Prikaži sporočila

Tu lahko vidiš vidiš vsa sporočila člana v tebi dovoljenih forumih.


Teme - indigo

Strani: [1] 2 3 4
1
Novice / PwS Invitational 4
« dne: April 11, 2016, 00:16:56 »Prišel je čas, da se končno okrona pravega Legacy of the Void šampiona! Po dveh letih se vrača težko pričakovani PwS Invitational 4 turnir, ki se bo odvijal 23. 4. 2016 v brlogu PwS kapitana ForQQ-ja. 8 najbolj drznih in natreniranih igralcev se bo maščevalo za poraz na predlanskem PwS turnirju, poskušalo poraziti lanskega zmagovalca :zerg: Pajacka, ter se trudilo doseči nesmrtno slavo in zapis v LexiConn.


Tekmovalci na PwS Invitational 4 so:
:zerg: Tilen »Pajack« Omejc [MiA]
:terran: Aljaž »Killerfive« Jeromel [MiA]
:terran: Ajdan »VonComet« Gaberc [MiA]
:zerg: Martin »skoflek« Škoflek [PwS]
:terran: Rok »Zoxx« Cej [PwS]
:zerg: Miha »Sas'ke« Zrimšek [PwS]
:zerg: Timotej »Rivaille« Veras Regent [PwS]
:terran: Andrej »Buzzkill« Miklavčič

Turnirske mape:
Dusk Towers
Frozen Temple
Invader LE
Korhal Carnage Knockout LE
Prion Terraces
Ruins of Endion
Ulrena


Krvavi boj in kvalitetno komentiranje boste lahko spremljali na Conn.si streamu, z začetkom ob predvideno 13:00 uri, turnir pa se bo zaključil v večernih urah. Upamo, da se nam na streamu in twitch chatu pridružite v čimvečjem številu, ter skuhate kvalitetne twitch-paste, saj bodo igre nedvomno zanimive in polne inovativnih buildov, francoskega sira in zahrbtnih strategij.
Predstavitev igralcev:

Aljaž »Killerfive« Jeromel
Rasa: :terran:
Ekipa: MiA
Rojstni kraj: Supply Depot
Nebesno znamenje: +1 attack

Killerfive, znan tudi kot »slovenski terran bonjwa«, se seznanja s StarCraftom že od samih začetkov Wings of Liberty verzije igre, na slovensko turnirsko sceno pa se je prebil v dodatku Heart of the Swarm in sicer na turnirju Conn.Si SC2 HotS Massacre 7, kjer je dosegel 4. mesto. Pred tem turnirjem ga je poznala le peščica na slovenski StarCraft sceni, vendar se je zelo hitro uveljavil in v svoji karieri požel 5 nazivov prvaka. Zmagal je na 5. Conn.Si Masakru ter na Masaker poletnem finalu, kjer je premagal enega tedaj najboljših slovenskih Protossov DeLuxE-a. Prvo mesto je osvojil tudi na turnirjih Starcraft2.si OPEN# 8 in 9 ter MiA Invitational 4. Na slednjem je v razburljivem finalu na LANu v Kranju ponovno premagal DeLuxE-a in končal njegovo StarCraft kariero.

Killerfive je znan po odlični macro igri, dobri obrambi in precej standariziranih buildih. Njegova šibka točka so Protoss igralci s širokim naborom tuberkuloznih strategij, ki pa jih na njegovo srečo na tem turniju ni. Morda njegov največji rival je VonComet, prav tako Terran, s katerim se pogosto srečuje v finalih tekmovanj (npr. OPEN# 8 in 9) ter ga, prav tako pogosto, premaga po zaslugi potrpežljivosti in obrambno-reaktivnega igranja. Killerfive je zelo aktiven v LotV različici igre, srednje aktiven na skype chatu, kjer tu in tam pojamra čez Ultraliske in leteče tanke, ter žal rahlo preveč aktiven v obskurni igri digitalnih kart DankStone. Kljub temu, da je iz Mariborskega okoliša in povrhu še član ekipe MiA, je eden izmed favoritov za zmago na PwS Invitational IV... če mu ne bo ponovno Škoflek prekrižal načrtov!

Trivia:
- je eden izmed ponosnih lastnikov Mutalisk portreta
- v zadnji sezoni HotS dodatka, ko so praktično vsi zapustili igro, je dosegel Grandmaster ligo
- na streamu pogosto, popolnoma brez sramu, vrti pop glasbo
- iz dna srca sovraži Dark TemplarjeAjdan »VonComet« Gaberc
Rasa: :terran:
Ekipa: MiA
Rojstni kraj: nad gozdno mejo
Nebesno znamenje: Trumposaurus

VonComet, po telesu levičar, po umu desničar in častilec pozlačenih Trumpovih ikon. VonComet velja za enega popularnejših StarCraft igralcev na slovenski sceni, večinoma po zaslugi razmeroma rednega streamanja, zelo rednega udeleževanja na turnirjih in še bolj rednega pisanja klobas na skype chat grupi. VonComet je eden najaktivnejših igralcev na slovenski StarCraft sceni – že v Wing of Liberty se je z vsem srcem vrgel v Terran raso in je nikoli, niti za peščico iger, ni zapustil. Na prehodu iz WoL v dodatek Heart of the Swarm se je skupaj s slovensko desnico za nekaj časa potuhnil, nato pa v vsej slavi nastopil z zmago na PwS Invitational II (4:0 v grupi, 3:1 proti drugouvrščenem Dreyanu).

