Avtor Članek: Help me! Thread  (Prebrano 5864 krat)

0 Člani in 1 Gost gleda to temo.

Ni na liniji firefly

 • Mutalisk
 • Sporočila: 474
  • Poglej profil
Re: Help me! Thread
« Odgovori #15 dne: Februar 14, 2012, 10:21:31 »
Anyone?

Do sedaj sem mislil da se teran lahko ubrani brez bunkerjev tudi če je 3 gate. Brez robo. Očitno sem se motil  :-\

Bi moral forsirat ene 5-7 marincev najprej, pa bunker ali 2 na expand preden bi začel tech labe delat? Tolk da odženejo stalkerja in zelota? Ga sploh lahko odženejo?  ;D Z 1 rax expo je potem v bistvu nemogoče ubranit...
Starcraft players "finger" better

Silver Terran, Master Knaufar

Ni na liniji eff

 • Infestor
 • Sporočila: 122
  • Poglej profil
Re: Help me! Thread
« Odgovori #16 dne: Februar 14, 2012, 19:45:00 »
Hi firefly.

Pogledal replay. Ključno se mi zdi naslednje:
 • bodi preciznejši pri build orderju! 2 rax opening je s reactorjem na prvih, tech labom na drugih barakah. Marini za damage, marauderji, če si pod pritiskom, s concussive, da ne more micrat.
 • bolj pazi na začetne enote. Izguba prvega marauderja in dveh marinov zastonj te potisne v globoko luknjo.
 • če se po spletu dogodkov znajdeš v containu so edina! rešitev medivaci. V vseh ostalih scenarijih force fieldi zmagajo.

Največji napredek sigurno dosežeš z boljšim build orderjem. V tem primeru priporočam daily #399, kjer day9 obravnava Kas-ov 3CC build: linky link

Gl hf,
eff

Ni na liniji firefly

 • Mutalisk
 • Sporočila: 474
  • Poglej profil
Re: Help me! Thread
« Odgovori #17 dne: Februar 15, 2012, 08:02:08 »
Ja 3CC je super močan macro BO. Če preživiš začetek :) Super daily je bil tudi tazadnji, kjer je ravno 2 rax presure exp TvP bil predstavljen. Jst sem do sedaj igral na stim first "taktiko". Da sem dobil stim čim hitreje in prvi napad naredil brez medivacov. 5 marincev + marauder se mi napad ni nikoli "odplačal". BO macro problemi ponavadi. Suply blockan ko res ne bi bilo treba scene :) Ja, medivaci so bili super late v tej igri. Kar se mi kar velikokrat zgodi... Moram bolj pazit na to. 2rax opening je super ravno zato, ker delaš nekaj škode (lahko (incontrol je ubranil z 1 gate enotami lol)) medivaci pa padejo ven ravno ko se stim konča...
Starcraft players "finger" better

Silver Terran, Master Knaufar

Ni na liniji Hellboy

 • Corruptor
 • Sporočila: 555
  • Poglej profil
Re: Help me! Thread
« Odgovori #18 dne: Februar 15, 2012, 17:21:07 »
Js igram 1 rax expand into reaper into 3 rax into medivacs :) pa prvo grem stim delat in napad je nek pred 10:00, ko mam že vse 3 rax upgrade, pa vem kaj dela toss zarad reaperja, med napadom pa nardim tretjo in dodam še 2 raxa.

Ni na liniji FaetonBear

 • Corruptor
 • Sporočila: 722
  • Poglej profil
Re: Help me! Thread
« Odgovori #19 dne: Februar 16, 2012, 15:03:31 »
Pozdravljeni,

lepo bi vas prosil, če pogledate tale replay in malo komentirate, kaj bi lahko boljše naredil, napake v moji igri. Nekako je tole moj maximum zaenkrat. APM imam zelo slab, taktika in shortcuti me še vedno hecajo.

