bi imel P več kot 2 warp prisma ob istem času na mapi (če se motim daj replay)

glej 4 vrstice višje (prazne vključene)

govorim, da bo moral terran celo kak turret postavit četudi ni vs protoss air ali muta

si pa očitno res mal razburjen, če te igra katere pravila poznaš tako razburi, da okarakteriziraš cca. 1/3 igralcev, da so scum

Z moje strani je ta stvar zaključena. Sem pač upal, da se je možno o ravnotežju v SC2 kje normalno pogovort... Če se gremo takole kot sva se mi2 v zadnjih 2 postih
stvar rata totalno brezpredmetna in pač nima smisla. Je pa res, da veliko ljudi zelo emocionalno doživlja to igro in pri rasah postanejo zelo ''teritorialni'' (pa ne pravim, da
ti to si).

LP in HF še naprej
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Hellboy na Junij 21, 2013, 01:17:18
(http://cdn.meme.li/instances/250x250/38216817.jpg)

lol kva je to en fail :D?
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: SedativeDev na Junij 21, 2013, 09:18:46
HAHA. Da so tossi scum že dolgo govorim..  :D

Pravim tudi never trust toss scum :D In velikokrat se izkaže za pravilno ko odkriješ razne proxije ter ko te začiza na 100 in en način.

Heh, ne morem verjet da si vzel osebno. Če prebereš še enkrat tisti stavek lahko vidiš da sem govoril o nedoločniku.  :)

No sej ni važn. Kot si že sam pravil si si vse interpretiral po svoje, kar se pač ne da spremenit. Vsak razmišlja po svoje.  :)

Aja PS:

Toss = SCUM  :P
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Hellboy na Junij 21, 2013, 11:52:47
warp prism speed sigurno ni odgovor na trenutne težave protossov :rolleyes: Glede na mojih zadnjih 15 iger proti tossom lahko rečem, da ste tossi greedy bastardi odkar mate nexus cannon :D Vse kar delajo tossi je al mogoče kak DT drop play into fast third + colosus ali high templar + charge medtem ko se jaz kljub scoutu in detectionu na vseh bazah še zmer morm ubadat z dark templarji al pa sam kak 9:xx first colosus out with 3 other units + momma core...with double upgrades vse vedno seveda. In kaj po prism naredu? Sam še lažje bo toss greedy ker bo lahko z minimalno enotami biu tečn z warp prisomom, tko da bo terranu sam še težje. Če bi odpravl bedarijo, ki se ji reče Hellbat, pol bi blo vse vredu, ker druzga efektivnega harrasa pač s fast corom za nexus cannon ni. Js probavam razne pre colosus timinge, ampak mam še zlo mixed feelings glede tega, ker vse kar izkoriščam je to da ko pridem do njegovga naturala, da ma 2 sentrya, 2 zealota in mothership core v 9:xx minuti igre...vse kar na to porečem je bitch please.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: indigo na Junij 21, 2013, 12:03:14
warp prism speed sigurno ni odgovor na trenutne težave protossov :rolleyes: Glede na mojih zadnjih 15 iger proti tossom lahko rečem, da ste tossi greedy bastardi odkar mate nexus cannon :D Vse kar delajo tossi je al mogoče kak DT drop play into fast third + colosus ali high templar + charge medtem ko se jaz kljub scoutu in detectionu na vseh bazah še zmer morm ubadat z dark templarji al pa sam kak 9:xx first colosus out with 3 other units + momma core...with double upgrades vse vedno seveda. In kaj po prism naredu? Sam še lažje bo toss greedy ker bo lahko z minimalno enotami biu tečn z warp prisomom, tko da bo terranu sam še težje. Če bi odpravl bedarijo, ki se ji reče Hellbat, pol bi blo vse vredu, ker druzga efektivnega harrasa pač s fast corom za nexus cannon ni. Js probavam razne pre colosus timinge, ampak mam še zlo mixed feelings glede tega, ker vse kar izkoriščam je to da ko pridem do njegovga naturala, da ma 2 sentrya, 2 zealota in mothership core v 9:xx minuti igre...vse kar na to porečem je bitch please.

Se strinjam, prism speed ni odgovor na to, kar bi protosi naj rabli. Če je kje problem kot protoss je to v PvZ, kjer je težko zmagat brez all-ina. Kaj najbolj pogrešate, protossi, v PvZ?
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: sibica na Junij 21, 2013, 12:17:31
FREE UNITE!
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Hellboy na Junij 21, 2013, 12:19:57
Se strinjam, prism speed ni odgovor na to, kar bi protosi naj rabli. Če je kje problem kot protoss je to v PvZ, kjer je težko zmagat brez all-ina. Kaj najbolj pogrešate, protossi, v PvZ?

marines
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: indigo na Junij 21, 2013, 12:34:47
Return Vortex spell...
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Junij 21, 2013, 14:23:31
Nuclear planetary nexus in mothershit core ki strelja jedrske izstrelke pa več shielda za collosuse pa daljši range za voidraye, pa 100% starting energija za phoenyxe.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: KillerBee na Junij 21, 2013, 15:21:26
Jst bi vzel gate cost 120 minerals. Pa bi blo že dovolj. Da bi v midgameu lahko protoss konkuriral terranom po številu enot. Ker ko padeta tista dva collosusa, se protoss z meele attackom žal ne more primerjat s terranom. Al pa mal pohitritev časa za tear 2 enote.