Z več kot 25 turnirji pod pasom, med drugimi tudi na hrvaškem KSET e-sports LANu #3, SteelSeries Arena Season 3 ter Offblast 2013 turnirju, je VonComet dobro brušen igralec in zelo resen nasprotnik. Prvo mesto je dosegel na MiA Invitational 2, PwS Invitational II, ter StarCraft2.si OPEN# 7, 11 in 12. Z zmagama na zadnjih dveh OPEN turnirjih (proti Killerfivu in Sas'ke-ju) je VonComet zmagovalec prvih dveh slovenskih LotV turnirjev. Kot naročeno se bo VonComet tudi na tokratnjem PwS Invitational turnirju v grupi srečal z nevarnim Dota 2 Zerg igralcem Sas'ke-jem, ki ga je za las (3:1) premagal na predzadnjem slovenskem OPEN turnirju.

Trivia:
- navdušenec nad vojnimi videoposnetki ter boji med rusko in gruzijsko mafijo
- ljubiteljski zgodovinar in prebiralec 4chana
- aktiven skype chatter in kontroverzen zagovornik desničarskega ekstremizma
- govori se, da ima na prsih tetoviran napis »make terran great again«Martin »skoflek« Škoflek
Rasa: :zerg:
Ekipa: PwS
Rojstni kraj: ful daleč od vseh LANov
Nebesno znamenje: Pivo

Škoflek je ponosen zmagovalec prve sezone CAGE FIGHT tekmovanja, kjer je premagal Hellboya, indiga (glih za glih) ter TheForteja (malce bolj komot), in eden bolj sproščenih igralcev StarCrafta. Škoflek sicer ni dosegal zavidljivih rezultatov na slovenskih turnirjih, vendar pa je bil redko izločen brez, da bi pokazal zobe. Tako si je zaradi uspehov na Conn.Si Masakrih prislužil sodelovanje v turnirju Conn.Si Arena, kjer so ga pod seboj pokopali tuji težkokategorniki Ptak, Breach in Gemini.

V Wings of Liberty različici je Škoflek igral brez ekipe in dobro služil na obskurnih slovenskih turnirjih (od 4 do 10 evrov na turnir), nato pa se je pridružil ekipi MiA in na naslednjem Conn.Si Masakru izgubil proti Zergu TheForte. Po tem najnižjem trenutku v njegovi StarCraft karieri ga je ekipa MiA zastonj podarila ekipi PwS, kjer se je iz leta v leto rafiniral ter presedlal iz zahtevne Protoss rase na bolj lagodne in učinkovitejše Zerge, ki jih še dandanes najraje izbere, čeprav obvlada vse 3 rase. Škoflek sicer ni resen kandidat za zmago na PwS Invitational IV, vendar pa ne smemo pozabiti, da je davnega leta 2013 premagal tokratnjega favorita Killerfiva. In to celo s Protossi.

Trivia:
- strasten igralec Team-gamov, kjer velikokrat zmaga sam proti 3 nasprotnikom, ko Sas'ke zapusti igro in prepusti resurse v bolj izurjene roke
- ne mara brokolija brstičnega ohrovta
- govori se, da ima njegova domača vas samo krožno cesto, zaradi česar se ne more udeleževati LANov, hrano pa si mora pridelati sam v zgodnjih jutranjih urah na njivi
- njegov moto je »40 APM v StarCraftu, 400 APM v postelji«
- je mojster žara na PwS piknikihRok »Zoxx« Cej
Rasa: :terran:
Ekipa: PwS
Rojstni kraj: puščava pri Nazaretu
Nebesno znamenje: Devica

Zoxx je relativno svež StarCraft igralec, ki je svojo kariero začel na samem dnu v slovenski ekipi PRIME. Znan je po zadnjih treh Starcraft2.si OPEN turnirjih, kjer je enkrat dosegel drugo mesto (OPEN# 10, kjer je za las izgubil proti Pajacku), dvakrat pa se uvrstil v Ro4 (OPEN# 11 in 12). Kljub temu, da je dosegel »zgolj« Ro4, je na poti do tja premagal močne igralce – zasluga, ki jo lahko pripišemo prestopu v profesionalno slovensko ekipo PwS. Na OPEN# 11 je z 2:0 premagal tokratnjega favorita Killerfiva ter vzel igro VonCometu, na zadnjem OPEN# 12 pa je ponovno igral proti Killerfivu in izgubil bitko z živci ter s tem tudi tekmo.