[attachment deleted by admin]

Ni na liniji indigo

 • Moderator
 • Viper
 • **
 • Sporočila: 1427
  • Poglej profil
Re: Help me! Thread
« Odgovori #20 dne: Februar 16, 2012, 15:54:15 »
Pozdravljeni,

lepo bi vas prosil, če pogledate tale replay in malo komentirate, kaj bi lahko boljše naredil, napake v moji igri. Nekako je tole moj maximum zaenkrat. APM imam zelo slab, taktika in shortcuti me še vedno hecajo.

Grem po vrsti:

- Preden se lotim dejanske igre, se mi zdi FUL pomembno, da začneš uporabljat hotkeye (v nekem trenutku si imel pod cifro 1 ground army, pod 2 in 3 pa istega enega voidraya. That was all). Izberi si eno cifro za glavno bazo in jo konstantno uporabljaj - glede na to, da imaš enote rad na 1,2 in 3, ti priporočam standardno cifro 4. Tako boš lažje spremljal, ali se delajo probe-i ali ne. V tem kontextu je tud pomembno, da ko imaš enkrat hotkeye, da jih vsake tolko pritiskaš, četudi nimaš ravno namena počesti stvari s tistim, kar je hotkeyano - to pa za to, ker te bo spomnilo, da ne počneš nečesa, kar bi moral. Recimo ko pritisneš 4 vsake tolko, vidiš "no probes making" - kar pomeni, "make some damn probes" :)

- navadi se scoutat po prvem Pylonu - če bi to storil, bi videl, da je 6 pool oz. da že skoraj prihajajo zerglingi - in v tem trenutku bi moral tvoj drugi gate, ki bi ga takrat šele spravljal se postavljati, postavil tako, da bi popolnoma blokiral vhod oz. naredil wall-in. Zealota, ki se je gradil, bi dal zgolj na rally ven iz baze, da bi lahko spucal zerglinge (ker notri ti melee enota nima kaj početi :D). Glede na to, da tega nisi poscoutal, si zapomni, da vedno narediš takšen wall-in, da ga blokira en zealot - ker tvoj drugi gate je bil tako pozicioniran (pa tudi pylon), da je bilo več placa kot za 1 zealota in bi tudi v primeru, da ga imaš zunaj prej, nebi ubranil zerlingov. To počni Vedno, ni razloga, da ne bi proti zergu. Preprosto Vedno naredi 1unit-wallin, in scoutaj na 9 in bojo taki scenariji, kot tale, EASY za branit.

- še ena pomembna stvar kmalu po holdu. Nasprotnik je šel 6 pool in ti si obranil 2,5 wave-a zerlingov. Ok, vse cool so far. Če pomisliš, kaj mora Zerg sedaj početi, da sploh ima drobec šans, da zmaga - mora dronati in to na veliko. Glede na to, da si imel 2 gate-a, bi blo ZELO uporabno, če ne celo gamewinning (ker ni imel towerjev in niti nebi pričakoval), da lepo boostaš ven kakšne 5 zealotov (3 si že imel) in lepo napadeš. Čimprej, tem bolje. Če ti spuca vse zealote, lahko medtem kamot narediš nove in wall, on pa ostane na 8 ali 9 dronih. Pretty bad huh? Če pa ne spuca, pa .. well.. +13 points.

- ko si delal voidraye, moram prizati, da me je kr srce zabolelo. PA ne za to, ker je slaba odločitev! Ampak za to, ker si practicaly zmagal v tistem trenutku. Imel si enega voida, on pa 1 kraljico v mainu in eno v naturalu, katere se niti dotaknil ni, da bi jo pripeljal na pomoč. Tisto kraljico v mainu bi lepo ubil in takrat je prišel že drugi voidray (če bi pripeljal ono iz naturala, se umakneš do drugega voida in ponovno napadeš). Ni delal novih kraljic SPLOH. Naredil je pa Evo in pa Hydra den. In s tistima dvema voidoma bi igro končal, ubil obe kraljici - over. FIN. Ampak si čakal na tretjega in ... si spet imel šanse zmagat. Še vedno 2 kraljici in približno 7 spore crawlerjev v izdelavi.