Sicr pa kaj jst vem ... itak ne igram ... sam gledam :D
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: JJ na Junij 21, 2013, 16:37:17
Kje je moj banshee buff? >:(
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: indigo na Junij 21, 2013, 17:54:33
Kje je moj banshee buff? >:(

Aneda! :E
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Hellboy na Junij 21, 2013, 21:43:29
kje je hellbat nerf...Men je biu innovation vs mvp boring as fuck in nasplošno to, da igralci spammajo hellbate, medivace in vikinge je fakin lame in boring as fuck -_-
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Meddex na Junij 21, 2013, 22:39:06
kje je hellbat nerf...Men je biu innovation vs mvp boring as fuck in nasplošno to, da igralci spammajo hellbate, medivace in vikinge je fakin lame in boring as fuck -_-
+1 need hellbat nerf :D
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: indigo na Junij 21, 2013, 22:41:51
+1 need hellbat nerf :D

Se strinjam. In je treba priznat, da je precej hilarious, da to pravimo trije Terrani  ;D

However, I still want my Banshee upgrade buff!
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: SedativeDev na Junij 21, 2013, 23:14:49
hellbati so precej stupid v TvT ja. ampak če nerfajo hellbate bo problem v TvP ker lepo zaustavijo zealote.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: indigo na Junij 21, 2013, 23:39:05
V mid-late game ne bo problem, če bo na upgrejdu tist damage. Nerf je mišljen samo za early game v smislu, da se da ostali damage na upgrade... razen če je kdo mislu kak hujši nerf? V tem primeru enota ni več vredna za gradit IMO, ker je prepočasna in nima rangea...
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: SedativeDev na Junij 21, 2013, 23:41:44
Jurč gledaš tekmo kas vs nightend? Šolski primer tega kar sem napisal ;)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Hellboy na Junij 22, 2013, 01:11:24
V mid-late game ne bo problem, če bo na upgrejdu tist damage. Nerf je mišljen samo za early game v smislu, da se da ostali damage na upgrade... razen če je kdo mislu kak hujši nerf? V tem primeru enota ni več vredna za gradit IMO, ker je prepočasna in nima rangea...

Za mech army je še zmer bolš k hellion. Itak je mech zmer meu tank + hellion, pa je blo že proti temu težko igrt, zdej s hellbati pa ne sam da dlje rabiš da prideš to tankov, tud več damaga delajo.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: indigo na Junij 22, 2013, 03:10:21
Ja, true, samo bio je še vedno powerful, sploh z dropi lahko mech fajn razstavi na kosce. Se mi zdi, da mora bit mech močna kompozicija, ker je tako nemobilna... ker če se spomniš WoL, se mech ful ni neki velik igralo, razen v TvZ - ampak tam se je zadnje pol leta samo še trolalo bolj kot ne :D

Nevem, js bi pustu mech potencial. Tud v TvP se da mech igrat s tem.. ker realno gledano, če bo dmg nerfan tud mimo upgrejda, ne bojo več efektivni, ker se jih da exploitat preveč IMO. Preveč so počasni..
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: indigo na Julij 08, 2013, 20:22:53
Hellbat nerf incoming!

Patch test map info: http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=420549 (http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=420549)
Še original thread: http://us.battle.net/sc2/en/forum/topic/9423503358#1 (http://us.battle.net/sc2/en/forum/topic/9423503358#1)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Julij 08, 2013, 20:46:24
This is not a nerf......
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: indigo na Julij 08, 2013, 21:32:07
Techlab na factory (1 hellbat naenkrat namesto dveh) + 150/150 za drugih 40% damagea ni nerf za Hellbate?  :)

Men se zdi, da je kr, no .. sej realen problem early game so samo v TvT bli. Druge rase jih že z levo roko branijo lately..
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: INnoVation na Julij 08, 2013, 21:38:42
Techlab na factory (1 hellbat naenkrat namesto dveh) + 150/150 za drugih 40% damagea ni nerf za Hellbate?  :)

Men se zdi, da je kr, no .. sej realen problem early game so samo v TvT bli. Druge rase jih že z levo roko branijo lately..

+1  ja je kar nerf ja bodo po moje zdaj bolj Banshee-ji aktualni :) Drugace pa ja.... "Druge rase jih že z levo roko branijo lately.. " jaz morm kar obe roki uporabt da branim to vcasih je se to premal :) zadeva je kar mocna :)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Julij 08, 2013, 23:16:58
Techlab na factory (1 hellbat naenkrat namesto dveh) + 150/150 za drugih 40% damagea ni nerf za Hellbate?  :)

Men se zdi, da je kr, no .. sej realen problem early game so samo v TvT bli. Druge rase jih že z levo roko branijo lately..

Sej ni fora branit prvi drop. Štos je da VEDNO vsaj neki zgubiš in pol te marauder hellbat medivac push ubije.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Hellboy na Julij 08, 2013, 23:52:28
Techlab na factory (1 hellbat naenkrat namesto dveh) + 150/150 za drugih 40% damagea ni nerf za Hellbate?  :)

Men se zdi, da je kr, no .. sej realen problem early game so samo v TvT bli. Druge rase jih že z levo roko branijo lately..

kaj techlab prviš zarad blue flame al sm js res kej spregledu?