Kljub temu, da ima Zoxx kratko kariero na slovenski sceni, je aktiven igralec in eden bolj obetavnih pomladkov, ki ga bremza bolj kot karkoli drugega njegov odnos do igre. Pričakujemo, da bo z leti, z nekaj zamenjanimi puncami ter v sproščenem okolju PwS ekipe dosegel visoke rezultate – morda bo to novo perspektivno pot začrtal prav na PwS Invitational IV? Kot nalašč sta v grupi oba njegova nemesisa – Pajack in Killerfive...

Trivia:
- zaprisežen zagovornik znanosti, bele rase in slabih šal
- pri rosnih 13 letih se je pridružil radikalni skupini »Jesus hates Zerg«, kjer še danes aktivno poje anti-zergovske napeve v pevskem zboru
- na presenečenje celotne slovenske StarCraft skupnosti je VonCometa označil za komunista
- nekoč je predlagal resen balance change, po katerem bi Archoni po 4 minutah izpuhteliAndrej »Buzzkill« Miklavčič
Rasa: :terran:
Ekipa: *ga žal nobena noče...
Rojstni kraj: premalo znan, da bi se vedelo..
Nebesno znamenje: Platina

Buttkill Buzzkill je relativno neznan Terran igralec, predvsem po zaslugi tega, ker ga noče v svoje okrilje sprejeti nobena slovenska StarCraft ekipa. Kljub temu pa je puščavniški Terran vztrajen igralec, ki je del slovenske StarCraft scene že od samih začetkov. Čeprav relativno redno, a s premori, igra StarCraft, se ne more pohvaliti z izjemnimi dosežki na turnirjih. Na Conn.si Masakru 4 in 5, ter na Starcraft2.si OPEN# 10 ga je iz turnirja izločil Zerg igralec Pajack, ki je tako postal njegov nemesis. Govori se, da je Buzzkill že večkrat naročil odstranitev Pajacka preko senčnih kotičkov spleta, kot je darknet, a mu zaradi neprepoznavnosti ni nihče zaupal, tako da je Pajack prisoten tudi na tokratnjem PwS turnirju. Najvišji rezultat je Buzzkill dosegel na prvem PwS Invitational turnirju, kjer je v velikem finalu bridko izgubil proti Random igralcu Starbuck-Slayerju indigu. Po porazu se je vdal v prekomerno pitje Radlerja in ni nastopil na turnirju več kot 2 leti.

Buzzkill velja za razgledanega človeka in zelo počasnega tipkarja. Na skype chatu s svojim dolgotrajnim sestavljanjem preprostih stavkov velikokrat zaduši debato in prepodi sodelujoče. Njegov stil igranja je težko opisati, ker je redko prisoten na turnirjih, če pa je, pa se njegovih iger zaradi neznanih razlogov ponavadi ne prenaša na streamu. O njegovi pripravljenosti in načinu igranja v dodatku Legacy of the Void lahko torej zgolj ugibamo, vendar pa smo prepričani, da bo igra proti enem bolj agresivnih PwS Zergov Rivaillu izredno zanimiva. Napovedujemo napet dvoboj, iz katerega bo kot zmagovalec odkorakal pogubi naproti Rivaille, Buzzkill pa se bo za nekaj let skril v senco in z znašanjem nad Platinum igralci načrtoval svoj novi vzpon.

Trivia:
- bojda igra Terran raso, vendar je premalo znan igralec, da bi bili povsem prepričani
- rad pogleda za drugimi ženskami igrami; še posebej ima rad singleplayer igre, ki jih lahko dokonča in nato zavrže
- ni znano, ali sploh ima okus za glasbo
- je eden redkih igralcev, ki je ponosen na svoj, sedaj že davni, preboj v Platinum ligoMiha »Sas'ke« Zrimšek
Rasa: Pudge :zerg:
Ekipa: PwS (vsaj uradno?)
Rojstni kraj: izkopan pod Sečoveljskimi solinami na polno luno
Nebesno znamenje: Mercator morska sol, 500g

Sas'ke je znan slovenski Dota 2 igralec, ki občasno zažene tudi StarCraft, da ima igro vedno sveže po-patchano. Je član ekipe PwS in goreč občudovalec Brood War scene. Njegov idol v StarCraftu je Jaedong, ki pa, podobno kot on sam, beleži strm upad v performansu in navdušenju nad igro. Sas'ke-ja redko kdo pozna iz turnirjev, saj se jih ponavadi zaradi opravičljivih razlogov ne more udeležiti. Je pa zato zelo aktiven na skype chatu, pogosto tudi med samimi turnirji, na katerih ne igra. Sas'ke je svojo turnirsko kariero pognal proti višavam z zmago na Dota 2 turnirju Battle for Čevap Pride leta 2014. Naslednje leto je nadaljeval uspeh, ponovno v Dota 2 turnirju Radioactive LAN 5, kjer si je njegova ekipa prisvojila srebro. Je pa Sas'ke igral tudi na nekaj StarCraft turnirjih; med drugimi na PwS Invitational I, kjer ga je poteptal Buzzkill, ter na PwS Invitational III, kjer je iz grupe izpadel z rezultatom 0:4. Kljub temu je Sas'ke močan Zerg igralec, saj je v slabih 6 letih, z zagonom dodatka Legacy of the Void, dosegel master ligo. Na Starcraft2.si OPEN# 11 je decembra 2015 pokazal zobe in se prebil preko igralcev kot so TheForte in MMM, preden je njegov osvajalski pohod ustavil VonComet. Struktura bracketa v turnirju se mu je nasmejala in je tako dosegel drugo mesto.