Veš kaj narediš v tej situaciji? Kraljici pobiješ, kar eno sicer si, nato pa tisti spore, ki lahko (ki se gradi) ubiješ ter greš sesuvat ali natural ali pa stavbe, ki jih spore ne doseže. FUL FUL napaka je bila, da si se lotil 3 sporov, ki so bili narejeni, in seveda izgubil practicaly vse za 0. Mislim da bi lahko celo Lair ubil, če bi ga streljal iz takega kota, da bi moram on stalno premeščati spore. Še hydre ne bi bile zunaj, ko bi sesul Lair, res škoda.. Ker si imel pravo odločitev, samo vmes ti je nekaj kliknilo in nisi pomislil, da so kraljice edini anti-air in da nimaš veliko časa, da moraš narediti nekaj Zdaj. Potem pa je seveda bilo prepozno..

* ps: tu bi že 3jič zmagal :D

- na koncu moram tudi reči, da me je zabolelo srce. Namreč nisem vedel, al boš zgubil ali zmagal in sem že pripravljal odgovor, zakaj si zgubil (čeprav nisi :D si imel malo sreče, da je vse tiste hydre poslal sprva sredi mape brez backupa). Poglej, razumem da si začetnik in med recimo voidray microm ne moreš graditi stavb. Ni problema! Zato si dodatne gate-e postavil po tistem voidray napadu. Imel si okoli jurja/jurja resourcev, cool. Ne razumem pa, zakaj nisi, med tem ko so se gradili gatei, warpal z onih starih 2 iz začetka igre, ker si imel basically isto vojsko, ki si jo imel pri tisti minuti, ko si začel stargate delat. Ona 2 gatea sta mirovala vse do konca igre, ko si parkrat powarpal vse skupaj.

Če bi probal warpat in onih 2, bi naredil dvoje: prvič, opazil bi, da si hugely supply blocked in bi pylone zgradil takoj, tako pa si po odprtih gateih čakal še en kup cajta, da si lahko karkoli sploh powarpal. Drugič pa bi imel vojsko večjo. In tudi ko imaš vse gate odprte, warpaj konstantno, ko niso na cooldownu, RAZEN če imaš plan postavit kak tech ali expo. ampak ti si imel denarja dovolj za vse troje skupaj, zato preprosto NI razloga, da nebi delal enot skos in vedno, ko jih lahko.

Še nekaj. Ko si začel uporabljati gateway armado, bi lahko kamot delal še nove voidraye z 2 stargateov. Resource si imel.

V tem kontextu si kot bottom line zapomni tole, kar je pomoje tvoja največja šibkost ta trenutek: računaj, da ko ima sovražnik postavljene stavbe za delanje enot, da jih dela stalno. Skos. To preprosto predpostavi. Ker workerjev imata oba iz minute v minuto več in ni razloga, da ne bi imela vojske iz minute v minuto več. Zato si NE SMEŠ privoščit, da tvoji gate-i ne delajo ničesar oz. niso na cooldownu. Protoss je tricky za začetnike, ker ne moreš queuat enot oz. jih postavit v vrsto, da se bojo gradile za temi, ki se gradijo (razen Robo in Stargate seveda). In igralci pozabljajo, da čeprav enot ne moraš dat na queue, še to ne pomeni, da jih ni treba gradit. Ne moreš postaviti vojske v trenutku, ko jo rabiš, ker moraš računati, da je preteklo recimo 5 ali 10 "praznih" warpinov, kadar bi lahko vojsko zgradil. In tega časa ne moreš dobiti nazaj, to je čas, ki je wasted in to so enote, ki jih Ni. Takšne stvari si lahko privošči samo Zerg, ki ima dovolj larv in dober inject timing, pa še zerg ne more cele vojske narenkrat zgradit, če ni to uber-lategame, ko je vse en kup supplyja vredno...