Pa valda da je nerf...ne morjo miljon nerfov naenkrat, če bo še zmer bad pač healing stran pa zadeva zihr rešena, definitivno pa razen early dropov niso problem, kvečem je problem če jih kot terran nimaš sploh v compositionu...
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Hren na Julij 09, 2013, 01:40:44
Jaz samo upam, da se ne bo spet pojavil kak problem v ZvTju, kot se je po tistem relativno "nedolžnem" queen buffu.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Hellboy na Julij 09, 2013, 09:42:01
Kak problem? pač metagame shift je biu ker so terrani mogl najdt nek early game harras ker nisi mogu sledit macru zerga drugače in zergi so slej ko prej skompenzirali bansheeje in kmal nism več nič mogu z njimi :)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Timogrozni na Julij 12, 2013, 21:50:33
Die->Evolve->Kill :D  :zerg: :zerg: :zerg: :zerg: :zerg: :zerg: :zerg: :zerg: :zerg: :zerg: :zerg: :zerg: :zerg:
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: JJ na Junij 29, 2014, 16:59:45
http://www.teamliquid.net/forum/starcraft-2/460550-welcome-to-zparcraft-ii (http://www.teamliquid.net/forum/starcraft-2/460550-welcome-to-zparcraft-ii)

Tole mora biti največji članek glede balanca kar sem jih kdaj videl. Saj ne da se ne bi strinjal, ampak vseeno mi je smešno, da je nekdo vložil toliko časa za nekaj takšnega. Moj ubogi PC je kar nekaj časa nalagal page.  ;D

Je kdo od vas prebral celotno zadevo?
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: Son1x na Junij 29, 2014, 18:15:35
Jst sm kšno tretjino. Šele pol sm vidu kolk je tega in si pustu za drugič :D
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: ShaDow__ na Junij 29, 2014, 20:28:06
Jst sm sam slikce pogledu pa sm mel dost  :terran: :terran: :terran: :terran: :terran: :terran: :terran: :terran: POWER
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Junij 30, 2014, 13:12:27
Die->Evolve->Kill :D  :zerg: :zerg: :zerg: :zerg: :zerg: :zerg: :zerg: :zerg: :zerg: :zerg: :zerg: :zerg: :zerg:

Timo aka. Abathur :)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: SedativeDev na Julij 02, 2014, 10:25:34
Balance spremembe:

Citiraj
Medivac
Medivac harass has been getting weaker since the beginning of HotS due to players improving at defending against them. If we increase the strength of Medivacs, we’d not only help out Terran on both matchups, but also help provide even more action-packed games to watch. We wonder if buffing the unload speed or increasing the duration of the speed boost slightly would help in a positive way.

Drops motherfu..er!!!! Hell yea
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Julij 02, 2014, 11:49:13
WTF...

Lets buff 2 most annoying units in the game. GJ
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: SedativeDev na Julij 02, 2014, 13:57:58
WTF...

Lets buff 2 most annoying units in the game. GJ

why so mad? :P
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Julij 02, 2014, 16:40:40
Pa sej nism mad, sam glupo se mi zdi da delajo samo na tem da je exciting to watch. Its a game, it should be exciting to play too. Or what.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: SedativeDev na Julij 03, 2014, 11:34:19
Uh za mene bo še bol eksajting za igrat. še posebi če bojo buffal medivace. hehe :P
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Julij 03, 2014, 11:54:26
Prlet kej na mumble, da odigramo kšn game :)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: SedativeDev na Julij 04, 2014, 14:59:24
Uletim! Od drugega tedna dalje bo spet mal več časa :)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: SedativeDev na Julij 09, 2014, 08:27:56
Novi predlogi by blizz:

Citiraj
Widow Mine splash radius increase

    - This will allow Terran to be stronger in the mid/late games in both matchups.
    - We’ve also seen feedback that the Widow Mine splash radius increase doesn’t buff late game Terran, however we feel that this type of mid-game buff also carries over into a late game buff.


Thor Attack priority changed to use AA weapon first

    - Because Thors are mostly core against Zerg, and the AA weapon is the preferred weapon when using Thors, we’d like to try this change.


Time Warp duration decreased from 30 to 15

    - We’d like to try out this change for 3 reasons: Reduce the strength of various all-ins that combo with offensive Time Warps, reduce general Protoss main army strength, and hopefully increase micro opportunities against the spell.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Julij 09, 2014, 09:09:55
Me zanima zakaj so se premislili glede  medivac buffa  :D

Drugače pa nimam čisto nič proti vsem tem changeom. Edino early mine dropi bojo še močnejši pa bolj annoying, wich sux a bit.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: JJ na Julij 12, 2014, 13:17:24
Balance test mapa je že zunaj.

Citiraj
Terran

    Widow Mine
        Splash radius increased from 1.25/1.5/1.75 to 1.5/2/2.5
    Thor
        Changed to prioritize their AA weapon over the AG weapon

Protoss

    Mothership Core
        Time Warp duration decreased from 30 to 15 seconds

http://eu.battle.net/sc2/en/blog/14766600/call-to-action-july-11-balance-testing-12-07-2014 (http://eu.battle.net/sc2/en/blog/14766600/call-to-action-july-11-balance-testing-12-07-2014)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Julij 16, 2014, 08:06:07
New balance test map incoming 15.7.2014

Citiraj
Thank you for helping us playtest the current test map. From our own testing and the feedback we’ve gathered so far, here are our current thoughts on the changes:

Thor AA prioritization change
This is a good change that’s simple and clean. It’s a minor improvement to players who aren’t able to micro Thors against Mutalisks in combat, and the general usage makes more sense with this change.