Sas'ke je zelo aktiven pisec na StarCraft skype grupi in glavni vir joda v pogovorih. Čeprav je StarCraft grupo zaradi intenzivnih pogovorov o StarCraftu že večkrat zapustil, se je vedno vrnil (oz. bil vržen nazaj vanjo). Na tokratnjem PwS turnirju bo imel Sas'ke možnost, da se maščuje VonCometu, ki mu je preprečil zmago na decemberskem turnirju. Četudi je z dosegom master lige prenehal z igranjem StarCrafta (očividci pričajo o tem, da je na tujih računil še nedolgo nazaj izgubljal proti bronze in gold ligam), smo prepričani, da bo Sas'ke na PwS turnirju pokazal svojo dobro znano predanost in gorečnost za slovensko turnirsko sceno ter z intenzivnimi pripravami potolkel Terrana VonCometa. Srečno, Sas'ke-san!

Trivia:
- legenda pravi, da je Sas'keja oče nosil 15 let zaporedoma, na rojstni dan, namakati v manjši ribnik na Antarktiki, znan kot Don Juan Pond
- morda bolj kot po svoji blesteči Dota 2 karieri je Sas'ke znan po navduševanju nad japonsko kulturo: najraje ima risanke in pisane figurice iz risank
- je edini TeamPlayer v StarCraftu, ki je več predčasno zapuščenih iger zmagal, kot izgubil na koncu
- znan je po svojem pregovoru, ki pravi: »bolje en drone v jajcu, kot zmaga v žepu«Timotej »Rivaille« Veras Regent
Rasa: :zerg:
Ekipa: PwS
Rojstni kraj: Steppes of War
Nebesno znamenje: Roach

Rivaille, Timo ali Timogrozni je PwS Heartstone Zerg igralec, ki je morda najbolj znan po svoji agresivni igri in odličnim ZvTjem. Svoj turnirski vzpon je začel v četrti sezoni obskurnega turnirja CAGE FIGHT, kjer je premagal nekaj nerelevantnih igralcev in si prislužil svojih prvih 10 evrov, ki jih je zapravil za sladoled in cigarete. Rivaille je kmalu za tem, še kot igralec slovenske ekipe PRIME, dokazal svojo verziranost v ZvP in na Conn.si Masakru 5 premagal Protossa šibico. V polfinalu ga je raztrgal Zerg igralec Deumos, vendar pa mu je Rivaille vrnil milo za drago na Starcraft2.si OPEN# 6, kjer je najprej premagal Deumosa, nato Killerfiva, na koncu pa se je njegove rušilne moči ustrašil še slovenski profesionalni igralec Starbuck, ki mu je prepustil zmago. Na turnirjih Starcraft2.si OPEN# 7 in 9 je Killerfive obakrat izločil Rivailla in se zapisal v njegovi knjigo nesmrtnih sovražnikov.

Čeprav v tokratnjem turnirju Rivaille ne bo neposredno soočen s Killerfivom, bo lahko svoje maščevanje nad Terran igralci udejanil proti Buzzkillu. Glede na njegovo vztrajnost pri all-inanju v igri z oslabljeno ekonomijo in gorečno tekmovalnostjo, po kateri je znan, dajemo rahlo prednost Rivaillu pred mlačnim in asketskim igralcem Buzzkillom. Vendar pa je ravno umirjenost in premišljenost lahko Buzzkillova prednost – če jo bo le znal izrabiti sebi v prid. Rivaille je divji igralec, ki zelo malo trenira in s svojim poredkim igranjem dosega zelo solidne rezultate. Če ga v zadnjem mesecu niso preveč prevzele brezplačne telefonske igre in zeliščna medicina, je lahko zagoneten nasprotnik vsakemu od igralcev.