Enote gradit SKOS, ko lahko, razen če nimaš super boljšega razloga, da jih ne bi. In če bi samo enote gradil kot je treba, bi ga povozil kot da si platinum vs copper (liga iz bete). Resno. Ni mel za burek, pa je celo na tesno bilo, ker nisi warpal. :) Predvsem na tem delaj. Enote, ki niso warpane, so enote, ki jih nikoli ne boš dobil nazaj, ker je čas pretekel, medtem pa jih je nasprotnik naredil. Ti pa ne. Premisli. ;)


Form is Temporary, Class is Permanent. ~ MMA

Ni na liniji FaetonBear

 • Corruptor
 • Sporočila: 722
  • Poglej profil
Re: Help me! Thread
« Odgovori #21 dne: Februar 16, 2012, 18:50:30 »
Wooow tnx za tole razlago. Izpostavil si ključne stvari, katere sem očitno narobe delal. Zelo zelo sem ti hvaležen za to.
Bom še parkrat prebral tvoj post, da si vtisnem v spomin vse kar si povedal in poskusil vse to vpeljat v igro. Pa bom čez kak teden naložil še kakšen replay, da vidmo če sem kej izboljšal :)

Samo eno vprašanje. Če vidim, da gre on 6 pool in če blockam celo rampo, to pomeni, da bom eventuelno moral tisti gate enkrat razbit, da bom lahko enote čez pošiljal? Se to splača. Je pa res, da tako hitro, kot lahko on naredi zerglinge jaz ne morem narest zealota. Tudi če naredim 1 unit prehod.

P.S.
Častim pivo, če se kdaj srečamo :)

Ni na liniji indigo

 • Moderator
 • Viper
 • **
 • Sporočila: 1427
  • Poglej profil
Re: Help me! Thread
« Odgovori #22 dne: Februar 16, 2012, 22:15:45 »
Ej, rad pomagam, če mam cajt in voljo kej napisat.

Glede tvojega vprašanja: ja, eventually boš mogu sesut tisti gate.. lahko se celo zgodi, da bo videl popolni block in bo šel domov, pa prekineš gate preden se konča - ampak to je lahko tudi risky. V tem primeru, če popolnoma blockaš in se pol on pač mora umaknit, ker pride zealot ven, upoštevaj dvoje: Zealota imej čisto pri gateih, da ga ne morejo surroundat, in pa ne se supply blockat, ker morda boš mogu še kakega naredit, če ga ubijejo. Vsekakor si ti miljonkrat bolj cost effective, pa še probe delaš vmes.

KO pa braniš, pa boostaj ven 4 zealote recimo in napad, nato pa narediš transition into 4gate ali pa 5gate z ene baze. Sej expendat se je lepo in super, ampak ko obraniš 6pool, ga z 4gateom ubiješ kamot in ni nič sramotno. Njegov bad. :)

Srečno!
Form is Temporary, Class is Permanent. ~ MMA

Ni na liniji FaetonBear

 • Corruptor
 • Sporočila: 722
  • Poglej profil
Re: Help me! Thread
« Odgovori #23 dne: Februar 18, 2012, 21:21:49 »
Evo a je kej improvementa?  :)

[attachment deleted by admin]

Ni na liniji purehope

 • Viper
 • Sporočila: 1060
 • Lokacija: 東京
  • Poglej profil
Re: Help me! Thread
« Odgovori #24 dne: Marec 03, 2012, 20:12:27 »
Ma kdo replay, kako ZvP igrat, če ti containa natural z cannoni, da sploh ne moreš prebit z ground?