Time Warp duration decrease
The effects of this change definitely seem noticeable, but we’d like to push this nerf slightly further.

Widow Mine splash radius increase
The splash radius of 2 seems too much against Protoss worker lines. Also, we wonder if the full damage against Zerg being only an increase of 0.25 is too little.

So we’d like to make further adjustments and see if we can push some of these changes as much as possible. The changes we’d like to try next on the balance test map are:

Widow Mine
Widow Mine going back to full splash damage and a 1.75 radius. (But they would still keep the +shields damage)
This lessens its power against Probes, returns the Widow Mine to how it used to be against Zerg, and provides big improvements against Protoss armies in the mid and late game.

Time Warp
Duration decreased to 10 seconds.

Obviously, these are just balance test map changes and part of the ongoing testing process. Nothing is final yet, so please share your thoughts after having playtested the current balance test map changes as well as the upcoming changes detailed in this post.

Thank you.

http://www.blizzposts.com/topic/en/288598/balance-test-map-update-incoming-july-15 (http://www.blizzposts.com/topic/en/288598/balance-test-map-update-incoming-july-15)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na November 20, 2015, 09:56:48
Citiraj
JJ: Ko igram proti zergu imam občutek kot da sem vedno v zaostanku. Neverjetno hitro vzpostavijo ekonomijo in maxajao. Ravagerji so tudi ekstremno močni za low-tech enoto. Pa včeraj sem izvedel da sploh niso "armored", tako da je brez veze gradit marauderje proti njim.

TvP se mi zdi nekoliko lažji. Prej so bili največji problem colossusi, ki so sedaj šibkejši. Sicer imajo sedaj še disruptorje, ki pa so vsaj skill enota in ne A move kot colossus. Mogoče bodo protossi sedaj bolj HTje uporabljali? Ne vem.

Cyclone je v čudnem položaju trenutno. Nikoli ne najdem razloga, da bi ga zgradil. Malo sem ga preizkušal v TvTju kot early defese proti bansheeju ali dropom, ampak več kot enega nikoli nisem potreboval.

Drugače je pa balance definitivno boljši kot sem pričakoval. Igre so hitre in polne akcije, tako da uživam v SCju kot že dolgo ne.

P.S. Nadaljujmo balance pogovor raje v tej temi: http://starcraft2.si/index.php?topic=775.150

Meni je tudi cel game dejansko super, res fucking awsome. Samo par stvari me res moti. Adept proti zergu early game zahteva prevelik comitment za defense od zerga in skoraj nič od tossa od tossa. Warp prism je zunaj prehitro. O liberatorjih sploh ne bom govoril.
Collosus a-move? Upam, da se hecaš! Disruptorji imajo premajhen range, glede na siege tanke in liberatorje.
Super se mi zdi, da so adepti močni tudi proti bio, ker prej brez splasha pač nisi mogel nič. So pa adepti čist prevelik counter proti hydram. Insane.
Terran mech je wtf. Raj kar leavam, če vidim da gre terran mech. Ali igram tossa al pa zerga, sploh nima veze.

Drugače pa econ change je čist awsome. Game se hitrej začne, več se dogaja in hitrejši game je.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: JJ na November 20, 2015, 21:01:06
Collosus a-move? Upam, da se hecaš!

Ja a ni? :D

Sicer pa so Disruptorji v pravih rokah lahko še mnogo hujši kot HotS Colossusi. Par sekund ne gledaš vojske in ti lahko vse uničijo.

Drugače pa za uspešno uporabo Disruptorjev rabiš Observerje. Mislim, da bo Raven postal kar obvezen v TvPju.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: indigo na November 20, 2015, 22:04:14
Disruptor je ena najboljših enot v LotV, lahko igro obrne okol in konča even fajte tako, da Protossu preživi skor vse :D PvT je treba za counter splitat kot proti zergu, medtem kot je PvZ ubistvu kot zerg zelo težko dodgat. Zunaj creepa lahko samo lingi prehitijo izstrelek.

Sam je pa druga pesem preživet do tja kot Protoss v PvZ :D
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: JJ na November 22, 2015, 20:57:03
Če kdo še ne ve za novo Alt+# mehaniko naj si prebere tole:

http://www.teamliquid.net/forum/sc2-strategy/498756-the-power-of-the-alt-key-in-lotv

Izredno koristna zadeva.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: TheForte na November 22, 2015, 23:49:24
Tole sm pred kratkim implementiral in deluje oblično. Lohk dost easy grupo lingov pošlješ nazaj za defendat drop, al pa pripravš eno pest lingov za runby. Vredno vnest v igro!
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na November 23, 2015, 08:58:03
Fak, meni je terran nerešljiva uganka. Ok za mech sem ugotovil, da se z  :protoss: air da kar lepo igrat, bio mi je pa unsolvable.

I am so bad :(
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: indigo na November 23, 2015, 09:04:33
Protoss je v tight spotu trenutno, ja. Če še nisi, poskusi odpirati warp prism na dveh bazah in ga z multitaskom containaj, medtem ko dobiš tech (disruptor + HT, al pa DT + disruptor al pa phoenix + disruptor..)
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na November 23, 2015, 10:43:15
Protoss je v tight spotu trenutno, ja. Če še nisi, poskusi odpirati warp prism na dveh bazah in ga z multitaskom containaj, medtem ko dobiš tech (disruptor + HT, al pa DT + disruptor al pa phoenix + disruptor..)