Trivia:
- njegov alternativni nickname je plant-lord, vendar Rivaille dobro skriva razloge zanj
- je zelo strasten igralec, ki svoje nasprotnike na LANih pogosto dotolče z rezkimi kriki in grozečim kriljenjem z rokami
- Rivaille je skupaj z Zoxx-om eden najmlajših igralcev na slovenski sceni – po nekaterih podatkih ni še niti študent
- njegov najslabši matchup je po njegovo ZvZ; če bo izgubil proti Buzzkillu, se bo ta podatek najbrž spremenilTilen »Pajack« Omejc
Rasa: :zerg:
Ekipa: MiA
Rojstni kraj: temne ljubljanske ulice
Nebesno znamenje: Drone transfer

Pajack velja za enega najboljših slovenskih Zerg igralcev, ki ima za seboj že ogromno turnirskih izkušenj. Na sceno je vstopil kot relativno neznan igralec, saj ni nikoli sodeloval na forumu ali skype chatu, vendar je hitro zaslovel, ko je na Conn.si Masakru 4 brez izgub pometel z vso konkurenco. Šušlja se, da ga je ekipa MiA po uspešnem turnirju ugrabila na poti domov iz Fužin ter ga ima še danes priklenjenega v kleti nekje pri Smledniku, kjer se ohranja pri življenju z zmagovanjem na manjših turnirjih in še nekaterimi drugimi uslugami. Poletje 2013 je bilo Pajackovo, saj je pogosto zmagoval na poletnih Conn.si Masakrih, ali pa je dosegel vsaj Ro4. Pajack se lahko pohvali tudi z zmago na trimesečnem turnirju SGL2 SC2 Druga divizija, ter s (tesno) zmago na PwS Invitational 3, kjer je v finalu s 3:2 dotolkel mladega Protoss igralca DeLuxE-a.

Pajack je zelo resen kandidat za zmago na PwS Invitational IV, vendar pa je le malo znano, če je trenutno v formi, ali pa je podlegel poškodbam nekje v kleti, globoko pod zemljo. Jeseni v letu 2015 smo na Starcraft2.si OPEN# 10 bili priča njegovi zadnji turnirski igri, kjer je na poti proti prvem mestu premagal dva Terran favorita, Killerfiva in Zoxxa. Ali bo tudi tokrat uspešno pariral Zoxxu, ki pridno trenira in joče čez balance, ali pa bo klonil in pristal nekje na turnirskem dnu skupaj z Buzzkillom, Sas'kejem in škoflekom? Samo čas bo pokazal..

Trivia:
- je neozdravljen Heartstone igralec, ki se še vedno trdo bori s svojo odvisnostjo
- Pajack se skoraj nikoli ne pojavi na nobenem socialnem omrežju in nekateri še vedno verjamejo, da je za njegovim nicknameom zgolj alterego upokojenega igralca in profesionalnega casterja OverSiarda
- na PwS Invitational si je Pajack s prvim mestom prislužil 100 evrov, ki jih bojda še danes hrani v žepu kavbojk, saj je priklenjen v kleti


GL HF, se vidimo v soboto, 23. 4. 2016!

TLDR:
23. 4. 2016, 13:00
STREAM

Sponzor turnirja


2
Novice / Legacy of the Void, November 10
« dne: September 13, 2015, 23:54:03 »


3
Tekmovanja / SLOVENIA vs HUNGARY showmatch
« dne: Avgust 16, 2015, 21:17:35 »


*:zerg:*:terran:*:protoss:*

Zadnji teden v avgustu bomo priredili epski showmatch med SLOVENIJO in MADŽARSKO! Showmatch bo potekal po formatu Proleague: 4 igralci v vsaki ekipi, 4 matchi + ACE match.

*:zerg:*:terran:*:protoss:


DATUM SHOWMATCHA JE SOBOTA, 29. 8. 2015, igralo se bo ob 19:00! Zanima me, kdo bi bil pripravljen igrati in zastopati Slovenijo v tem mednarodnem showmatchu?

Napišite v to temo, kdo bi bil za!

PS: Madžari bodo imeli svoj stream, mi pa - če hočemo - svojega. Pripravljeni so oba streama promovirat na njihovih omrežjih, tako da čimprej, ko dorečemo, kateri stream bomo imeli (če sploh), bolje bo.

GGWP!

4
Novice / Srečno in po siru ter vinu dišeče 2015!
« dne: December 31, 2014, 19:59:21 »
Veliko uspešno izvedenih strategij, tlečih kril mutaliskov ter čim manj supply blockov vam v letu 2015 želi slovenska StarCraft 2 skupnost!5
Splošno / Legacy of the Void Sound Clips!
« dne: November 03, 2014, 23:02:10 »Tole temo posvečam hintom in teasom Blizzarda glede StarCraft expansiona Legacy of the Void pred in na Blizzconu.

Blizzard je linkal 2 teaser sound clipa in s tem praktično potrdil, da lahko na letošnjem Blizzconu, ki se bo odvijal čez slab teden (notice the banner), pričakujemo informacije o prihajajočem zadnjem dodatku sage StarCraft 2.