Proxy hatch mi je glup, ker skavtne pa postavi 10 cannonov zraven... Kako najbolje? Nydus? In kako?

thx
Maximus VI Hero # i5 4670k # G.Skill 16GB DDR3 # Asus R9 290 #  840 EVO 500GB # WD Red 2TB # Corsair AX860i
BrusLi TheUbijačina™ powered by Corsair 750D, Corsair H100i, HHKB Pro 2 Black, Ducky Shine 3 Brown MX

Ni na liniji firefly

 • Mutalisk
 • Sporočila: 474
  • Poglej profil
Re: Help me! Thread
« Odgovori #25 dne: Marec 04, 2012, 09:30:00 »
mass expend mass drone mass tech to BL -> win
Če naredi tono canonow potem nima resourcov da te hitro napade. Scoutaj in expandaj. Ne vem zakaj hočeš vedno zmagat v prvih 10 min... Zerg je super močan mid game ko ima že velik drownow in larve, protos pa še ni na 3h bazah in polnem techu...
Starcraft players "finger" better

Silver Terran, Master Knaufar

Ni na liniji INnoVation

 • Hydralisk
 • Sporočila: 94
 • Team PRIME
  • Poglej profil
  • http://www.teamprime.si
Re: Help me! Thread
« Odgovori #26 dne: Marec 04, 2012, 11:58:57 »
Hey !

Jaz bi pa samo lepo prosil ce se slucajno tukaj najde kasen Zerg player da bi mi malo razlozil, kaj vse moram paziti , popraviti pri mojem igranju z Zergi.
Sem namrec bolj zacetnik gameplay caa. 1 mesec pa pol  seveda Bronze liga. prilagam se en replay ce se vam ga da pogledat ZvP.

ty

[attachment deleted by admin]


Gear:
- Razer BlackWidow Keyboard
- Razer Mouse Bungee
- Razer DeathAdder  Mouse
- Razer Goliathus Alpha L - Control Mouse Pad
- Sennheiser PC 350 Pro Headset
- DXRacer Chair

Ni na liniji Hren

 • Mutalisk
 • Sporočila: 455
  • Poglej profil
Re: Help me! Thread
« Odgovori #27 dne: Marec 04, 2012, 14:10:58 »
Živijo.

Sem pogledal tvoj replay in ugotovil, da je preprosto preveč stvari, da bi lahko vse napisal  :D. Glede na to, da igraš šele dober mesec, je moj prvi nasvet, da preprosto čim več igraš, se učiš iz svojih napak, spremljaš razne vodiče za začetnike in najpomembneje, ne se pozabiti zabavati. Preveč ljudi postane prekomerno zafrustriranih ob porazih, kar jih potem ključno ovira pri napredovanju.

Prilagam še par tutorialov, ki jih je nedavno izdal Apollo; kolikor sem prečekiral zgledajo zelo vredu.
Ni na liniji INnoVation

 • Hydralisk
 • Sporočila: 94
 • Team PRIME
  • Poglej profil
  • http://www.teamprime.si
Re: Help me! Thread
« Odgovori #28 dne: Marec 04, 2012, 15:18:02 »
hehe Hren ty za tole :) bom mal prečekiral tele tutoriale pa probal kasen del iz njih tudi izpeljati v ligi :)


Gear:
- Razer BlackWidow Keyboard
- Razer Mouse Bungee
- Razer DeathAdder  Mouse
- Razer Goliathus Alpha L - Control Mouse Pad
- Sennheiser PC 350 Pro Headset
- DXRacer Chair

Ni na liniji jurch

 • Mutalisk
 • Sporočila: 330
  • Poglej profil
Re: Help me! Thread
« Odgovori #29 dne: Maj 26, 2012, 13:37:59 »
Brez replaya bi samo postavil eno vprašanje. Kje bi si lahko na hitro
pogledal trenutne builde (all races) okvirno kakšen je meta in pa probleme vsake
rase na karseda objektiven način. Mal sem ven padu pa bi rad prišel na tekoče.
Level je tam cca. diamond lahko tud en level nižje (platinum?), ker po parih sezonah
res ne vem več kje sem.  :)