Good idea. Phoenyx je kar vredu opening tudi, samo je pa res micro heavy.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: indigo na November 23, 2015, 11:58:10
Proti men je en tko igral, da je šel po warp prism harassu v phoenixe in pol takoj disruptorje. Phoenixe da je drope denyju in sm mogu še dlje ostat doma, disruptorji pa da pol večje kose vojske ubiješ oz. da vsaj nazaj prisiliš nekoga, medtem ko maš še kak nov warpin available. Phoenixe pomoje ni treba ful neki skos managat, bolj jih mej za to, da bo terran mel manj razlogov, da gre v Liberatorje oz. če gre, da jih lahko pobiješ ob priložnosti.

Zdej disruptorjem se da umikat, ampak ni treba velik, da so vredni. Sploh če kdaj ne gleda in dobiš lucky shot - al pa ko kita adept oz. zealot ball, lahko ustreliš čim dlje čez bio vojsko in ne bo smel kitat nazaj. Mal se igraj s tem - zdi se mi da je disruptor, čeprav mal gimmicky, enota k se jo bojo mogl protossi naučit dobr, al pa bo zelo zelo težko igrat.
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: TheForte na November 23, 2015, 15:51:51
Jaz v ZvT-ju poskušam ling + 8 muta opening into ling + lurker. Pač v Brood Waru je ling lurker odlično deloval, v lotvu pa tko, nekateri govorijo, da so lurkeri preveč defenzivna enota. ZvT tempo igre je kr hiter, tako da mam feeling, da lohk poleg ling muta dodaš še lurkerje le če gre terran hitr 3rd base oz. če prideš nekak ahead. Kake izkušnje/mnenja mate kej glede lurkerjev v ZvT?
Naslov: Odg: Balance pogovori
Sporočilo od: indigo na November 23, 2015, 18:23:27
V ZvT slabe izkušnje (ampak malo izkušenj!), v ZvP so pa broken as fuck :D tam pa ko jih dobim, zmagam. Mislim da mam 95% win ratio al neki podobnega, mogoče sm proti kakem cheesu spušu.
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: JJ na November 23, 2015, 18:48:38
Spremenil sem naslov topica, tako da je to sedaj osnovni SC2 topic, brez zavor pa je samo za non-SC2 pogovore.
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na November 23, 2015, 19:35:58
Po mojih izkušnjah ZvT lurker useless. Nikol mi nč ni ratal z njimi, terran pač ni nikol engagu v lurkeje.
ZvP je pa druga pesem, čeprav toss ki zna lepo micrat z disruptorji počasi počisti lurkerje iz mape. :)
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: TheForte na November 24, 2015, 00:23:36
Ja lurkeri niso pol neki dobri v ZvT. Tut z VonCometom sm se pogovarju pa je reku da je trenutni unit comp proti terran bio kar roach ravager, tko da bom to mau probu. 
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: Killerfive na November 24, 2015, 09:50:36
Kaj pa vem no... V early midgame ali all inne je ok, ampak ko pa Terran dobi dovolj biota pa je roach ravager še manj supply effective armija kot roach hydra :P
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na November 24, 2015, 18:11:17
Proti terranu sam še roach ravager allin. Sploh ne mislm kej druzga probavat  :D
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: JJ na November 24, 2015, 18:55:38
Po mojih izkušnjah ZvT lurker useless. Nikol mi nč ni ratal z njimi, terran pač ni nikol engagu v lurkeje.

Saj pameten zerg tudi ne bo engagal v Siege tanke, pa noben ne pravi da so useless. Treba je najti positioning, ki nasprotnika prisili da engaga. Kak Nydus z Lurkerji v terranov production bi znal bit ubijalski.
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na November 25, 2015, 16:25:16
Saj pameten zerg tudi ne bo engagal v Siege tanke, pa noben ne pravi da so useless. Treba je najti positioning, ki nasprotnika prisili da engaga. Kak Nydus z Lurkerji v terranov production bi znal bit ubijalski.

Ja samo problem je, da nikoli ne morš bit agresiven proti terranu z lurkerji. Drug problem je pa to, da karkoli drugega imaš poleg lurkerjev je slabše od terran bio, tko da figure it out.
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: Zoxx na November 28, 2015, 16:27:52
Karkol ma zerg je bolš kot terran bio. Brez tank/liberator/mine supporta je TvZ nemogoče zmagat (po marauder nerfu je roach/hydra še bolši, proti ling bane je pa isto k v hots). Drgač pa so lurkerji ful močni in si komot agresiven z njimi, ker se bo terran mogu umaknt ker so velik močnejši k tanki.
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: Zoxx na November 28, 2015, 16:48:08
Drgač me je pa LotV mal razočaru ker jim ni uspel odpravt osnovnih problemov, oz. so zasral določene nove enote:
1. Protoss defender's advantage: V HotS je biu to nexus overcharge, msc je meu samo večinoma samo enga na voljo, če so ga uporabl ga pol neki časa niso mel (risk involved), pa če se je recallu tut ni meu več overcharga. Zdej k se spawna ma overcharge, in so tok cheap da jih lahko skos spamma (parting overcharga da enga scvja ubije) in ni več nobenga riska. Da ne omenjam tega da te lahko napade s pyloni, kar naj bi blo namenjen za defender's advantage.