Sound clip #1: https://soundcloud.com/starcraft-ii-official/see

Sound clip #2: https://soundcloud.com/starcraft-ii-official/you

Sound clip #3: https://soundcloud.com/starcraft-ii-official/at-1

Sound clip #4: https://soundcloud.com/starcraft-ii-official/blizzcon

Še linki do TeamLiquid debat za prvi in drugi clip:
http://www.teamliquid.net/forum/starcraft-2/470197-blizzard-shares-a-new-sc-ii-sound-file-new-unit
http://www.teamliquid.net/forum/starcraft-2/470537-blizzard-shares-a-new-sc-ii-sound-file-part-2

Ostale teaserje bom nalepil v to temo, tako da lahko debatirate o vseh kar na tem mestu. In .. ? Kaj menite, katera enota je teasana? Ali je možno, da gre samo za cinematic ali singleplayer enoto in ne za multiplayer?


6
Splošno / Mape 4. sezone - odstiranje zavese!
« dne: Oktober 07, 2014, 17:27:07 »
Z včerajšnim dnem se je začelo t. i. "odstiranje zavese" novega experimentalnega map poola za 4. sezono Heart of the Swarm! Tokratnji map pool so v celoti izbrali igralci z glasovanjem in glede na mape, ki so prišle v ožji izbor, bodo igre v 4. sezoni zelo zanimive ter hkrati potencialno zelo frustrirajoče. :) Veliko je namreč map iz zelo zgodnjih sezon Wings of Liberty, vsi pa vemo, kako se je metagame razvil iz 1-base playev v množično expandanje.

Vsakih nekaj dni bo znana nova mapa, prva pa je ... CLOUD KINGDOM!Druga znana mapa je METALOPOLIS!Tretja znana mapa: DAYBREAKČetrta mapa je OHANAPeta in hkrati legendarna, posebej imenitno vijolična, mapa: SHAKURAS PLATEAUPredzadnja mapa, legendarna in peščena AKILON WASTES!Zadnja mapa Xel'Naga Caverns!


Zanima me, kaj menite o mapi in o vseh naslednjih mapah, ki jih bom sproti dodajal v to temo. Ali se vam zdi(jo) primerna za trenutno stanje igre, jo boste vetojali ali pa komaj čakate, da jo boste lahko igrali?

Hkrati bo zanimivo videti, če bo Blizzard zelo stare mape na tak ali drugačen način prilagodil trenutnem stanju igre v Heart of the Swarm - predvsem, kar se tiče natural expanda.

7
Novice / The Impossible Showmatch! indigo vs Buzzkill
« dne: Julij 04, 2014, 18:35:20 »
V popoldansko-večernih urah sobote, 5. 7. 2014, boste lahko priča showmatchu epskih razsežnosti med dvema igralcema mitološke terran rase, :terran: indigom in Buzzkilom :terran:.
Showmatch bo potekal v bo7 formatu in svetujem, da se streamerji ter casterji čimprej zagrebete za svoj kos pogače v tem eventu. Skoraj si ne upam staviti na zmago kogarkoli, saj prvo kot prvo oba igralca igrata izumrlo raso, bolje znano kot "Marinci in Medivaci iz Wings of Liberty", kot drugo pa je natančno gledano nobeden od njiju ne igra:D

Samo Olimpijski bogovi še lahko pripravijo takšen show, kot ga boste lahko videli v trku dveh mega-terranov v tem nemogočem, mitičnem match-upu, ki ima na ladderju že zdavnaj status fosila, za vas gledalce pa ga bova z Buzzkillom obudila, reinkarnirala v vsej svoji veličastnosti.


* Natančno uro in stream še sporočiva v tej temi.

8
Novice / 2014 MLG Anaheim
« dne: Junij 19, 2014, 11:18:09 »

V petek, 20. 6. 2014, zvečer se začenja 2014 MLG ANAHEIM turnir, v katerem bodo StarCraft igre castali Day9, RotterdaM, ToD, CatZ, Nathanias in Axeltoss. Turnir bomo lahko spremljali čez vikend do 22. junija v poznih večernih urah (23:30+).

Prize pool turnirja je $40.000.

Med 268 igralci so v pool-playu tudi  :protoss: Trap, :terran: Polt, :zerg: viOlet, :zerg: Scarlett
v open bracketih pa  :protoss: HerO, :terran: Bomber, :terran: KeeN, :zerg: NesTea, :zerg: Hyun, :zerg: Jaedong, :zerg: DongRaeGu in :zerg: Life.

Turnir bo imel Double Elimination Open Bracket za 256 igralcev, ki niso seedani direktno v Pool Play;
Championship Bracket, kamor bodo seedani zmagovalci iz Loser's Bracket Open Bracketa ter pa Pool Play z 2 grupama po 8 igralcev v round robin formatu!


V petek ob 23:30 CEST bomo v Pool Playu gledali:

(T)Polt vs. (Z)Scarlett
(Z)TLO vs. (T)MajOr
(P)Trap vs. (Z)Petraeus
(Z)TLO vs. (P)HuK

Ob 04:00 CEST (jap... :D) pa še:

(T)Polt vs. (T)Illusion
(Z)Miniraser vs. (Z)hendralisk
(Z)Scarlett vs. (P)puCK
(P)HuK vs. (Z)viOLet
(T)Polt vs. (P)Trap
(T)MajOr vs. (Z)viOLet

Link do Liquipedia vnosa: http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/2014_MLG_Anaheim
Stream najdete na TeamLiquid.net pod sekciji (Live)Streams, ko bo online! (valda ponoči..)