2. Adept. Preveč tanky, shadow je prehiter, warpini so ful deadly. Ful težko jih je ubit pa zarad shadowa je nasprotnik prsiljen da splita army.

3. Liberator. Večina terran enot je postala useless, not so pa dal liberatorja k je insanely strong, in je praktično odgovor na vse. Zato je terran prsiljen da igra liberatorje, če ne pač zgubi.

4. Ravager. Čeprov ma armour, ni armoured unit, torej marauderji nimajo bonusa prot njim. To je neumno da zerg nardi roache, ki so armoured, pol pa jih skor zastonj morpha v ne-armoured enote. Ker vsi zergi to delajo se sploh ne da več z hellioni odpret. Pa ability od ravagerja je preveč močn.

Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: Timogrozni na November 28, 2015, 17:40:21
Strinjam se za libija, mal prevec je odgovor za vse, sam ne na op nacin (vsaj po mojem ne :P)
Se pa ne strinjam za ravagerje, ce delas prot njim bio si itak skor ze free winov, kr je ravager roach slabsi kt roach hydra prot biotu...manjsi dps, drazji supply wise+money wise, majo svojo uporabo, se posebej za aggressive pushe al pa prot mechu, ampak prot bio terranu post early game so pa dost bedni.
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: Zoxx na November 28, 2015, 17:53:20
Ravagerji so problem za all-ine. Zerg sploh ne rab nobenga techa, pa brez tankov se ne da holdat, ker z abilityjem ubijejo bunkerje, mine(sploh ne rabjo detectiona) in liberatorje (3 shotajo jih, kar je OP imo). Poleg tega tut marince 1 shotajo, tko da se brez tankov pa medivaca (za premikat tanke) ne da holdat, ker te out-produca če greš samo bio, ker ma 2x več armyja kokr ti v tistem delu igre (če all-ina seveda).
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: Timogrozni na November 28, 2015, 18:19:56
Sam all ina ti ze prej nisi mogu (oz. zlo tezko) holdat brez tanka :P nc ni dost drugacn, so sam igracka k ti dovoli sploh bit agresivn prot terranom odkar liberatorji obstajajo in ling bling roach all ini ne delajo vec (eco change ftw)
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: Zoxx na November 28, 2015, 22:35:25
Uglavnem me pr ravagerjih mot samo to da niso armoured pa da 1 shotajo marince. Pa z liberatorjem se ne da holdat ling bling allin, ker preveč stane in nimaš dost drugih enot, paše DPS se wasta ker majo lingi tok mal hpja in dejansko ubije sam ene 2-3 linge predn pridejo mimo.
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: Timogrozni na November 29, 2015, 00:29:25
roach ling bling ne dela vec tok dobr zarad reaperjev pa zarad eco changea, ne pa zarad libijev, sam pravm da so pac dobra enota :P
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: JJ na November 29, 2015, 18:28:41
Se kar strinjam z Zoxxom.

Ravager je premočan za T1 enoto. Veliko DPSa, veliko HPja in še splash ability z nizkim cooldownom. Nujno rabi armored tag, mogoče pa tudi nižji cooldown.

Pylon Overcharge je preveč spamable. Z polno energijo jih lahko spustiš kar 8 naenkrat. Ampak to me ne skrbi preveč, ker je Blizzard že sporočil da se zavedajo problema.

Terran mech je trenutno v čudnem položaju. Sploh Cyclone in Thor. Cyclone je občutno predrag, poleg tega pa rabiš še Tech Lab na Factoryju da ga lahko zgradiš. Milim da bi bilo bolj logično če Cyclone ne bi potreboval Tech Laba, Liberator pa bi ga. Overall bi bil to nerf, ampak nekako mi je bolj logično.

Thor nikoli ni bil zelo uporaben. Edini razlog da si ga zgradil so bile mase Mutaliskov v TvZju in Vikingov v TvTju. Sedaj pa imamo Liberatorje, ki so mnogo boljši na tem področju, tako da ne vidim več razloga da bi sploh še kdaj gradil Thore.
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: Timogrozni na November 29, 2015, 19:03:10
Pffft....i make mass thors all the time Kappa
Best unit  :-[
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: Andre na December 04, 2015, 00:00:10
Mal sem igral LotV pa se mi zdi 10x bolj fun kot včasih.

Game velik hitrejši, dost več multitaskinga pa glede na to, da ma vsaka rasa zdej zlo močn AOE se lah kr dobr defenda deathballe. Še zmer folk dost deathballa sam verjtn zto k sm scrub-tier.

Also, kdo ve če lahko z disruptorjem ustrliš projektil - > poberš s prizmo - > projektil kontroliraš medtem ko je disruptor v prizmi? V vsakmu primeru se mi zdijo disruptorji ko reaverji v BW, much fun much random very boom.
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: Timogrozni na December 04, 2015, 00:02:14
Ne, to so pohotfixal v beti :P lahk pa shote das na follow da lahk zravn kontroliras army :)
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: Andre na December 04, 2015, 00:03:31
Meh, škoda :D

To bi bil lahko next lvl micro. Speed prism + disruptor ~_~
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: TheForte na December 04, 2015, 00:24:38
ah disruptory so že tko dost močni, lohk pa s prismo zdej od daleč pobiraš, če si opazu
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na December 04, 2015, 12:53:10
Disruptorji so next best thing after nutella! I love this unit soo much!
 :D
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: JJ na December 05, 2015, 22:42:39
Mi zna kdo povedat zakaj se nakateri zergi na mapah z pocket expansioni raje odločajo expandat na 3rd base lokacijo?
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: indigo na December 05, 2015, 23:08:33
Zato, da je na tretji prej creep in s tem več controla in hitrejši creep spread ven proti nasprotniku.
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: JJ na December 07, 2015, 19:35:29
https://www.youtube.com/watch?v=BEllpcWAzPo (https://www.youtube.com/watch?v=BEllpcWAzPo)
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: JJ na Januar 10, 2016, 15:47:21
http://us.battle.net/sc2/en/forum/topic/20419312467?page=1#0

Nov community feedback update. Poleg že znanih balance sprememb se sedaj omenja tudi počasnejši game speed.

Jaz bi se strinjal z (malenkost) počasnejšim speedom, ampak ne želim pa ločenih speedov za dobre in slabe igralce. En speed za vse. Kakšna so vaša mnenja glede tega?
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: indigo na Januar 10, 2016, 16:13:33
Jaz sem proti, ker delanje razlik med ligami še bolj poglobi to brezno in si predstavljam, da je preskok iz gold v platinum potem dosti večji napor in frustracija, ko moraš vse svoje builde in gameplay prilagodit novem tempu. Jaz niti približno ne štekam, kako je lahko to za koga bila dobra ideja.

Se mi zdi, da za res res casual igralce, ki bi imel od tega benefit in jih ne briga platinum liga, obstaja en kup opcij: arkade, coop misije in custom games - povsod lahko nastaviš hitrost. Custom še posebej, če hočeš pravi 1v1 experience.

Da bi pa overall bit počasnejši za vse, pa vidim problem v tem, da bi bil to razkol med 5 let SC2 zgodovine kr naenkrat in bi bilo zelo nenavadno. Vsi so se navadili na to hitrost v tem času...

Zdej če je težava v tem, da je igra prehitra overall, lahko nerfajo damage across the board al pa kake specialne enote, k instakillajo vlke količine supplyja. Ali pa vrnejo začetne workerje malo nazaj, da se človek ogreje v prvih minutah, kar tud ni zanemarljivo. Men bi blo 9 workerjev idealno, recimo.
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: SimKe na Januar 11, 2016, 13:38:17
Na bnet forumu je dal eden dober point, s kakšno hitrostjo bo potem tekla igra v primeru gold vs plat  ???

S fast-er-ish ?  :)

Citiraj
we can potentially look at other things such as an increase to Baneling movement speed
  :(
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Januar 12, 2016, 09:24:28
Na bnet forumu je dal eden dober point, s kakšno hitrostjo bo potem tekla igra v primeru gold vs plat  ???

S fast-er-ish ?  :)
  :(

Split faster or play mech :D
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Januar 12, 2016, 09:26:21
Jaz sem proti, ker delanje razlik med ligami še bolj poglobi to brezno in si predstavljam, da je preskok iz gold v platinum potem dosti večji napor in frustracija, ko moraš vse svoje builde in gameplay prilagodit novem tempu. Jaz niti približno ne štekam, kako je lahko to za koga bila dobra ideja.

Se mi zdi, da za res res casual igralce, ki bi imel od tega benefit in jih ne briga platinum liga, obstaja en kup opcij: arkade, coop misije in custom games - povsod lahko nastaviš hitrost. Custom še posebej, če hočeš pravi 1v1 experience.

Da bi pa overall bit počasnejši za vse, pa vidim problem v tem, da bi bil to razkol med 5 let SC2 zgodovine kr naenkrat in bi bilo zelo nenavadno. Vsi so se navadili na to hitrost v tem času...

Zdej če je težava v tem, da je igra prehitra overall, lahko nerfajo damage across the board al pa kake specialne enote, k instakillajo vlke količine supplyja. Ali pa vrnejo začetne workerje malo nazaj, da se človek ogreje v prvih minutah, kar tud ni zanemarljivo. Men bi blo 9 workerjev idealno, recimo.

Ej jst sm se prav res na glas smeju, ko sem prebral to :D
What a idiotic idea.
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: SimKe na Januar 12, 2016, 13:02:55
Split faster or play mech :D

Jaz bi raj reku, play on Faster game speed or don't play at all  ;)
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Januar 12, 2016, 13:09:54
Pa sej niso rekl, da bi nardil faster baneling speed zato, ker bi bil game počasnejši ampak, če bi nerfal roach ravager combo.
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: SimKe na Januar 12, 2016, 13:26:52
Pomoje se ne razumeva, jaz sem komentiral samo game speed change za lige nižje od platinuma. Kako bodo zrihtal potem promotion in demotion med gold<->plat in kako (če sploh) bodo med seboj igrali... Se mi zdi to čist nepotrebno in bedarija. Kot da igralci v B in C ligah v nogometu nebi smeli teči hitreje od 20 km/h, sicer dobijo karton  :D
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: FaetonBear na Januar 12, 2016, 13:40:38
Aja lol. Sej jst sm se tisto z spliti zajebavu :D Nism resno mislu :)
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: JJ na Januar 17, 2016, 15:09:32
Rabim malo pomoči naših Terran masterjev. :P

Kako reagirat na roach-ravager all-in? Recimo, z SCV-jem scoutam, ne vidim expanda, vidim pa zelo early Roach Warren. Kako naj reagiram in katere enote naj gradim? Bunkerji se zdijo nekoristni proti Ravagerjem.