9
Ta tema je bila premaknjena v sekcijo Tekmovanja.

http://starcraft2.si/index.php?topic=915.0

10
Novice / PwS Invitational 3
« dne: April 02, 2014, 00:26:20 »Ekipa Pirates Without Ships predstavlja PwS Invitational 3, ki ga boste lahko spremljali v soboto, 12. 4. 2014! Gre za prvi slovenski StarCraft 2 turnir, ki se bo dogajal v profesionalnem video studiu ( IAM Video studio ), ves event pa bo sneman s tremi video kamerami. Za večno čast in slavo (ter denarne nagrade v stilu Winner Takes it All!) se bo potegovalo 8 najboljših* slovenskih igralcev, od katerih so se štirje kvalificirali na prejšnjih PwS tekmovanjih.

Tekmovalci: :terran: [MiA]VonComet, :protoss: [PwS]yohan, :protoss: [PwS]Dreyan, :zerg: [MiA]Pajack in :zerg: [PwS]Rivaille + 3, ki bodo dobili svoje mesto preko kvalifikacij!

Krvavi boj in kvalitetno komentiranje boste lahko spremljali na PwS TV, z začetkom ob (predvideno) 13:00, event pa se bo zaključil v večernih urah. Upamo, da se nam na streamu in twitch chatu pridružite v čimvečjem številu, saj bodo igre nedvomno zanimive in posejane z imba buildi ter strategijami!

GL HF, se vidimo v soboto, 12. 4. 2014!


*Kao

- PwS TV -


------------------------------------


To soboto, 5. 4. 2014 bodo potekale kvalifikacije za zapolnitev ostalih mest. Prijavite se s komentarjem v to temo, kamor vpišete svoj nickname, character kodo in raso (:terran: indigo.207). Prosim, da se prijavite samo tisti, ki boste na event 12. 4. 2014 lahko dejansko tudi prišli! Kvalifikacije bodo predvideno ob 17:00.

PS: event je zaradi kapacitet studia zaprte narave, zato bo vse, tudi kar se bo snemalo v studiu s kamerami, postreamano! (:

11
Novice / StarCraft 2 Slovenia zapira svoja vrata
« dne: April 01, 2014, 12:25:29 »
Od kar je izšla Blizzardova igra Diablo 3, se je v moderatorskem kotičku StarCraft 2 Slovenia foruma šepetalo o koncu, propadu, smrti če hočete, foruma. Zaradi vztrajnih MiA Showmatchov, Massacrov, SGL lige in drame okoli Starbucka se je vodsto odločilo, da forum še naprej vzdržuje iz lastnega žepa, danes pa sta dva razloga sodu izbila dno in forum se bo žal v naslednjem tednu zaprl.

1) Vsi, ki ste kdaj poskusili igrati Diablo 3, veste, kako frustrirajoče je uporabljati Wizardov skill "Energy Twister", pri katerem vrtinci ubirajo naključne poti po terenu in nikoli ne zadanejo svoje tarče. Vendar pa je moderator Warchief JJ včeraj našel legendarno orožje  v igri, ki mu sedaj omogoča, da zadane svoje tarče in tako končno napreduje preko Skeleton King questa. Ker ga čaka še dolga pot, se je odločil, da za forum preprosti nima več časa.

2) Drugi razlog, da se forum zapira, je nepričakovan padec igralca indiga iz prve divizije SGL v drugo, po tem, ko je v prvi uspel premagati zgolj Starbucka.

Ker je posledično za forum odgovoren zgolj še tretji moderator, katerega imena se trenutno ne spomnimo, forum zapiramo. Prosimo vas, da nam v namen lažjega izbrisa podatkov v odgovor na to temo zapišete svoje uporabniško ime in geslo. Vaši podatki so varovani in se le občasno zlorabljajo, ko moderatorju zapaše brati osebno pošto.

Hvala za razumevanje!

12
Splošno / Distribucija ras v GM
« dne: Oktober 08, 2013, 20:45:58 »
Apparently je nekdo naredil "hand count" distribucije SC2 ras v GM na vseh 3 serverjih. Zgleda smo v eri Protossa :D

http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=431499

Če lahko zaupamo Blizzardovi konsistenci, bo z launchom LotV Protoss slabši, Terran boljši in Zerg smrdel.