Bonus vprašanje. Kako branite Adept drope? Je Cyclone in upanje da z njim sestreliš Warp Prism res najboljše?
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: Killerfive na Januar 17, 2016, 16:22:15
Roach ravager all in zna bit problematičen samo na Prion Terraces, je pa res da je to zelo širok pojem. Glede na tvoj post sklepam, da misliš 1 base, v tem primeru narediš bunker ali dva, pullaš scvje za repair, full wall in pač campaš v mainu ter poskušaš čim hitreje spravit ven tank. Če že imaš reaperja lahko tudi poskusiš malo delayat push/težiš dronom. Basically tanki so odgovor :P

Proti adept dropom pa je po mojem key da ne dodaš prehitro dodatnih barak, ampak najprej narediš cyclona, potem pa konstanta produkcija tankov, pa liberatorje in marince. Tudi kak missile turret na key spotu je lahko odločilen pa kak bunker v mainu tudi ne škodi. Če pa lahko natural zawallaš pa še toliko boljše. Moraš se pa res zanašati na to da ALI ubiješ warp prism ALI maš dovolj grounda da dealaš z adepti brez večjih izgub. Če ti uspe holdat lahko potem counterattackaš z marine tank liberator in pullaš 3+ scvje za forward turrete + repair.
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: JJ na Januar 17, 2016, 16:37:31
Ok, to sem potreboval. Hvala.  :)
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: indigo na Januar 17, 2016, 16:42:21
(http://rlv.zcache.com/happy_face_curl_up_and_die_funny_poster_sign-rb343c9dd2ac74f4e92970bc674a1ada1_29tmr_8byvr_512.jpg)
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: JJ na Januar 17, 2016, 16:48:40
O-okej  :-\
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: indigo na Januar 17, 2016, 16:51:23
Šala, šala :) ampak ja, težko je. Drugače se strinjam s K5; ful pomembne so v obeh primerih tech enote. Tank in Libi ti omogočita super counter tudi. Kar je zanimivo, je ta fora z več barakami, da lahko škodijo - ker ves ta denar porabljen ne pride do učinka v času, ko defendaš allin. Zato ostali na 1/1/1 do counter attacka, potem pa po expansionih dodaj raxe in vse ostalo.
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: Zoxx na Januar 17, 2016, 17:01:25
Glede adept dropov moreš najprej narest cyclona, pol moreš pa sam dost hitr reactat k te dropa. Aja, pa če gre immortal warp prism allin je to unholdable (če ma protoss dobr micro).
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: JJ na Januar 17, 2016, 17:49:17
Ja, ravno te barake so ble moj problem, ker sem ponavadi šel 3x Rax, Stim in šele potem Factory. Zdej vidm, da bo treba it 1/1/1. Edin mal mi je tečno ker se potem Stim zelo delaya.
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: SimKe na Januar 18, 2016, 09:44:41
Meni je bolj problematično to, da lahko toss istočasno harassa in hitro vzame 3rd. Tudi, če T dobro brani, je ekonomsko malo zadaj. Bomo videli, kaj bodo nove balance spremembe prinesle.


Dober primer je GSL match Seed VS Bomber:
http://www.twitch.tv/gsl/v/35544884 (http://www.twitch.tv/gsl/v/35544884) --> 2h 40min


http://www.teamliquid.net/forum/starcraft-2/502198-interviews-2016-gsl-season-1-code-a-day-3-winners (http://www.teamliquid.net/forum/starcraft-2/502198-interviews-2016-gsl-season-1-code-a-day-3-winners)
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: Zoxx na Januar 19, 2016, 12:28:52
JJ, 3 rax opener je tut viable. Poglej si tale build od Polta:

https://www.youtube.com/watch?v=5N4pt_VGCiY
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: SimKe na Januar 19, 2016, 14:08:53
EDIT: Narobe sem prebral zgornji post, sem mislil, da piše 3 CC opener, my bad  :-[ Vseeno pa je spodaj 3CC opener, če koga zanima ;)Sem to včeraj videl pri SchnitzelTerran-u (lol kakšno ime...)

2h 7m:
http://www.twitch.tv/schnitzelterran/v/36147874 (http://www.twitch.tv/schnitzelterran/v/36147874)


Mogoče zna delovati, vendar če dobiš na rampo pilone, MS core in adepte... si screwed...
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: JJ na Junij 22, 2016, 21:55:37
https://www.youtube.com/watch?v=IUzUVXL_-Qc
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: JJ na Avgust 11, 2016, 20:52:27
https://twitter.com/StarCraft/status/763791024955076609

 :o
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: Zoxx na Avgust 12, 2016, 00:05:12
Wow, Blizzard popolnoma ignorira to da so ultraliski pa mass queen trenutno največji problem v StarCraftu, a oni grejo hydraliske redesignat. -.-
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: JJ na Avgust 12, 2016, 10:35:00
Queeni trenutno opravljajo nalogo, ki bi jo morali Hydraliski, redesign pa bi znal napravit konec s tem. Odvisno kakšen bo sploh redesign, trenutno so to samo špekulacije.
Naslov: Odg: LotV multiplayer pogovori
Sporočilo od: JJ na Avgust 14, 2016, 18:42:10
Alive game (http://us.battle.net/sc2/en/blog/20241474/legacy-of-the-void-multiplayer-design-changes-8-14-2016)