13
Splošno / Skype Chat Hub
« dne: September 26, 2013, 11:20:58 »

Vsi, ki uporabljate Skype, pa še ne veste za to: za StarCraft related chat (predvsem, ko se gre za whinanje o turnirjih, navijanje, dogovarjanje za teamgame ali modrovanje o balancu) imamo skupino, v katero ste vabljeni vsi. Nas je že kar veliko, ampak sigurno pa vsi niste na tekočem in bi morda z veseljem pograbli po dodatnem načinu chattanja o SCju, glede na to, da je Battle.Net relativno nesocialen, Forum pa ne zadosti vedno zahtev po instantnem pogovoru.


Če koga zanima, pa še ni v dodan v skupini, lahko doda mene (ali mi piše). Moj Skype account je pisces_black , ko dobim vaše sporočilo pa vas vržem v chat skupino in ste notri za vse večne čase.

V istem duhu bi rad še enkrat spomnil, da imamo na Battle.Netu grupo (ne chat kanal!) z imenom Slovenija (z J). Lahko pridete kdaj idlat gor, ko vas mini depresija ali kaj podobnega ;)

14
Novice / SteelSeries Arena Season 3
« dne: Avgust 31, 2013, 14:38:58 »


Končno prihaja tretja sezona Conn.Si Arena (CSA) tekmovanj, tokrat sponzorirana s strani SteelSeries in GSracunalniki.com! SteelSeries Arena Seson 3 se začenja septembra 2013, med povabljenimi pa boste lahko spremljali igralce, kot so Starbuck, DIMAGA, SjoW, Beastyqt, RunA itd.

Zaradi povečanega zanimanja za CSA serijo tekmovanj je format SteelSeries Arena Seson 3 povečan iz 16 na 32 igralcev, nagradni sklad pa večji od skupnega sklada prve in druge sezone.Razpored igralcev

- najboljših 8 igralcev iz sezone 2 dobi direkten seed v sezono 3
- 10 igralcev povabljenih s strani Conn.Si
- ostalih 14 mest se zapolni preko kvalifikacijskih turnirjev tekom letaKvalifikacije

Kvalifikacije za SteelSeries Arena Seson 3 bodo 3. in 9. septembra 2013 ob 17:00!
Za SteelSeries Arena Season 3 Qualifiers #1, ki se bo igral v torek, 3. septembra, se prijavite tukaj: http://binarybeast.com/xHotS1308301#Več informacij

Conn.Si announcement: http://conn.si/?p=7707
LexiConn vnos: http://lexi.conn.si/index.php?title=SteelSeries_Arena_Season_3
Liquipedia vnos: http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/SteelSeries_Arena_Season_3


GL HF, se vidimo na turnirjih in na streamu!

* na qualifier #1 se prijavite tako, da se registrirate na BinaryBeast page in na linku turnirja kliknete "Join this tournament".

15
Novice / MASSACRE #7 + 8!
« dne: Avgust 15, 2013, 11:58:55 »V avgustu prihaja dva Conn.Si HotS Massacra, 7. in 8. zaporedni, za katera bodo ponovno podeljene kvalifikacijske točke za prihajajočo SteelSeries Areno Season 3!


Conn.Si HotS Massacre #7: 20. avgust 2013 ob 17:00
Conn.Si HotS Massacre #8: 25. avgust 2013 ob 17:00
Info o Massacrih:

Svoja mesta za tretjo Areno so lahko priborite preko sistema točkovanja, ki ovrednosti uvrstitve posameznikov na vseh prihodnjih Massacre tekmovanjih v juliju in avgustu. Lestvica igralcev se bo nahajala na LexiConnu, po koncu poslednjega kvalifikacijskega turnirja Massacre pa se bodo na SteelSeries Arena uvrstili najboljši trije po skupnih točkah. Sistem točkovanj uvrstitev je sledeč:

1. mesto: 100 točk
2. mesto: 51 točk
Round of 4: 26 točk
Round of 8: 14 točk

Check-In je kot vedno ob 16:45 v grupi Conn.Si na Battle.Netu
Stream: http://en-gb.twitch.tv/connsi


Format:


Sistem tekmovanja bo Group Stage in Single Elimination bracket (v primeru dovolj prijavljenih), ali pa Round-robin Group Stage (Bo1 vsak z vsakim), nato pa Round of 8 Single Elimination bracket (v primeru manj prijavljenih).
Vsi dvoboji so po formatu Bo3!


Map Pool:

  • Akilon Wastes
  • Neo Planet S
  • Atlas
  • Newkirk Precinct
  • Star Station
  • Bel'shir Vestige
  • Red City
  • WhirlwindPrijavite se v tole temo, ali pa preko maila prijave@conn.si
Pri prijavi navedete nickname, character code in raso ter na kateri Massacre se prijavljate [primer: :terran: indigo#207, Massacre #7.]

GL HF!


* opomba:
1. trenutno LexiConn ne dela, ampak so vse informacije tu v threadu. Bo, upam, kmalu spet vzpostavljen!
2. Massacri ne sovpadajo s prihajajočim GameWorld Starcraft.si OPEN #6, zato vabljeni, da se obeh (oz. vseh treh!) tekmovanj udeležite v čim večjem številu!

Strani: [1] 2 3 4